finlandia 22.11.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 .. rowniez polecam kandydature ...................... .. ktory pokazal nam tutaj ze bedzie surowym i bezwzglednym (dla wszystkich lamiacych zasady forum Muratora) moderatorem - Warunek - bedziemy obserowac Twoja dzialalnosc w dziale elewacji i wykonczen - tak jak to inni mi patrza na rece - dlatego ja sie ciesze na moderatora roedem PC w dziale ogrzewanie - wyrownaja sie "szanse" i nikt nie bedzie mnie posadzal o stronniczosc ... Powiem po sobie: głównym celem jest zawsze wymiana doświadczeń i chęć pomocy. Prowadząc działalność zawsze jest tło tego, że gram do swojej bramki i tego nie ma możliwości uniknąć. Ale odkąd dostałem "najlepszy doradaca" to już poziom bezstronności musiałem podenieść (w swoim mniemaniu oczywiscie) a po dodtaku "moderator" - zupelnie czuję się związany i ubolewam że nawet gdzie normalnie bym dyskutował, to musze milczeć w imię bezstrnności.. Także - to zobowiązuje. Niedługo zaproponujecie wszystkch ze swojego działu, ale dobrze:) przynajmniej jest z kogo wybierac. Ja znam jedynie Autorusa i chociaz nie wiem w czym on sie lubuje od strony technicznej, to za całokształt i kulturę wypowiedzi popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Powiem po sobie: głównym celem jest zawsze wymiana doświadczeń i chęć pomocy. Prowadząc działalność zawsze jest tło tego, że gram do swojej bramki i tego nie ma możliwości uniknąć. Ale odkąd dostałem "najlepszy doradaca" to już poziom bezstronności musiałem podenieść (w swoim mniemaniu oczywiscie) a po dodtaku "moderator" - zupelnie czuję się związany i ubolewam że nawet gdzie normalnie bym dyskutował, to musze milczeć w imię bezstrnności.. Także - to zobowiązuje. w tym rzecz - z przyjemnoscia bym zamilkl i w zasadzie nie odzywal sie nie proszony i nie pytany . tyle ze sie nie da, bo grupa osob nie pozwala by watek sam sie oczyscil w dziale dla ogrzewajacych pradem wypowiadac sie moze kazdy z kultura i ma temat , pisza bez najmniejszych oporow osoby nie grzejacy z COP1 jak - rwxw - Barth3z - miloszenko - Vld - map78 - malux20 jak widac inni maja z tym problem chce doprowadzic sprawe do konca - tj uporzadkowac ten watek i struktura dzialu oraz liczbe moderatorow potem stad znikam a inni beda sie bawic teraz moga na mnie wieszac psy i koty w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem sprzedawca , wogole z branza budowlana nie jestem zwiazany budownictwo to hobby i pasja jaka sie zarazilem budujac swoj dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Zatem czemu miloszenko bez konsekwencji wypowiada się na Twoim "prywatnym" wątku z COP=1 ? Jest lepszy od Pyxis-a i Liwko,którym zapodałes bany za wypowiadanie się na tym watku ? ostatnie 7 wpisow Pyxisa - dokładie takie jakie umiescil na forum w 2 wątkach zwiazanych z ogrzewaniem 1. Lewa polkula dyskutuje z prawa. Musiala byc lobotomia w mlodosci. 2. Jak R&K sprawdzi IP Hipolita i Twoje, to sie zaloze, ze oba maja lokalizacje warszawska. 3. Kalsyk mawial "Nie chcialo sie chodzic do szkoly, to sie kopie doly". 4. Czas wydoroslec Hipolit. Chociaz mozesz miec z tym problem, bo ludzie tyle nie zyja. 5. Moze czas nauczyc sie liczyc? 6. Ale schizofrenia. Kabel i Hipolit "gadaja" ze soba, a to jedna i ta sama osoba. 7. laczego uwazasz reszte towarzystwa za debili niepotrafiacych liczyc. Jak na razie jest tu jedna osoba ktora ma z tym problem. w jego ponad 10 000 postow 80% to takie właśnie wypowiedzi nadal uwazasz ze jestem jako moderator niesprawiedliwi i kieruja sie prywata!?!? Liwko dostal bana nie ode mnie , nie znam nawet sprawy, nie zapoznawałem się z nią szukaj dalej haków .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 22.11.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ja się do tego nie nadaję, bo nie czytam wszystkich wątków w których biorą udział koledzy od pomp. Zaglądam, tu od czasu do czasu i korzystam w 99% przypadków że smartfona. Jak wiadomo, nie jest to najwygodniejsze narzedzie do edytowania, kopiowania itd. Tak jak napisał finlandia - bycie modem też trochę zobowiązuje. Dlatego uważam, że dotychczasowy oponent, który ma pracę w domu i jest informatykiem, będzie najlepszym kandydatem na moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.11.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 R&K ja moge byc moderatorem - ale... to bardzo ciezki kawalek chleba - a nawet nie chleba bo robi sie to "ku chwale" ale to mi nie przeszkadza.Tak jak napisal finlandia: - tytul naj doradca zmienia nastawienie i to co piszesz, szkoda wgle ze nie ma takiej opcji - ze posty sprzed tytulu naj doradca nie sa podpisane ze to bylo przed. - platny profil tez zmienia sposob wypowiedzi i sposobu prowadzenia dyskusji - funkcja mod-a tez pewnie ma wplyw na to jak sie wypowiadasz.Malo widze "za" byciem modem - sporo widze "przeciw":- niechec uzytkownikow - nigdy nie zadowolisz wszystkich- musisz zabierac glos w sprawach, na ktorych bardzo czesto sie nie znasz - nie mozna przeciez znac sie na wszystkim- jestes na cenzurowanym - jak sam wspomniales - tu juz sobie na blad/zlamanie regulaminu nie moge pozwolic- to zabiera mnostwo czasu - zima - kiedy w mojej branzy nic sie nie dzieje - nie ma problemu, ale w sezonie nie bede mial na to czasu No i jeszcze jedna kwestia: zgadzam sie na ocene /weryfikacje i zastrzezenia co do moich wpisow od dnia wlaczenia tej funkcji - nie zgadzam sie by "prawo zadzialo wstecz". Nie mniej jednak nie uwazam, zebym byl dobrym kandydatem na mod-a. Zdecydowanie z zaproponowanych: autorus i adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.11.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 to moje 1 i ostatnie upomnienie dla Ciebie i to publiczne! dosyć ze masz 5 kont , to jeszcze piszesz z pracy ... www.kwsa.pl A za ten post R&K powinieneś wylecieć z moderowania na zbity pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) A za ten post R&K powinieneś wylecieć z moderowania na zbity pysk. masz racje zgadzam sie wyslalem maila do Redakcji - jestem zlym Moderatorem - nie nadaje sie kolejny MOD w dziale OGRZEWANIE polegl ... niech bedzie syf i wolna amerykanka - jak to napisales "sól tego forum" nie strzelam focha - poddaje sie - naprawde macie racje! Edytowane 22 Listopada 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 22.11.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A moderator ma być od całości czy do działu ? Bo pyxis nie nadaje sie żeby moderować kablarzy bo wkrótce ich zabraknie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 22.11.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 na dział PYXIs ma dostać wątki po R$K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 W tej chwili moderator jest na wszytskie działy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ile trzeba mieć tych głosów poparcia na moda? mam już 3. Dajcie się wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Decyzje podejmuje Redakcja i nie zalezy to od ilości głosów tylko kultury, kompetencji i aktywności na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 22.11.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 To jeszcze mój głos na Autorusa. I generalnie (czytając różne bardzo aktualne teraz wątki) - trzymam kciuki za moderatorów. Proszę nie dajcie się! Bo to forum naprawdę się stacza. Nawet gdyby reguły okazały się za ostre, to wszyscy przywykną i będą w końcu według tych reguł grać. Tylko (i aż) trzeba konsekwencji i jasnych reguł. Mało kto lubi policjantów, czy straż miejską... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 no wiec ile tu mamy kandydatur na moderatora z ramienia PC?bo jak narazie to chyba tylko pyxis - nie sadze by osoba z bananowca i z setkami usunietych postow kiedykolwiek uzyskala poparcie kogokolwieknawet w Waszym srodowisku sa glosy negatywne , a sam "zainteresowany" nie jest zainteresowany o czym pisal wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.11.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 no wiec ile tu mamy kandydatur na moderatora z ramienia PC? bo jak narazie to chyba tylko pyxis - nie sadze by osoba z bananowca i z setkami usunietych postow kiedykolwiek uzyskala poparcie kogokolwiek nawet w Waszym srodowisku sa glosy negatywne , a sam "zainteresowany" nie jest zainteresowany o czym pisal wczesniej Czemu wyczuwam ironię ? Popieram zdecydowanie Vld,wiedza,staż,kultura no i doświadczenie i praktyczne obycie z systemami na ekogroszek i obecnie z pompą ciepła. Drugiego kandydata o podobnych "właściwościach osobowych" jak Vld wysuwam kolegę map78,który miał również bezpośrednią styczność i praktykę w użytkowaniu systemu na ekogroszek i obecnie pompy ciepła. map78 również nie był banowany. Trzecim kandydatem niech będzie Pyxis. Vld napisał,że nie ma zbytnich mozliwości technicznych do moderacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 fakt, to nie musi być specjalista. Chodzi o to aby trzymał porządek. Forumowicze maja prawo do wypowiadania nawet idiotycznych teorii, pod warunkiem ze robią to w sposób kulturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 22.11.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Właśnie ważne jest ustalić wspólne zasady. Czy moderuje się tylko kulturę wypowiedzi, czy też kulturalny troling, czy może równierz czaty towarzyskie, offtopy i wypowiedzi nie na temat. Do pewnych rzeczy wystarczy ktoś z zewnątrz, ale jak idzie o sprawy techniczne jak tu z tym prądem, to nadal odstaje przy osobach z wnętrza walczących grup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 zasady ustalicie sobie pozniej - wiadomo ze są/beda wiele wymaga dopracowania i omowienia tylko gdzie te zgalszane osoby ??? a raczej ich potwierdzenie na Tak lub Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ale redakcja zaprosila TB do pisania na fm... To napisał TB, a dlaczego uznajesz, że to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 ja bym zgłosił jeszcze kolege coulignon . IMO nadaje się na moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts