teresab 29.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Mam załozony w kuchni okap kominowy Amica OKC 6726I który jest podłaczony do rury wentylacyjnej i dalej wyprowadzony na dach za pomocą dachówki kominkowej wentylacyjnej (taki grzybek na dachu). Jak okap pracuje to jest ok, ale jak go wyłączę to wystepuje zjawisko nawiewania zimnego powietrza do kuchni (taki odwrotny ciąg) . Co jest tego przyczyną, jak tą usterkę zlikwidować? Czy to wina samego okapu, czy samej wentylacji?? Bardzo proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 powinnaś mieć taką przepustnicę jak w kominkach. Jak wyłączasz okap powinna sama odcinać komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 30.11.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Ja zamontowałem coś takiego http://allegro.pl/przepustnica-klapa-zwrotna-125mm-wentylacja-okazja-i1343839751.html i mam problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.11.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 U mnie było to samo. Mąż założył na wlocie do komina wentylacyjnego taką specjalną " klapę", która przy włączonym okapie się otwiera a po wyłączeniu zamyka, tylko, że u mnie jest jeden minus tego ustrojstwa - niestety, ta klapka w czasie pracy okapu drga i jest więcej hałasu . Ale wiadomo coś za coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 01.12.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 (edytowane) W którym miejscu tą przepustnicę się zakłada. Mam ten sam problem Edytowane 1 Grudnia 2010 przez agata39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 01.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ja mam to wstawione na samym wlocie ( ten otwór w ścianie ) do komina. W sklepie, gdzie się to kupuje na pewno wytłumaczą jak to zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 02.12.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Dzięki miciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts