Parambuk 31.12.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Kupując kominek miałem do wyboru taki z szybą samoczyszczącą i zwykłą. Wybrałem ze zwykłą godząc się na to, że będzie cały czas zasmolona i nie będę widział palącego się drewna. No i okazało się, że jest czysta. Tylko na brzegach, miejscami, jest zasmolona. Wszystko pięknie hula, jeszcze nie musiałem czyścić kominka. Kominek zwykły, z jakiejś francuskiej firmy, 14 kW, powietrze zaciąga z pomieszczenia, w którym stoi, od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.01.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Kupując kominek miałem do wyboru taki z szybą samoczyszczącą i zwykłą. Wybrałem ze zwykłą godząc się na to, że będzie cały czas zasmolona i nie będę widział palącego się drewna. . Widok ognia nie wynika z zastosowania "szyby samoczyszczącej " tylko konstrukcji wkładu i temperatur spalania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 18.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Widok ognia nie wynika z zastosowania "szyby samoczyszczącej " tylko konstrukcji wkładu i temperatur spalania... Oczywiście to prawda. Zastosowanie marketingowego opisu "szyba samoczyszcząca" nic nie daje, gdy konstrukcja paleniska jest do kitu... Kupując wkład typu spalarka drewna, musimy liczyć się z brudzącą szybą i marnotrawstwem drewna. Pozdrawiam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abyss 21.01.2015 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Szkoda, że tak trudno wycisnąć jakieś konkrety od kolegów którzy mają po tysiące postów. Konkrety które ułatwią wybór modeli/producentów laikowi, a nie wskazanie, że wszyscy kupują "spalarki drewna" mające niewłaściwe "konstrukcje wkładu". Ot, choćby: "z małych modeli polecam A, B, C a nie mam dobrych doświadczeń z X, Y, Z". Ktoś "nie z branży" może opierać się tylko na doświadczeniu innych i folderach. Te z kolei potrafią mijać się z prawdą, a opinie z forów mimo subiektywności dają szansę na szerszy osąd, wykażą konkretne niedociągnięcia czy choćby istotne różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.01.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Zapomniałeś jeszcze abyss dodać, że oczekujesz odpowiedzi obiektywnej...Zdun Darek B cały swój obiektywny osąd skupi na Romotopie, Bohusz bardzo obiektywnie powie Ci że wszystkie są dobre, ale tylko UNICO spełni Twoje oczekiwania, Forest w bardziej wyszukany sposób zwróci Twoją uwagę na Kratki, Artix też jest subtelny w pisaniu dobrze o Hajduku....A ja? Tracę powoli pamięć... Czytać i wyciągać wnioski! Bez własnej mózgownicy i przekopania się przez setki stron tego forum, korzystanie z naszego doświadczenia jest obarczone dużą dozą relatywizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 21.01.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Podane więc A, B, C, D i szeroki wybór E, wybór już bardziej konkretny. I to chyba kominek w Irlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckom 21.01.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Widok ognia nie wynika z zastosowania "szyby samoczyszczącej " tylko konstrukcji wkładu i temperatur spalania... i przede wszystkim jakości (wilgotności) paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckom 21.01.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Kupując kominek miałem do wyboru taki z szybą samoczyszczącą i zwykłą. Wybrałem ze zwykłą godząc się na to, że będzie cały czas zasmolona i nie będę widział palącego się drewna. No i okazało się, że jest czysta. Tylko na brzegach, miejscami, jest zasmolona. Wszystko pięknie hula, jeszcze nie musiałem czyścić kominka. Kominek zwykły, z jakiejś francuskiej firmy, 14 kW, powietrze zaciąga z pomieszczenia, w którym stoi, od dołu. No i jesteś modelowym przykładem, że jak się pali w kominku zgodnie z zasadami to nawet bez kurtyny powietrznej jest przyzwoicie. Na pocieszenie powiem Ci, że w skrajnych przypadkach (mokre drewno) nawet ta kurtyna by Ci nie pomogła. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez mckom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 21.01.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Zapomniałeś jeszcze abyss dodać, że oczekujesz odpowiedzi obiektywnej...Zdun Darek B cały swój obiektywny osąd skupi na Romotopie, Bohusz bardzo obiektywnie powie Ci że wszystkie są dobre, ale tylko UNICO spełni Twoje oczekiwania, Forest w bardziej wyszukany sposób zwróci Twoją uwagę na Kratki, Artix też jest subtelny w pisaniu dobrze o Hajduku....A ja? Tracę powoli pamięć... Czytać i wyciągać wnioski! Bez własnej mózgownicy i przekopania się przez setki stron tego forum, korzystanie z naszego doświadczenia jest obarczone dużą dozą relatywizmu... jeszcze jestem ja prawie bezstronny polece: Befa, Arysto, Unico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.01.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Zawsze można podjechać na targi w Wels, pogadać i pooglądać.Taki wyjazd zapewne pomoże w wyborze wkładu kominkowego.A targi będą za dni parę...Zapraszam serdeczne zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.01.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam. Forest przede szystkim stwierdzi że palenisko jest ostatnim elementem jaki trzeba dobrać do "składanki" pod tytułem "kominek" ... potem powie że sama nazwa firmy nic nie da w tej kwestii (czystości szyby) bez konkretnego symbolu lub nazwy modelu paleniska ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.01.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Raczej pierwszym elementem tej składanki.Dobór paleniska zależnie od przeznaczenia , na "mebel w salonie" nada się każde , dla chcących ekologicznie i ekonomicznie dogrzewać dom jakość spalania i wkładu ma podstawowe znaczenie .Wizja ognia tez wynika z konstrukcji wewnętrznej wkładu, a z tym bywa bardzo różnie klienci mają wybór od najprostszych spalarek do wkładów o bogatym wnętrzu, w wielu przypadkach najsuchsze drewno nic nie pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.01.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam. Ostatnim ... i zdania nie zmienię Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Osioł też nie zmienia...A Ty osioł nie jesteś, co już kilkakrotnie udowodniłeś.... ...prawda jest taka, że mówicie o tym samym, tylko jeden na początku, drugi na końcu. Ja uprościłem sprawę. Do mnie przychodzi się zawsze po to samo. No czasem łamie się na R. TV 6.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Eniu osioł jest uparty a zdania nie zmienia tylko krowa a właściwie poglądów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Znam Foresta lepiej od Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Znam Foresta lepiej od Ciebie... A to przepraszam;-) Foresta znam tak jak Ciebie tzn. nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.01.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam.Foresta najlepiej znam ja ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Forest to jest aksjomat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts