Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowi moderatorzy - Wasze propozycje

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o tym, że Brzęczkowski twierdzi, że go specjalnie zaproszono dowiedziałam się wczoraj - kiedy zaczęłam zaglądać do działu instalacje.

Ale myslę, że to coś w stylu "Zapraszamy wszytskich, by uczestniczyli w życiu forum".

Nie sądzę by ktokolwiek z Redakcji wysyłał zaproszenia akurat do Brzęczkowskiego.

Więc ty też możesz sobie pisac, że cię zaproszono, jak i kazdy pozostały uczestnik forum.

Brzęczkowski po prostu sprytnie to wykorzystał w marketingu albo po prostu ma tak daleko odbiegajace od rzeczywistości podejście do życia, że "zapraszamy na forum" przeczytane gdziekolwiek odebrał jako zaproszenie skirowane tylko dla niego.

Ale to moja opinia tylko. Ja mam z Redakcją taki sam kontakt jak każdy inny forumowicz, więc nie znam ich polityki i zamierzeń.

Trojkaty nie dzialaja!!!!!!

A teraz pilnuj bo. W Twoim watku PC OT sie robi.., i kablarze sie wpier...

:)

To nie jest mój wątek - to jest wątek dla pompiarzy, by mieli reprezentację w dziale ogrzewanie, póki Redakcja nie połączy działów.

Założyłam go osobiście dlatego, by inni moderatorzy nie przenieśli go do działu pompy ciepła.

Nie mam tam specjalnej potrzeby informacyjnej zaglądać.

Edytowane przez Elfir

o tym, że Brzęczkowski twierdzi, że go specjalnie zaproszono dowiedziałam się wczoraj - kiedy zaczęłam zaglądać do działu instalacje.

Ale myslę, że to coś w stylu "Zapraszamy wszytskich, by uczestniczyli w życiu forum".

Nie sądzę by ktokolwiek z Redakcji wysyłał zaproszenia akurat do Brzęczkowskiego.

Więc ty też możesz sobie pisac, że cię zaproszono, jak i kazdy pozostały uczestnik forum.

Brzęczkowski po prostu sprytnie to wykorzystał w marketingu albo po prostu ma tak daleko odbiegajace od rzeczywistości podejście do życia, że "zapraszamy na forum" przeczytane gdziekolwiek odebrał jako zaproszenie skirowane tylko dla niego.

Ale to moja opinia tylko. Ja mam z Redakcją taki sam kontakt jak każdy inny forumowicz, więc nie znam ich polityki i zamierzeń.

To nie jest mój wątek - to jest wątek dla pompiarzy, by mieli reprezentację w dziale ogrzewanie, póki Redakcja nie połączy działów.

Założyłam go osobiście dlatego, by inni moderatorzy nie przenieśli go do działu pompy ciepła.

Nie mam tam specjalnej potrzeby informacyjnej zaglądać.

Nie jest prawdą, że redakcja zaprosiła pana TB do pisania na forum. W żaden sposób nie utożsamiamy się z poglądami Pana TB. Jeśli pan TB poczuł się zaproszony, to ogólnym sformułowaniem, ze forum jest miejscem wymiany poglądów.

Nie jest prawdą, że redakcja zaprosiła pana TB do pisania na forum. W żaden sposób nie utożsamiamy się z poglądami Pana TB. Jeśli pan TB poczuł się zaproszony, to ogólnym sformułowaniem, ze forum jest miejscem wymiany poglądów.

Jeszcze trochę to bedziecie pisac '' przepraszam pana/panią bardzo ,ale jesteśmy zmuszeni zbanować pana lub panią ,z powodu.... xxxCzy wy tam nie macie jaj??? Tytuł tematu jest wątkiem przewodnim i tyle! reszta aut i cześć ! może jakaś dyktatura? albo coś??

nie - tylko redakacja moze -i to chyba po uprzednim odebraniu prawa moderatora

nie da sie moderowac tylko 1 dzialu , mod jest od calego forum - zawezenie wynika glownie z czasu jakim dysponuje Mod i jego zainteresowan

oczywiscie kazdy otrzymuje raporty od uzytkownikow ktore sa zglaszane za pomoca czarnego trojkata - i kazdy mod wtedy reaguje (zazwyczaj ktory pierszy odbierze zgloszenie)

Jak dla mnie:

- rwxw

- miloszenko

- map78

- malux20

- autorus

- vld

I wyrazy współczucia dla wybranych, moderowanie to koszmarna rzecz.

poniewaz wsrod modow powinna byc ruwnowaga "sil" proponuje

- miloszenko z ramienia COP=1 mimo ze grzeje i gazem i PC uwazam za osobe wywazona i wpelni obiektywna

- map78 i/lub - malux20 jako COP>1

- autorus - gaz

wegiel juz jest na FM

dodatkowo adresy IP piszacych powinny byc jawne !!!

U siebie mogę zmieniać IP co post.

Trafisz na takiego z neo, nic mu nie udowodnisz.

MAC-a także można zmieniać :p, stosuje się takie rozwiązania w osiedlowych sieciówkach, by podłączyć np własny router.

Może po MAC-u, systemie i użytkowniku powiążesz.

Nie wiem, nie widziałem tego co widzi moderator na FM.

Edytowane przez klaudiusz_x

i jeszcze jedna podpowiedz dla Redakcji i nowych moderatorow - przydalby sie raport o nowozarejstrowanych uzytkownikach

banujesz 1 osoba i powstaje nowy user - jesli nawet ma inny IP Mac etc to widac w jakich dzialach pisze - latwiej namierzyc, choc jak znam zycie to inni uzytkownicy majacy w danych watkach dosc danej osoby sami beda donosic "kto jest kto"

i jeszcze jedna podpowiedz dla Redakcji i nowych moderatorow - przydalby sie raport o nowozarejstrowanych uzytkownikach

banujesz 1 osoba i powstaje nowy user - jesli nawet ma inny IP Mac etc to widac w jakich dzialach pisze - latwiej namierzyc, choc jak znam zycie to inni uzytkownicy majacy w danych watkach dosc danej osoby sami beda donosic "kto jest kto"

Na forum dziennie może się logowac i 100 osób. Nie jesteśmy w stanie tego sprawdzać. Zwłaszcza ci, co wchodzą na forum co kilka dni a nie codziennie.

U siebie mogę zmieniać IP co post.

Trafisz na takiego z neo, nic mu nie udowodnisz.

MAC-a także można zmieniać :p, stosuje się takie rozwiązania w osiedlowych sieciówkach, by podłączyć np własny router.

Może po MAC-u, systemie i użytkowniku powiążesz.

Nie wiem, nie widziałem tego co widzi moderator na FM.

Jestem moderatorem na innym duzym forum o innej tematyce i klony troli to spory problem bo

MAC adresu nie jesteś w stanie odczytać już za poerwszym ruterem, dalej tylko po IP.. jakby informatycy w kodzie pogrzebali to mogliby cos w cookiesach może dodać - a juz jak niektórzy mają przygotowane wcześniej kilka kont to cięzko złapać..

- miloszenko z ramienia COP=1 mimo ze grzeje i gazem i PC uwazam za osobe wywazona i wpelni obiektywna

- autorus - gaz

wegiel juz jest na FM

Moją skromną osobą rekomenduję szanownych forumowiczów map78 i autorus. Ich wysoka kultura daje namiastkę normalności we wspomnianym dziale. Mam nadzieję, że nie mają w sobie aż tyle "grzeczności", żeby być wystarczająco konsekwentnym i skutecznym. :p

Moderowanie to ciężka i niewdzięczna praca. (Wiem, bo moderuję inne forum).

- autorus - gaz

wegiel juz jest na FM

Jeżeli będzie taka wola forumowiczów to mogę podjąć rękawicę:)

Mam sporo czasu i stały dostęp do komputera. Nigdy jednak tego nie robiłem i zwyczajnie nie wiem czy dałbym radę. Nie jestem informatykiem, a html znam raczej w podstawowym zakresie. Jeśli to nie jest przeszkodą to ja nie mówię nie:)

PS. Dziękuję wszystkim glosującym za docenienie mojej osoby na forum. Wśród tzw pompiarzy jest tyle autorytetów, że dostrzeżenie mojej skromnej osoby jest co najmniej zaskakujące;)