Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja się dziwię bezmyślności naszych polityków.

BORowcy też mogliby mieć trochę przytomności i nauczyć polityków, że nie gada się o takich sprawach stale w tym samym lokalu.

Przecież na całym świecie są "afery podsłuchowe". mogliby się tego nauczyć.

Kto podsłuchiwał?

Media? Podobno nagranie poszło do kilku wydawców, ale tylko Wprost odwazyło sie publikować.

Wkurzony BORowiec, który osobiście popierał inną partię?

Kelner, bo chciał dorobić sprzedając rewelacje prasie?

Czy obcy wywiad?

W sumie nie dziwię się , że ABW MUSI to ustalić najszybciej i za wszelką cenę. Nawet cenę gwałtu na prawie prasowym. Bo jednak bezpieczeństwo państwa jest ważniejsze od prawa prasowego.

I w tym przypadku treśc rozmów nie ma znaczenia.

Drugą, całkowicie odrebną sprawą jest oczywiście treść nagrań.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawdopodobnie, mikrofon umieszczony w redakcji (np Wprost) dostarczył by nam nie mniejszej rozrywki, jak i inspiracji w używaniu kwiecistego języka...:p

Swoją drogą...Gdzie się takie mikrofony kupuje? Fajne gadgety...;)

W sklepach detektywistycznych. Tylko się pospiesz, bo ponoć już są zapisy, taki popyt. :)

a nie ma w Was sprzeciwu na to, że takie syfiaste narzędzia - prowakacje, inwigilacje, posłuchy są wykorzystywane na lewo i prawo,

i ochoczo przez media wypuszczane w świat.

Mam szczerą nadzieję, że ktoś nagra Latkowskiego jak puszcza pawia albo nie myje rąk wychodząc z kibla.

Sama mam ochotę na pawia.

hmmm jakis sprzeciw jest Zochna, masz racje...;);):D

głównie w sprawie handlowania urzędami, posadkami, uchwałami, kasą, wyborami itp itd - czyli tym, co na porządku dziennym w naszym kraju od kilku lat:sick:

paw pana latkowskiego totalnie mnie nie interesuje, natomiast kolejne nagrania - mogą być arcyciekawe:)

pozwolę sobie zacytować a propos Twojego pawia;)

Polskie państwo gnije, i już tak potwornie cuchnie że coraz więcej osób oglądając ten proces dostaje mentalnych torsji, rzygając zwracają codzienną dawkę informacji, których umysł normalnego człowieka nie jest w stanie przyjąć bez postępujących zniszczeń dla osobowości, moralności czy zwykłej przyzwoitości. Ludzie, którzy kiedyś angażowali się w życie publiczne, społeczne, którzy z troską rozmawiali o Polsce, teraz migrują w sferę autystycznej prywatności, co jeszcze przyspiesza proces psucia i gnicia. Nic już nie pomaga, zaszczuty mandatami, podatkami, przepisami, zakazami, serialami i tymi samymi od lat przyspawanymi do koryta produktami okrągłego stołu, obywatel ma do wyboru dwie drogi ucieczki, emigrację zewnętrzną i emigrację wewnętrzną.

a nie ma w Was sprzeciwu na to, że takie syfiaste narzędzia - prowakacje, inwigilacje, posłuchy są wykorzystywane na lewo i prawo,

i ochoczo przez media wypuszczane w świat.

Mam szczerą nadzieję, że ktoś nagra Latkowskiego jak puszcza pawia albo nie myje rąk wychodząc z kibla.

Sama mam ochotę na pawia.

A w Tobie nie ma sprzeciwu jak Cie rabia w kazdej pozycji i wmawiaja, ze tak lubisz?

hmmm jakis sprzeciw jest Zochna, masz racje...;);):D

głównie w sprawie handlowania urzędami, posadkami, uchwałami, kasą, wyborami itp itd - czyli tym, co na porządku dziennym w naszym kraju od kilku lat:sick:

paw pana latkowskiego totalnie mnie nie interesuje, natomiast kolejne nagrania - mogą być arcyciekawe:)

pozwolę sobie zacytować a propos Twojego pawia;)

Polskie państwo gnije, i już tak potwornie cuchnie że coraz więcej osób oglądając ten proces dostaje mentalnych torsji, rzygając zwracają codzienną dawkę informacji, których umysł normalnego człowieka nie jest w stanie przyjąć bez postępujących zniszczeń dla osobowości, moralności czy zwykłej przyzwoitości. Ludzie, którzy kiedyś angażowali się w życie publiczne, społeczne, którzy z troską rozmawiali o Polsce, teraz migrują w sferę autystycznej prywatności, co jeszcze przyspiesza proces psucia i gnicia. Nic już nie pomaga, zaszczuty mandatami, podatkami, przepisami, zakazami, serialami i tymi samymi od lat przyspawanymi do koryta produktami okrągłego stołu, obywatel ma do wyboru dwie drogi ucieczki, emigrację zewnętrzną i emigrację wewnętrzną.

Coś w tym jest...niestety...:(

Chociaż ja nie odbieram tego jako gnicie, tylko wyraz postępu. Rządzi kasa, nie ludzie...Obojętnie kto będzie na stołku, będzie musiał walczyć głównie z MAMONEM. Z jednej strony pilnować złodzieja, z drugiej - karmić coraz bardziej rozwarte dzioby nas wszystkich...

A w Tobie nie ma sprzeciwu jak Cie rabia w kazdej pozycji i wmawiaja, ze tak lubisz?

hehehe Ona jeszcze nie zdecydowała....trochę lubi a trochę się sprzeciwia....:D

a tak serio - to

Ona tego nie widzi i nie wie, że jest rąbana, okradana, okłamywana i łupiona ....wmówiono Jej, że tak ma byc i że to jest OK.

:(

hehehe Ona jeszcze nie zdecydowała....trochę lubi a trochę się sprzeciwia....:D

a tak serio - to

Ona tego nie widzi i nie wie, że jest rąbana, okradana, okłamywana i łupiona ....wmówiono Jej, że tak ma byc i że to jest OK.

:(

To, że Ci się tak wydaje, jest elementem systemu. Takich naiwniaków potrzeba by system działał... To Ciebie ruchają a Zochna się śmieje...:cool:

i jak to napisałam, to usłyszałam w okolicach uszka mego Pepega, który spuentowałby - nie mam Jego polotu i lekkości pióra, nie mówiąc już o jasności umysłu i ciętej ripoście- mojego maila - a Tobie wydaje się, że inni Cię nie rżną zawsze i wszędzie z mniejszym lub większym uśmiechem na twarzy????

wiem, że niestety tak właśnie jest - czy to ci z lewa czy z prawa- polityczne rozmowy, targi, deale (kolejne modne słowo ostatnio) mniej więcej tak wyglądają....

tyle, że mam nadzieję, że są prowadzone w zaciszu gabinetów, nie przy wódce a - takie moje wyobrażenie- przy kieliszku dobrego wina;)

i jeszcze mam taka malutka, cichutką nadziejkę w sercu - Pepeg, nie zdepcz mnie- że niektórym, naprawdę niektórym politykom zależy choć trochę na Polsce

i Ciebie i mnie i Zochnę....a kto sie będzie smiał ostatni - zobaczymy;)

Tu nie o śmiech chodzi, tylko o chichot...Nie mamy za wiele do powiedzenia. Nikt! Nawet Ci którym się wydaje, że tak nie jest...Belka, nie Belka...Sienkiewicz też...Nawet Prus i Żeromski...:D

Biblię czytać i głęboko wierzyć, że wydymają nas po chrześcijańsku, bo taki np Talib, może być mniej pieszczotliwy...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152121003501573&set=gm.702557619802382&type=1

Pan Zbigniew Zawiejski pisze na FB :

Właścicielem Wprost jest Platforma Mediowa Point Group S.A, której większościowym akcjonariuszem jest Michał Maciej Lisicki. W dniu 18.06.2014 r.( czyli wczoraj) PMPG publikuje komunikat na podstawie Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji, z którego wynika, że główny udziałowiec nabył znaczną ilość akcji spółki. Transakcja została dokonana w dniu 10.06.2014 r. Dziwnym zbiegiem okoliczności w tym czasie rozpętała się afera taśmowa. Można było się spodziewać, że notowania Wprost wzrosną, a tym samym ceny akcji PMPG. Czyli nie żaden interes narodowy, tylko KASA.

Wystarczy prześledzić notowania giełdowe PMPG. W dniu 9 06 2014 kurs akcji wynosił 0,34. W dniu 16.06.2014 już 0,40. Czyli wzrost o 8,11%. Który bank daje takie oprocentowanie w ciągu kilku dni? Czy to dlatego podnosi się napięcie? Ujawnia się stopniowo kolejne taśmy i wywołuje awantury? Zwiększa to popularność Wprost. Tym samym kurs akcji będzie nadal rósł"

Wielka szkoda, że Belka z Sienkiewiczem tu nie zaglądają, bo niektórzy mieliby szansę na intratny etat jako odwracacze kota ogonem, bo lepiej ten syf tłumaczą od najbardziej zainteresowanych.

Prawda jest taka, że część ludzi myśli samodzielnie, a większość jest podatna na wszelkiej maści manipulacje. Jest jeszcze kategoria czerpiących korzyści z przynależności do układu. Gdyby tak nie było, dyktatorzy nie znaleźliby zwolenników i wykonawców swych chorych wizji.

Tylko po chrześcijańsku.

Po kolacji, w ciemności, pod kołderką, cichutko...

Talibów u nas mało odkąd CIA się wyniosło.

A Ukraińskie pieszczoty dotykają innych, gdzieś daleko...

No to - jest nadzieja, że... po chrześcijańsku!

Nawet tego nie zauważymy.

Adam M.

Amalfi. Syf syfem. Mamon - Mamonem...Kasa rządzi światem, Bartosiewicz długo nie pociągnie ...

Dla wielu ludzi samodzielne myślenie to wada genetyczna...

Kejt dzięki za zaoszczędzony czas . Właśnie dzisiaj zamierzałem sprawdzić wątek pod tytułem: WPROST!

Wsjo paniatna...

Edytowane przez eniu

Tylko po chrześcijańsku.

Po kolacji, w ciemności, pod kołderką, cichutko...

Talibów u nas mało odkąd CIA się wyniosło.

A Ukraińskie pieszczoty dotykają innych, gdzieś daleko...

No to - jest nadzieja, że... po chrześcijańsku!

Nawet tego nie zauważymy.

Adam M.

Francja, Anglia, Belgia, Holandia, Szwecja...Talibów już się ni pozbędą...

Chociaż ...Nigdy nie mów nigdy...

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...