fredzia-phiphi 10.04.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dostałaś ciekawe propozycje od doświadczonych ogrodników ale nie, ty wolisz trawkę, która za dwa lata będzie ugorkiem pełnym chwastów i rośliny które nie przeżyją jednego sezonu, bo nawet się nie zainteresowałaś jakie mają wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.04.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Elfir - dzieki, podczytywalam wczesniej Twoj watek o roslinach i powinnam byla to napisac - u sasiadow widzialam krzewy/rosliny i rosna dobrze. Traw zaiste nie widzialam. Moze przecenilam wilgotnosc gleby w kolo domu bo zwykle jestem tam w porze deszczowej... Owszem dosc pusto poniewaz teren to raptem 90m2 i wole potem cos dosadzic niz przesadzic juz na poczatku. fredzia-phiphi tak, wole trawke poniewaz mi sie podoba jak napisalam, wzgledy praktyczne przewazaja nad sama estetyka. Pamietaj ze gusta i mody sie zmieniaja, za pare lat obecne ogrodki nie beda uchodzily za szczyt mody, czesc osob sie do nich przekona i bedzie takie chciala a wtedy pewnie powiesz ze takie to sa juz passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredzia-phiphi 11.04.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Szczerze mówiąc, nie rozumiem o co ci chodzi...Trawa jest o wiele mniej praktyczna niż deski i żwir a co do mody, nic nie pisałam na ten temat. Tamte plany mi się podobały, bo były ciekawe a ten ogródek według twojego niby - projektu to będzie ponadczasowy, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 nicol uparcie trzymasz się teori, że skoro u sąsiadów rośliny dobrze rosną to i u ciebie będą Ty posypałaś wapnem więc już masz inny odczyn gleby a przecież nie wiesz jak sąsiedzi przygotowywali miejsca pod poszczególne rośliny. Hortensja marnieje bo ona woli ziemię kwaśną, nie zwapnowaną! Dołączam się do poprzedniczek - poczytaj o wymaganiach każdej rośliny zanim ją wsadzisz a jeszcze lepiej zanim kupisz i nie będziesz miała z nimi problemów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts