AVID 23.02.2004 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 WITAJ VACIE 22%.WITAJ SZARA STREFO!!!W TYM KRAJU NIE OPŁACA SIĘ BYĆ UCZCIWYM:(RĘCE OPADAJĄ.KTO MA JAKIEŚ NAMIARY NA WSZYSTKO CO ZWIĄZANE Z BUDOWĄ BEZ RACHUNKU NIECH PISZE NIE DAJMY SIE TYM ................AAAA SZKODA SŁÓW!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregGreg 23.02.2004 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witaj Szara Strefo. Politykom na rozum za późno. Bez rachunku: drewno, robocizna, bloczki fundamentowe, drzwi wewnętrzne.Ogólnie jakieś 50-85 % kosztów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2004 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 No to pomagajmy sobie ja tez jestem z Warszawy jak Avid.Ja mam czlowieka co sprzedaje cegly bez fakturki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 23.02.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Cegieł juz nie potrzebuje ale styropian pod posadzki bardzo chetnie nie mówiąc o grzejnickach c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 23.02.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Ludzie kochane co Wy piszecie o jakie namiary Wam chodzi Przecież to zabronione bez faktury i bez VAT'u jak tak można A tak już na poważnie nie trafiłem jeszcze hurtowni aby po chwili rozmowy z kierownikiem/właścicielem nie można było kupić trochę taniej bez faktury. Oczywiście sprawa nie dotyczy hipermarketów. No ale nikt rozsądny w hipermarketach materiałów budowlanych raczej nie kupuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 23.02.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Zgroza !!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe co jeszcz modrego wymyślą!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.02.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 To są głupie i bezmyślne Cioty!!!Próbują zepsuć to co się przez Polaków pomysłowość zepsuć się nie chce!!Szara Strefa górą!!A podatków z VAT-u zamiast więcej będzie jeszcze mniej !!! A co to za ściema z tym zwrotem podatku!!!Przecież to jest taka mała a`la ulga podatkowa....czyli ten zwort (jeśli w ogóle możliwy) będzie tylko i wył. dla tych którzy nie korzystali z ulg budowlanych...Czyli uderzy to najczęściej w takich jak ja co to blok chcą zamienić na dom!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 23.02.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 dobra, dobra bez faktury, to znaczy bez gwarancji, a co w przypadku reklamacji?Przy odbiorze towaru jak sie cos nie zgadza, to jeszcze ujdzie, zawsze ci wymienia wadliwy towar. A co bedzie jak cos nawali za 5 lat albo wiecej i bedzie sie miescilo w gwarancji czy rekojmi? Jak udowodnimy zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 23.02.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 A ja nie mogę bez faktury , bo muszę je przedstawić Urzędowi Skarbowemu dowody, że wydałam pieniązki na cele mieszkaniowe!! Do maja pewnie z większością skończę, tylko problem w tym, że z dnia na dzień, uczciwi sprzedawcy podnoszą ceny, zeby nas przyzwyczaić do większego VAT-u (A od 1 maja pewnie jeszcze dorzucą dodatkowo 15 % VAT-u do tych podniesionych cen - żeby juz nas całkiem przyzwyczaić ??!!). Ech, m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojto 23.02.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 To raczej producenci podnoszą ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 DLATEGO TEN WĄTEK JEST PO TO BYU MÓWIĆ O TYM GDZIE BEZ FAKTURY A Z GWARANCJĄ NIE MA PROBLEMU MOŻNA WZIĄC PRZECIEŻ PARAGON:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 23.02.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 tak jak napisał ktoś powyżej bez F-ry kupujemy głównie te materiały, gdzie nie ma wielkiego ryzyka: cegła, zaprawa, drewno, stal, kruszywa... Pewnie, ryzyko istnieje zawsze. Wykończeniówka - tu ostrożność też musi być większa, ale ryzyko na prawdę nie jest duże gdy kupujemy markowy produkt w malutkim składzie budowlanymPozdrawiamPearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kub 23.02.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Zaraz zaraz, jeśli sprzedaję dom przed upływem 5 lat od kupna to aby uniknąć podatku muszę przeznaczyć otrzymaną kasę na "substancję mieszkaniową" tak? Czyli jeżeli za dom otrzymam np 200 000 to mam przy budowie następnego domu przedstawić US faktury właśnie na 200 000 ??? Nie bardzo rozumiem.CZy ktoś mógłby mi to wyjaśnić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 23.02.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witaj Szara Strefo. Politykom na rozum za późno. szara strefa to juz rzadzi - najwieksza to polityka a nas do tego prowokuja. jesli ktos zdobylby sie na calkowita uczciwosc to niestety w polsce by nie przezyl ze swojej pensji. (tryb warunkowy jest tutaj jak najbardziej na miejscu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 23.02.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Niestety jak przed upływem 5 lat sprzedało się mieszkanie lub dom to w ciagu 2 tygoni po transakcji należy zgłosić w US ten fakt z notatką że pieniądze za to zostaną zużyte na cele mieszkaniowe i jest na to 2 lata. Przed upływem tego czasu trzeba przedstawić rozliczenie. Jeżeli nie to płaci się podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kub 23.02.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Okej okej ale jak szczegółowe ma być to rozliczenie? dokładnia na kwotę za jaką sprzedałem nieruchomośc? a jeżeli np chcę budować z drewna z odzysku (dom do przeniesienia) to kto mi wystawi fakturę lub rachunek w takich np. Suchych Laskach gdzie np. znalazłem chałupę? Słabowaty jestem jeśli chodzi o papierkologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.02.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Kołatka i Kub Tutaj chodzi o podatek od wzbogacenia od kwoty za jaką sprzedajesz swoją nieruchomość. Aby uniknąć płacenie tego podatku, składasz oświadczenie w Urzędzie Skarbowym, że w ciągu najbliższych 2 lat, kwotę jaka stanowi wysokość tego podatku, przeznaczysz na cele mieszkaniowe. Przynajmniej tam mi się wydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Czerwoni dążą do samozagłady. Tylko dlaczego my naród idziemy z nimi na dno. Hej chłopcy bagnet na broń, długa droga, daleka przed nami trud i znój po zwycięstwo my .................................................................Na pochybel Millerowi i grupie trzymającej władzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Czerwoni dążą do samozagłady. Tylko dlaczego my naród idziemy z nimi na dno. Hej chłopcy bagnet na broń, długa droga, daleka przed nami trud i znój po zwycięstwo my ................................................................. widzisz ja juz to raz w zyciu slyszalem. My polaczki tylko to umiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iras 23.02.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Senser!Nie obrażajmy ciot! Co cioty są winne, że porównujesz je do polityków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts