tomekgips 15.12.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Podłącze się pod temat z doświadczenia ja zamontowałem u siebie kulowe ale z pokrętłem metalowym ( firmy Arco ) , w starym mieszkaniu miałem montowane z pokrętłami plastikowymi i i wtedy gdy było trzeba zakręcić wodę były kłopoty gdyż przekrecały się pokrętła a zawór się nie zamykał pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 15.12.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 zadziwia mnie że jakiś baran wpadł na pomysł robienia plastikowych pokręteł do metalowych zaworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snozer 15.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) zadziwia mnie że jakiś baran wpadł na pomysł robienia plastikowych pokręteł do metalowych zaworów To nie baran to CHIŃSKA myśl technologiczna. A tak na marginesie to w budynku z 95 roku w Polsce spotkałem się z zaworami kątowymi kulowymi i tradycyjnymi skręcanymi. Efekt po tylu latach jest taki że kulowe były wymieniane 3 razy a skręcane raz. Dodam, że jeden zawór skręcany działa od nowości do dziś. Choć ciężko się obraca ale działa i nie był konserwowany. Służy do napełniania spłuczki. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Snozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts