amadi 02.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 kuleczka gratulacje...widzę, że wyjazd na narty dobrze Ci zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.03.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Kulkaaa - ja to Ci powiem, ze te Twoje wymiary to nic a nic mi nie mówią wkleiłabyś jakąś fotkę to od razu byłoby inaczej Takie motywujące zdjęcia działają na mnie najlepiej Ja dziś z ciekawosci stanęłam na swojej starej wadze (tej której uzywałam przy pierwszym pociążowym odchudzaniu) i w ubraniu po śniadaniu pokazała 61,5 kg llalalalllalalala Najlepsze jest to, ze juz nie czuję się gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 02.03.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 amadi wizyta teraz 15-go, luzy w ubraniu i na ciału, ale optycznie nie widzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 02.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 to moze i ja sie pochwale 13 kg w czasie grudzień 2008 grudzień 2009 te 13 kg to mi po ciązy zostało 5 zjechało do maja 2009 a reszta dopiero jak odstawiłam kompletnie słodkie, pieczywo tylko chrupkie i po 18 tylko woda a w ciągu dnia 2 godzinny spacer z wózkiem plus brzuszki i inne cwiczenia około godzina rygor jedzeniowy straszny-ziemniaki frytki nawet jogurty ciasto napoje gazowane wszystko be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ano to, ze dla mnie BMI nie jest dobrym wyznacznikiem. Bierze pod uwage wlasciwie tylko dwa czynniki - wage i wzrost. A na ladna sylwetke wplyw maja jeszcze plec, kosciec, wiek. Np. zaloze sie, ze BMI faceta cwiczacego duzo na silowni, przy dajmy na to wzroscie 185cm i wadze ok. 100kg bedzie wskazywalo na conajmniej nadwage, gdy w rzeczywistosci moze wygladac bardzo dobrze ( bez brzucha i boczkow) i gdyby mial wygladac zgodnie z BMI wygladalby smiesznie. mbz, po Twojej odpowiedzi widze, ze wciaz sie nie zrozumialysmy ... ale to nic Najwazniejsze, ze "Pacjent" zadowolony z siebie, a o to tak naprawde chodzi kuleczka, ogromny postep!!! Gratulacje!!! To samo dla arco! arco, bardzo sie ciesze, ze zaczynasz czuc sie swietnie ze swoim cialem Dla Ciebie rowniez wielgachny szacun Zolza, witaj!!! Widze, ze postawilas na zdrowe chudniecie!!! Swietnie, bo przyznam ze zawsze z przerazeniem patrze, na te "cud_diety" 6 kg w miesiac Ale rezygnacja z frytek czy ciasta wcale nie jest rygorem ... moze dlatego, ze ja nie lubie ziemniorow pod zadna postacia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 02.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 satinkaa wiesz co .. czytałam dzienniki dziewczyny, która się odchudza. Cały czas pisała, że nic nie widzi, że żadnych postępów... a tu proszę, wczoraj kupiła sobie spodnie o 2 rozmiary mniejsze No tak to już jest, że jak się ze sobą przebywa dzień w dzień (co chyba oczywiste) to samemu długo nie zauważa się postępów. Najlepiej mieć jakieś spodnie lub spódnicę .... która będzie Twoją miarką lub robienie zdjęć w bieliźnie-porównanie ich miesiąc po miesiącu dopiero obrazuje jak zmienia się nasze ciało pozdrawiam ---------- Zołza gratuluję ... fajnie, ze zrzuciłaś te kg w przeciągu roku, a nie 2 miesięcy... to bardzo dobrze rokuje na przyszłość- łatwiej będzie utrzymać efekty. Po 18- tej mogłaś spokojnie sobie zjeść .. jajko (jajecznica) lub serek ze szczypiorkiem itp. ... ale gratuluję samozaparcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ano to, ze dla mnie BMI nie jest dobrym wyznacznikiem. Bierze pod uwage wlasciwie tylko dwa czynniki - wage i wzrost. A na ladna sylwetke wplyw maja jeszcze plec, kosciec, wiek. Np. zaloze sie, ze BMI faceta cwiczacego duzo na silowni, przy dajmy na to wzroscie 185cm i wadze ok. 100kg bedzie wskazywalo na conajmniej nadwage, gdy w rzeczywistosci moze wygladac bardzo dobrze ( bez brzucha i boczkow) i gdyby mial wygladac zgodnie z BMI wygladalby smiesznie. mbz, po Twojej odpowiedzi widze, ze wciaz sie nie zrozumialysmy ... ale to nic Najwazniejsze, ze "Pacjent" zadowolony z siebie, a o to tak naprawde chodzi Amber - chora jestem i na antybiotyku, to moze nie czaje troche i dlatego przyznam sie, nie chcialo mi sie analizowac jadlospisu i czytac kilku stron wstecz. Odnioslam sie tylko tak ogolnie do BMI - bo moim zdaniem nie jest to dobry wskaznik, o czym tu bylo wielokrotnie - nie sama waga jest wazna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 02.03.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 AmberWind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Amber - chora jestem i na antybiotyku, to moze nie czaje troche i dlatego przyznam sie, nie chcialo mi sie analizowac jadlospisu i czytac kilku stron wstecz. Odnioslam sie tylko tak ogolnie do BMI - bo moim zdaniem nie jest to dobry wskaznik, o czym tu bylo wielokrotnie - nie sama waga jest wazna! O BMI pisalam i ja ... calkiem wielokrotnie. Nie mniej to wlasnie korelacja talerza z waga, pozwala mi przypuszczac, ze wielu miesni sie z tego nie urodzi Co wiecej, odwolywanie sie do grubosci koscca, tez jest nietrafione, chociaz czesto slysze "jestem ciezki/gruby bo mam gruby kosciec".... znajac podstawy anatomii, wiemy ze to bzdurki i pleciuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 AmberWind nie wiem, czy powinnam napisac, ze o 6.30 zafundowalam sobie HIIT, ktory wywrocil mi zoladek z plucami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.03.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Amber - chora jestem i na antybiotyku, to moze nie czaje troche i dlatego przyznam sie, nie chcialo mi sie analizowac jadlospisu i czytac kilku stron wstecz. Odnioslam sie tylko tak ogolnie do BMI - bo moim zdaniem nie jest to dobry wskaznik, o czym tu bylo wielokrotnie - nie sama waga jest wazna! O BMI pisalam i ja ... calkiem wielokrotnie. Nie mniej to wlasnie korelacja talerza z waga, pozwala mi przypuszczac, ze wielu miesni sie z tego nie urodzi Co wiecej, odwolywanie sie do grubosci koscca, tez jest nietrafione, chociaz czesto slysze "jestem ciezki/gruby bo mam gruby kosciec".... znajac podstawy anatomii, wiemy ze to bzdurki i pleciuszki Pozwole sobie nie zgodzic sie do konca - kosciec moze niewielka, ale jednak role odgrywa. Bardzo latwo sprawdzic, jak gruby ma sie kosciec - wystarczy objac nadgarstek kciukiem i palcem wskazujacym - jesli sie nie dotykaja, kosciec gruby; jesli sie lacza - kosciec sredni; jesli zachodzi jeden palce na drugi - kosciec chudy. Oczywiscie na odchudzanie czy chec do odchudzania to nie wplywa. Ale na sama wage juz tak (i BMI co za tym idzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 02.03.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 mbz to zdrówka życzę (też jestem chora i na antybiotyku ). Wiesz co mi szwagierka odpowiedziała, jak Jej kiedyś powiedziałam o tym sposobie (ale zaznaczam, że to zołza złośliwa jest)? ... otóż, że głupoty opowiadam, bo wystarczy, że jedni mają grubsze palce a inni szczuplejsze (takie wiesz.. jak pianiści) i już te pomiary idą sobie ..... na spacerek. Chciałabym, żeby metoda o której piszesz była prawdziwa , ale coś mi się wydaje, że wszystkie kobietki na forum (przynajmniej w tym temacie) byłyby grubokościste pozdrawiam chorowitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 02.03.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 to fakt ze jak się chudnie wolniej to moze efekty na dłuzej zostaną od stycznia wróciłam do słodyczy, chociaż już mnie nie krecą, jem to co lubię ale żołądek już nie wchłania tyle co kiedyś to i porcje mniejsze i waga stoi - 58kg przy wzroście 161, jeszcze 4 chciałabym zrzucić ale teraz nie mogę się odchudzać przyczyna taka sama jak przy poprzedniej nadwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Pozwole sobie nie zgodzic sie do konca - kosciec moze niewielka, ale jednak role odgrywa. Bardzo latwo sprawdzic, jak gruby ma sie kosciec - wystarczy objac nadgarstek kciukiem i palcem wskazujacym - jesli sie nie dotykaja, kosciec gruby; jesli sie lacza - kosciec sredni; jesli zachodzi jeden palce na drugi - kosciec chudy. Oczywiscie na odchudzanie czy chec do odchudzania to nie wplywa. Ale na sama wage juz tak (i BMI co za tym idzie). no to moze jasniej napisze, bo nie widze porozumienia ... i jeszcze ten nadgarstek Czesta wymowka ludzi otylych jest ich "gruby a tym samym ciezki kosciec" ... O ile kosci jednych ludzi moga byc rzeczywiscie objetosciowo rozne, to roznice wagi pomiedzy kosccem uznanym za filigranowy, a kosccem uznanym za solidny nie sa znaczne. Filigranowy doroslego czlowieka moze wazyc ok. 9kg ... gruby natomiast ok. 11 - 12 kg. Przyznasz, ze dla wagi ogolnej - o ktorej ja pisalam - nie jest to jakas powalajaca roznica Dlatego tez, wagi koscica juz do tego nie mieszajmy, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 02.03.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Zołza gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 02.03.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 dziękuję amadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 02.03.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 satinkaa a my tu gadu ,gadu- a Ty się rowerem nie chwalisz? Dosiadłaś rumaka? wygodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Pozwole sobie nie zgodzic sie do konca - kosciec moze niewielka, ale jednak role odgrywa. Bardzo latwo sprawdzic, jak gruby ma sie kosciec - wystarczy objac nadgarstek kciukiem i palcem wskazujacym - jesli sie nie dotykaja, kosciec gruby; jesli sie lacza - kosciec sredni; jesli zachodzi jeden palce na drugi - kosciec chudy. Oczywiscie na odchudzanie czy chec do odchudzania to nie wplywa. Ale na sama wage juz tak (i BMI co za tym idzie). no to moze jasniej napisze, bo nie widze porozumienia ... i jeszcze ten nadgarstek Czesta wymowka ludzi otylych jest ich "gruby a tym samym ciezki kosciec" ... O ile kosci jednych ludzi moga byc rzeczywiscie objetosciowo rozne, to roznice wagi pomiedzy kosccem uznanym za filigranowy, a kosccem uznanym za solidny nie sa znaczne. Filigranowy doroslego czlowieka moze wazyc ok. 9kg ... gruby natomiast ok. 11 - 12 kg. Przyznasz, ze dla wagi ogolnej - o ktorej ja pisalam - nie jest to jakas powalajaca roznica Dlatego tez, wagi koscica juz do tego nie mieszajmy, ok? Amber -rzeczywiscie brak porozumienia - przeciez napisalam o tym - zerknij na pogrubione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 02.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A ja Wam i tak nie uwierzę Podoba mi się wersja z grubymi kośćmi - ja mam baaaardzo grube kości! Co najmniej jak słoń! Albo jeeeeeszcze gruuuuubsze (mam nadzieję ) To niemożliwe, żeby człowiek miał tyle tłuszczu Kupiłam dziś sobie słoninkę, poprosiłam ekspedientkę o cienkie plasterki - bo przecież jestem na diecie - opowiadałam dziś siostrom o parówkach, uśmiałyśmy się do łez. A jak wiadomo śmiech to zdrowie, działanie ma również odchudzające - podnosi poziom endorfin, dzięki czemu nie trzeba czekolady do paszczy ładować Kobietki - nie ważę się i nie mierzę (chyba czas zacząć pomiary), ale mój kochany mąż dziś o 4 rano, jak wywalił mnie z łóżka i powiedział: Oooo! Schudłaś trochę! Myślę sobie - wiem, muszę sobie stanik mniejszy kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Boratom - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts