Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy też musicie sie odchudzać ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no dobra zaczynam spowiedz :wink:

tylko bardzo nie krzyczcie :roll:

rano kawa, własciwie 2 :oops: czarne z ekspresu, bez mleka i cukru

10.30 śniadanie - platki owsiane i zytnie+ otreby + rodzynki + jogurt owocowy

ok 12.30 pomarancza

15.00 obiad zupa ogorkowa, bez smietany, ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

18.40 serek wiejski, 3%

18 -18.30 orbitrek, interwały 2

tyle dzis zdazyłam nagrzeszyc

a i jeszcze woda mineralna w miedzy czasie i 1 herbatka z dzikiej rózy bez cukru

boratom, ullerowa, no to jak juz z nami jestescie, to badzcie przygotowane na regularne pytania o efekty, aktywnosc i diete ... tutaj nie jest latwo :lol:

Efekty są!

- jestem głodna o określonych godzinach - dla mnie to bardzo ważne, bo ja nigdy nie byłam głodna! Znaczy się przez cały dzień mogłam nic nie jeść, a jak byłam w domu, to myślałam co by tu pysznego ugotować :D

- nie ciągnie mnie do słodkiego - muszę jeszcze opracować zmianę trasy w sklepie, ale... potrafię przejść przez te regały nie wyciągając do nich ręki - już niedługo zacznę je omijać :lol:

- mój brzuch nie jest już wielki i nadęty - nie mierzyłam

(obiecuję, że wkrótce zacznę), ale czuję się świetnie :wink: Nie boli mnie głowa, mam jasny umysł, dobrze się czuję w pracy...

- zmieniło się moje nastawienie do sposobu odżywiania - w końcu znalazł się ktoś uzdolniony, kto potrafił poświęcić swój czas i w sposób dla mnie zrozumiały wyjaśnić o co chodzi w odchudzaniu Jest to dla mnie jeszcze czarna magia- ale się nauczę :D

Trzymajcie za mnie kciuki :wink:

Amber - dobre wyniki to najlepsza motywacja, więc dziś jestem ćwierkająca ;)

Mam maximize szybkowchłanialne truskawkowe - wypiłam po treningu ia tak mnie zasłodziło, żeby nie powiedzieć zemdliło, że kawy i żadnej przekąski na słodko (w stylu ciasteczka owsiane, czy jogurt z płatkaim) już nie było...muszę się przyzwyczaić do tego smaku :wink:

ullerowa - pierwszego śniadania nie widzę.. :wink:

aaaa wiecie jaki jest mój najgorszy moment dnia w tym dbaniu o linię? To chwila po obiedzie. kiedy czuję się najedzona (nie napchana) i w zołądku włącza się ssanie na słodkie..no co za cholera, nie moge sie tego ssania pozbyć..dziś zagryzłam kilkoma żurawinami i gorzką czekoladą.. :roll:

ok 12.30 pomarancza

15.00 obiad zupa ogorkowa, bez smietany, ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

18.40 serek wiejski, 3%

a i jeszcze woda mineralna w miedzy czasie i 1 herbatka z dzikiej rózy bez cukru

troche malo ...

ze sniadania wyrzucilabym jogurt ... a nawet rodzynki :-)

co to za drugie sniadanie z samej pomaranczy??? A nie lepiej chudy twarozek ze szczypiorkiem?

z obiadu dla mnie malo potrzebne sa ziemniaki, ale to moze dlatego ze ich nie lubie i nie jadam ...

przed treningiem do twarodu dokladamy weglowodany zlozone

a co po treningu???

a co jako ostatni posilek???

jestem jedza, co? :lol:

Amber - dobre wyniki to najlepsza motywacja, więc dziś jestem ćwierkająca ;)

Mam maximize szybkowchłanialne truskawkowe - wypiłam po treningu ia tak mnie zasłodziło, żeby nie powiedzieć zemdliło, że kawy i żadnej przekąski na słodko (w stylu ciasteczka owsiane, czy jogurt z płatkaim) już nie było...muszę się przyzwyczaić do tego smaku :wink:

ullerowa - pierwszego śniadania nie widzę.. :wink:

aaaa wiecie jaki jest mój najgorszy moment dnia w tym dbaniu o linię? To chwila po obiedzie. kiedy czuję się najedzona (nie napchana) i w zołądku włącza się ssanie na słodkie..no co za cholera, nie moge sie tego ssania pozbyć..dziś zagryzłam kilkoma żurawinami i gorzką czekoladą.. :roll:

arco, to ssanie przejdzie z czasem ... teraz walczysz o stabilizacje leptyny i greliny ... daj sobie 4 - 6 tygodni czasu a wszystko wroci do normy ... Najwazniejsze ze masz i motywacje i doprawdy ogromne efekty ... :D

Zrob sobie te batony proteinowe, do ktorych napisalam przepis a moga byc spokojnie taka zapchaj dziura gdy Cie zasysa na cos slodkiego :-)

ok 12.30 pomarancza

18.40 serek wiejski, 3%

troche malo ...

ze sniadania wyrzucilabym jogurt ... a nawet rodzynki :-)

co to za drugie sniadanie z samej pomaranczy??? A nie lepiej chudy twarozek ze szczypiorkiem?

z obiadu dla mnie malo potrzebne sa ziemniaki, ale to moze dlatego ze ich nie lubie i nie jadam ...

przed treningiem do twarodu dokladamy weglowodany zlozone

a co po treningu???

a co jako ostatni posilek???

jestem jedza, co? :lol:

no ten serek był po treningu i to chyba tyle na dzisiaj, jakoś tak mam ze jak zjem ser biały to czuje sie jakbym słonia połknęła

no dobra jakies jablko dorzuce jak za malo :roll:

a dlaczego te platki bez rodzynek i jogurtu mam jesć?

ja te platki z rodzynkami zalewam sobie woda w pracy a potem jak spęcznieja dodaję jogurt, całkiem dobre jedzonko :lol:

obiadów raczej nie zmienie bo jem u .... teściowej :roll:

i tak mam zupe bez smietany i ziemniaków jak dla wrobelka za to full surówki :wink: tyle wywalczyłam :roll:

a dlaczego te platki bez rodzynek i jogurtu mam jesć?

ja te platki z rodzynkami zalewam sobie woda w pracy a potem jak spęcznieja dodaję jogurt, całkiem dobre jedzonko :lol:

obiadów raczej nie zmienie bo jem u .... teściowej :roll:

i tak mam zupe bez smietany i ziemniaków jak dla wrobelka za to full surówki :wink: tyle wywalczyłam :roll:

no tak, ale po co Ci te rodzynki???

BTW nawyki tesciowej pewnie tez mozna zmienic ;)

Surowki wcale nie musi byc duzo ... wystarczy taka garsc ... i tyle :-)

A propos obiadów jeszcze - ziemniaków nie jadłam już ze 2 tyg chociaż codziennie gotuję dla męża i Julki - ja albo nie jem nic do mięsa albo gotuję sobie ryż..no i do każdego obiadu mamy teraz warzywa - co najlepsze surówki zamieniam często na warzywa z wody, typu kalafior, fasolka, marchewka z groszkiem - i oczywiście dla nich masełko i prażona bułka tarta a dla mnie bez dodatków ! O ! I taka jestem z siebie zadowolona :D

A teraz kolejna prosba do Amber 8)

Praktycznie w każdy weekend urządzamy jakies towarzyskie spotkania wieczorno-nocne. Jutro tez. No i ja już zapowiedziałam brygadzie, ze wódki i piwa nie piję, przerzucam się na wino..chłopów to mało obeszło bo oni i tak będa pić swoje, ale kolezanka postanowiła też sie przerzucić..więc sprawa alkoholu załatwiona...

Ale co z przegryzkami? Zazwyczaj robimy sporo jedzenia bo gadki i wygłupy są do rana, no i chipsy zawsze były, orzeszki i te sprawy, chłopaki jedzą jak słonie...chcę to zmienić bo przez te weekendowe mega czit mile mogę nie osiągnąć swojego celu, więc zastanawiam się jak zadbać o swoją cześc stołu jutro?? :roll: Przygotuję sznycelki z piersi bez panierki, ale nie mam pomysłu na zdrowe i lekkie przegryzki...zaznaczam, że pora wieczorno nocna gdzie na dobrą sprawę w ogóle jesc sie nie powinno...nie wiem może jakaś sałatka z tuńczykiem... :roll:

Dobrze jest cwiczyć rano na czczo?

nie, to nie jest wlasciwe. (...)

Tu się z koleżanką nie zgodzę :wink: . Ćwiczenie na czczo nie jest błędem, o ile robi się to z głową. Aeroby o niskim i średnim poziomie intensywności robione o tej porze znakomicie rozbudzają metabolizm i dają kopa na cały dzień. Jeśli zaś dieta jest sensowna, to wątroba jeszcze spokojnie ma po nocy konkretny zapas energii. Polecam intensywny spacer, rower, orbitrek i nade wszystko basen.

Ten rodzaj aerobów stosuje się z powodzeniem nawet na wysokim poziomie zaawansowania, np. przed zawodami w ostatnich fazach redukcji. Oczywiście optymalny byłby zastrzyk z aminków, ale Arco, z szacunkiem, nie kandyduje na Mrs. Fitness. O ile zauważyłem ma raczej latynoski typ figury tzn. przede wszystkim solidne podstawy. W tym układzie nawet minimalny katabolizm nie wyjdzie jej na złe.

(Sorry, za dużo skrótow myślowych. Śpieszę się ;) )

Mam prośbę do wszystkich, jeśli znajdziecie namiary na stewię (w tabletkach) i wiecie, że jest oryginalna to dajcie kochani znać.

Amber mnie trochę wystraszyła, więc na allegro nie kupię ...może w jakimś sklepiku ze zdrową żywnością można ją dostać? Tak czy siak- jak ktoś będzie coś wiedział... to proszę pisać :D

. Oczywiście optymalny byłby zastrzyk z aminków, ale Arco, z szacunkiem, nie kandyduje na Mrs. Fitness. O ile zauważyłem ma raczej latynoski typ figury tzn. przede wszystkim solidne podstawy. W tym układzie nawet minimalny katabolizm nie wyjdzie jej na złe.

(Sorry, za dużo skrótow myślowych. Śpieszę się ;) )

A tu się do końca nie zgodzę :D

Latunoski mają przeważnie małe biusty, a nasza Arco to wiadomo 8) :D 8)

Ps. Stewię to i ja wezmę chętnie.