Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pacz Panie, a miałam Cie za intelygentnego osobnika.....;)

nie mam nic wspólnego z osobą, którą wymieniasz na poczatku swego postu to po pierwsze primo;)

po drugie primo sugerujesz mą przynalezność do tej formacji politycznej albo co najmniej hołubienie tych poglądów ...i znów nie trafiony....

z resztą Twojej wypowiedzi niestety się zgadzam...

Sorry, chyba jestem przewrażliwiony. :) Dla mnie dramatem wręcz dla Polski jest brak prawicowych polityków takich jakimi kiedyś byli Reagan czy Thatcher. Zamiast tego mamy jakąś popierdułkę w postaci Kaczyńskiego i jego przydupasów. Nie ma równowagi. PO hula sobie w najlepsze tylko dlatego, że z drugiej strony są niedojdy.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorry, chyba jestem przewrażliwiony. :) Dla mnie dramatem wręcz dla Polski jest brak prawicowych polityków takich jakimi kiedyś byli Reagan czy Thatcher. Zamiast tego mamy jakąś popierdułkę w postaci Kaczyńskiego i jego przydupasów. Nie ma równowagi. PO hula sobie w najlepsze tylko dlatego, że z drugiej strony są niedojdy.

oj dla mnie też to dramat.... wierz mi.... dla mnie wciąż i przewodnie i istotne są i ważne i ważkie hasła Honor, Ojczyzna i Bóg...

na lekcjach historii uczą o tym,jak Regan rozprawił się z kontroletami lotów...

martwi mnie to wszystko, uwierz mi, nie mam satysfakcji z tego, co się wydarzyło a kłopocze mnie to i przeraża...

oj dla mnie też to dramat.... wierz mi.... dla mnie wciąż i przewodnie i istotne są i ważne i ważkie hasła Honor, Ojczyzna i Bóg...

Trzy hasła z których obecna "prawica" i cześć spora środowisk związanych z kościołem zrobiły parodię.

Inaczej też trzeba je postrzegać, choć wciąż mogą być kanonem Polaka.

Bóg - niezależnie od tego czy i jak wierzymy to system uniwersalnych wartości, to co w Chrześcijaństwie jest najcenniejsze a o czym sam kościół zbyt często zapomina.

Honor - krótko mówiąc, pozwala spojrzeć w lusterko, niemodny, wyśmiewany ale dla wielu, również dla mnie cenny.

Ojczyzna - czyli moje miejsce na ziemi. Można ją obfajdać, olać i wtedy mieszka się w syfie. Można też zrobić z niej świętość, byt oderwany, samoistniejący, tylko po kiego ona nam wtedy?

Takie to proste...

Trzy hasła z których obecna "prawica" i cześć spora środowisk związanych z kościołem zrobiły parodię.

Inaczej też trzeba je postrzegać, choć wciąż mogą być kanonem Polaka.

Bóg - niezależnie od tego czy i jak wierzymy to system uniwersalnych wartości, to co w Chrześcijaństwie jest najcenniejsze a o czym sam kościół zbyt często zapomina.

Honor - krótko mówiąc, pozwala spojrzeć w lusterko, niemodny, wyśmiewany ale dla wielu, również dla mnie cenny.

Ojczyzna - czyli moje miejsce na ziemi. Można ją obfajdać, olać i wtedy mieszka się w syfie. Można też zrobić z niej świętość, byt oderwany, samoistniejący, tylko po kiego ona nam wtedy?

Takie to proste...

nie jestem kościelna

nie czynię parodii z tego, co dla mnie ważne

wierzę w Boga, z wiarą w kościół to nie ma nic wspólnego... kościół to polityka,to partia, to korzyści dla uprzywilejowanych,trzeba być niezłym dupolizem i politykiem, by coś osiągnąć...a to nie moja bajka...myslisz, że jestem z tego dumna??? ani trochę...ale nie umiem sie dostosować do mainstreamu ani ja ani moja Rodzina, nawet nasz syn kupił sobie koszulkę z napisem 'tvp kłamie' a lat ma 12... to, że nie jesteśmy ślepi i widzimy co się dzieje wokół nas wcale nie czyni nas szczęśliwszymi, wręcz przeciwnie - szczęśliwsi są Ci, którzy wierzą w to, co z telewizorni do nich mówią..

byt święty, oderwany????? moje marzenie to byt w miarę normalny, gdzie Państwo nie jest przeciw obywatelowi, kurcze, nie wymagajmy wielkiej pomocy, ale byleby nie przeszkadzano....

przeczytaj jak masz czas Perm tą książkę Wojtka Sumlińskiego.... to ja modlę sie o to, by Państwo nie pomagało, tylko nie przeszkadzało...

Czyli to też wina Kaczyńskiego, że PO zachowuje się jak organizacja mafijna. :D :D :D

Spokojnie, Perm, znając życie, włos z głowy im nie spadnie. Kasa wyprowadzona pewnie dawno, a ochłapy w postaci "niewielkich pieniędzy" 50 tys. na krajowych kontach. Zaraz opinia publiczna w postaci "niezależnych mediów skupi się na nielegalnbości nagrań, manipulacji itp.

Czekam na jakiś temat zastępczy, który pojawi się lada dzień i nad którym już główkują.

Ciekawe, czy inne media miały ten materiał?

http://niezalezna.pl/56391-naciski-na-redakcje-wprost-aby-nie-ujawniala-skandalu-czy-nagrania-mialy-inne-media

Dziwi mnie, że do większości nie dociera oczywisty fakt, że komuna nigdy nie upadła, a nami rządzą służby. Demokratyczne państwo hahaha.

Edytowane przez amalfi

Czekam na jakiś temat zastępczy, który pojawi się lada dzień i nad którym już główkują.

Ciekawe, czy inne media miały ten materiał?

http://niezalezna.pl/56391-naciski-na-redakcje-wprost-aby-nie-ujawniala-skandalu-czy-nagrania-mialy-inne-media

Dziwi mnie, że do większości nie dociera oczywisty fakt, że komuna nigdy nie upadła, a nami rządzą służby. Demokratyczne państwo hahaha.

podobno miały ale nie zdecydowały sie na publikacje;)

nie upadła i co gorsze - ma się świetnie...nawet Jaruzela grzebią na Powązkach. o Jejuniu....

polecam film - Towarzysz Generał, do obejrzenia na yt boski materiał

a tak sobie myslę, czy to całe zamieszanie to nie jest bączek wypuszczony przez kwacha i jego towarzycho dla odwrócenia uwagi od przekretów, udziałów a firmie gazowej itp itd...

bo z pewnością drugie dno jest...nic nie dzieje sie bez przyczyny,... ciekawe, czemu akurat teraz to wypłyneło...

Czyli to też wina Kaczyńskiego, że PO zachowuje się jak organizacja mafijna. :D :D :D

...

Tak, wina Kaczyńskiego, w bardzo dużym stopniu. PO czuje się bezkarne bo dla dużej części Polaków Kaczyński nie jest alternatywą. Nie dlatego, że to lemingi i nie myślą jak wymyślił to Kaczyński czy ktoś z jego świty tylko dlatego, że trzeba by być ślepym i głuchym by, po pierwsze nie dostrzegać prawdziwych intencji Kaczyńskiego, po drugie nie widzieć kardynalnych błędów jakie popełniał najpierw będąc premierem a potem szefem największej partii opozycyjnej. Zawłaszczył niestety tytuł partii prawicowej dla swoich narodowo-socjalistycznych poglądów. "Przywódca prawicy" wspierany przez związki zawodowe... Śmiechu warte!

Gość Pepeg z Gumy

Spokojnie, Perm, znając życie, włos z głowy im nie spadnie. Kasa wyprowadzona pewnie dawno, a ochłapy w postaci "niewielkich pieniędzy" 50 tys. na krajowych kontach. Zaraz opinia publiczna w postaci "niezależnych mediów skupi się na nielegalnbości nagrań, manipulacji itp.

:rotfl:

Wpadłaś w naiwny idealizm czy to już histeria?

A która partia nie zachowuje się jak organizacja mafijna?Wskaż proszę, choć jedną.

Bez względu na ustrój i jego jakość, takie kuchenne rozmowy ludowych pomazańców były, są i będą.

Uważasz ,że Kaczyński, Miller, Buzek czy inny Jaruzelski... byli lub przyszli "władcy" nie prowadzili takich rozmów ? Dla przypomnienia. Taki pan Skrzypek zrobił przecież to samo, co było zostało zasugerowane Belce. Myślisz ,że Skrzypek miał aż taką inwencję i siłę realizacji?:lol2: Chyba miał... ale jednak więcej szczęścia.

Upss! zapomniałem. O nieboszczykach tylko dobrze, zwłaszcza jeśli polegli, zdradzeni o świcie.

Przerażające jest nie to co oni wszyscy sobie pieprzą przy kielichu, jak chwalą się wackami i co ordynarnie knują po cichu , ale to ,że takie materiały w ogóle wyciekają, bo oni i tak zawsze będą mieszać, bez względu na opcję i kraj. Nie ważne czy to w USA, u Węgra czy Polaka. Taka ich uroda i taka praca , chociaż np. pan Mikke zaklina się ,że będzie z tą patologią walczył.He, he - optymista kłamczuszek!

Ciekawie, to się dopiero zaczyna. Tak elegancko nasrać sobie w łóżko można tylko wtedy kiedy jest pewność wymiany pościeli a może i nawet całego łóżka. Ja się jednak pytam: kto więc im podał tak po partyzancku ten laxigen ?:p

Podobno lepiej nie widzieć jak się robi parówki, no... chyba ,że chcemy zmienić dietę i przyzwyczajenia.:D Zmiana rzeźnika nie zmieni procesu technologicznego tych wyrobów.

A teraz możemy się dalej oburzać i urządzać rewolucję. I tak do usranej śmierci, aż znowu ktoś nie sypnie w sobie tylko wiadomym interesie i nie z miłości do RP.

Edytowane przez Pepeg z Gumy

Tak jakby w Stanach nie bylo lobby, układów i rozgrywek pozakulisowych :)

Tyle, że tam do polityki idą ludzie z naprawdę wysokim wykształceniem i wielopokoleniową kulturą (dynastie polityczne), więc na ewentualnych nagraniach mniej byłoby przekleństw.

Kościół - sam sobie nabrechtał popierając jawnie pewnych polityków.

W sumie na złośc PO moglabym zagłosować na PiS, mimo, że z nimi mi nie po drodze, ale obawiam się, ze wywalą w Smoleńsk kupe publicznych pieniędzy.

:rotfl:

Wpadłaś w naiwny idealizm czy to już histeria?

A która partia nie zachowuje się jak organizacja mafijna?Wskaż proszę, choć jedną.

Bez względu na ustrój i jego jakość, takie kuchenne rozmowy ludowych pomazańców były, są i będą.

Uważasz ,że Kaczyński, Miller, Buzek czy inny Jaruzelski... byli lub przyszli "władcy" nie prowadzili takich rozmów ? Dla przypomnienia. Taki pan Skrzypek zrobił przecież to samo, co było zostało zasugerowane Belce. Myślisz ,że Skrzypek miał aż taką inwencję i siłę realizacji?:lol2: Chyba miał... ale jednak więcej szczęścia.

Upss! zapomniałem. O nieboszczykach tylko dobrze, zwłaszcza jeśli polegli, zdradzeni o świcie.

Przerażające jest nie to co oni wszyscy sobie pieprzą przy kielichu, jak chwalą się wackami i co ordynarnie knują po cichu , ale to ,że takie materiały w ogóle wyciekają, bo oni i tak zawsze będą mieszać, bez względu na opcję i kraj. Nie ważne czy to w USA, u Węgra czy Polaka. Taka ich uroda i taka praca , chociaż np. pan Mikke zaklina się ,że będzie z tą patologią walczył.He, he - optymista kłamczuszek!

Ciekawie, to się dopiero zaczyna. Tak elegancko nasrać sobie w łóżko można tylko wtedy kiedy jest pewność wymiany pościeli a może i nawet całego łóżka. Ja się jednak pytam: kto więc im podał tak po partyzancku ten laxigen ?:p

Podobno lepiej nie widzieć jak się robi parówki, no... chyba ,że chcemy zmienić dietę i przyzwyczajenia.:D Zmiana rzeźnika nie zmieni procesu technologicznego tych wyrobów.

A teraz możemy się dalej oburzać i urządzać rewolucję. I tak do usranej śmierci, aż znowu ktoś nie sypnie w sobie tylko wiadomym interesie i nie z miłości do RP.

Wolę być naiwną idealistką (tacy zwykle zmieniają świat na lepszy) niż cyniczną sprzedajną świnią i szumowiną, która dla mamony wyprze się wszystkiego i każdą patologię przyjmie jako normę.

Margaret Thatcher była wybitnym politykiem,twarda,nieustępliwa,prawdziwa ,,żelazna lady",zrobiła tyle dobrego dla swoich rodaków,a u nas same miernoty,które widzą tylko interes partii i działają na szkodę własnego państwa,które podobno istnieje tylko ,,teoretycznie,praktycznie nie istnieje''.Czwarty rozbiór Polski?Eurokołchoz?

Gość Pepeg z Gumy
Wolę być naiwną idealistką (tacy zwykle zmieniają świat na lepszy) niż cyniczną sprzedajną świnią i szumowiną, która dla mamony wyprze się wszystkiego i każdą patologię przyjmie jako normę.

To piękne, dowartościowujące ego i bardzo szlachetne oświadczenie, zawiera niestety nierealną obietnicę.

Naiwni idealiści nie zmieniają już dzisiaj świata na lepszy , są jedynie utęsknionymi bohaterami bajek ludowych dla rozczarowanych optymistów.

Sprzedajna świnia jest też dziś zazwyczaj szanowanym celebrytą. Nie oszukujmy się.

A współczesny bohater pozytywny umie dać w zęby i wyszarpnąć dla siebie odpowiednio duży kęs, przy którym paru innych też może się nażreć.

Janosik z Judymem dawno kopnęli w kalendarz.

Jednego zarżnęli chciwsi kumple z bandy , drugi skonał na syfilis załapany od nieletniego pacjenta.

To piękne, dowartościowujące ego i bardzo szlachetne oświadczenie, zawiera niestety nierealną obietnicę.

Naiwni idealiści nie zmieniają już dzisiaj świata na lepszy , są jedynie utęsknionymi bohaterami bajek ludowych dla rozczarowanych optymistów.

Sprzedajna świnia jest też dziś zazwyczaj szanowanym celebrytą. Nie oszukujmy się.

A współczesny bohater pozytywny umie dać w zęby i wyszarpnąć dla siebie odpowiednio duży kęs, przy którym paru innych też może się nażreć.

Jednego zarżnęli chciwsi kumple z bandy , drugi skonał na syfilis załapany od nieletniego pacjenta.

Pepeg, nie możesz być tak naprawdę takim cynicznym sk..synem. Gdzieś tam w środku masz miękkie, przyznaj się. Też byś chciał by Polska wygrała.

W sumie to nie wiem, co jest większą naiwnością. Czy wiara, że może być lepiej i bezmyślna tłuszcza się wreszcie ogarnie, czy bezrefleksyjny połyk medialno-politycznej propagandy o wolności i demokracji. Już bywało w historii, że planowano z nas zrobić dostarczycieli tanich dóbr i taniej siły roboczej, ale te plany pochodziły od okupanta, a nie od wybranych przez tak zwany naród. Najdziwniejsze, że się spełniły.

Gość Gosc_123

...

Uważasz ,że Kaczyński, Miller, Buzek czy inny Jaruzelski... byli lub przyszli "władcy" nie prowadzili takich rozmów ?

To prawda, chyba wszyscy znamy kulisy produkcji pasztetówki, choć pewnie wolelibyśmy nie znać, ale... zasada gry jest jedna - nie dać się złapać!

Ten kto dał się złapać musi odejść. Minister MSW w pierwszej kolejności, bo to co pokazały taśmy, to kompletna amatorszczyzna i brak opanowania reguł gry. A my nie chcemy by rządzili nami nieuleczalni amatorzy :cool:

Belka też jest nie do obrony. Nawet nie umie skutecznie udawać , że powierzony mu bank jest niezależny od polityki. Widać jak myli mu się pozycja ministra finansów i premiera z aktualną funkcją.

Przerażające jest nie to co oni wszyscy sobie pieprzą przy kielichu, jak chwalą się wackami i co ordynarnie knują po cichu .....

W sumie to zwróciłeś uwagę na pewną ciekawą kwestię...

Bo wielu zbulwersował knajacki język polityków najwyższych szczebli. Tyle tylko, że to przecież język Suwerena! To czemu inaczej mieliby mówić jego wybrańcy?

Nikt z nas nie słyszał jakim językiem posługują się prawnicy, ordynatorzy, dziennikarze, studenci? No właśnie...

Ostatnio jeden starszy pan nawet sporo punktów uzbierał bo mówi językiem Młodego Narodu :cool:

Nie , nie chodzi o to, że pochwalam czy usprawiedliwiam knajactwo, ale jednak warto dojrzeć i belkę w swoim oku. Wtedy nie będzie takiego zaskoczenia.

Edytowane przez Gosc_123

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...