kuleczka 03.03.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Co to się szerzy w wątku Rozpusta Pozostając w temacie, to wczoraj obok mnie na biezni dawał z siebie wszystko taki przystojniak...hmm Pomiary wskazywały tętno wyższe niz zazwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Pozostając w temacie, to wczoraj obok mnie na biezni dawał z siebie wszystko taki przystojniak...hmm Pomiary wskazywały tętno wyższe niz zazwyczaj Twoje, czy jego??? Bo jesli Twoje, to gratuluje, wiecej spalilas halszka, blad jest na poziomie 3 a nawet 5%. Nie mniej zawsze to cos. Trzeba tylko pamietac, ze wykonujac pomiar BF nie mozna byc odwodnionym i jesli to bedzie waga, to dopilnowac aby stopy dotykaly wszystkich elektrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.03.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Pozostając w temacie, to wczoraj obok mnie na biezni dawał z siebie wszystko taki przystojniak...hmm Pomiary wskazywały tętno wyższe niz zazwyczaj Twoje, czy jego??? Bo jesli Twoje, to gratuluje, wiecej spalilas . Nie no moje zwyczajowe tętno owego pana jest mi nieznane, ale byc może motywowalismy się nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Nie no moje zwyczajowe tętno owego pana jest mi nieznane, ale byc może motywowalismy się nawzajem to cenna wskazowka dla nas wszystkich .... aby zawsze wlasciwa bieznie wybierac A ja zaraz zmykam na trening ... troche juz podlubalam w komputerze, wiec zrobie sobie cwiczeniowa nagrode, a potem wracam do studia Ostatnio stalam sie taka fanka HIIT, ze gdyby bylo mozna, to chyba codziennie bym je mordowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 03.03.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Amber - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 03.03.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 halszka.ka nie wiem jaką kwotę możesz wydać na ten cel, ale takie po 50-100 zł to są niestety do bani. Na priva mogę wysłać Ci symbol wagi którą polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 03.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 amadi zdaję sobie sprawę że za 50 czy 100zł nie kupię nic porządnego , myślałam o kwocie 2 lub 3 razy większej oczywiście bardzo proszę o cynk, co polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jesli juz przy BF jestesmy na tej stronie znajdziecie calkiem dobre algorytmy do obliczen wlasnego BF bez uzycia wagi, czy innych ustrojstw. Wartosc wynikowa jest bardzo zblizona, do tej ktora robia mi metoda "szczypania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 03.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 to ja podam jeszcze jeden link do mierzenia BF......taki uproszczony:potrzebna będzie suwmiarka (albo cyrkiel) by chwycić fald skóry.. nad kością biodrową: -złap fałd skóry w kleszcze suwmiarki tak aby nie czuć dużego ucisku szczek suwmiarki -zmierzyć odległość w mm suwmiarką-zapisujemy tę wartość w milimetrach gdzies na boku i wchodzimy na link:http://www.hussman.org/fitness/caliper.htmwpisujemy w okienku co tam od nas chcą (czy kobietka czy facet..ile lat, itp) zatwierdzając ..ok ... i na końcu wyskoczy wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jesli juz przy BF jestesmy na tej stronie znajdziecie calkiem dobre algorytmy do obliczen wlasnego BF bez uzycia wagi, czy innych ustrojstw. Wartosc wynikowa jest bardzo zblizona, do tej ktora robia mi metoda "szczypania" Hehe - wyszło mi 10,6% - chyba niemożliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 03.03.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 amadi różnicę zauważam stąd ten rower, "luzy" na ramionach i udach ale ważę się tylko u lekarza ps. w piątek odbieram rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 i??? dzisiaj wypiekam dietetyczna pieczen rzymska. Pychota z duza zawartosci bialka, niewielka iloscia tluszczy, taka co zje sie na cieplo do razowego makaronu, albo dzikiego ryzu, a na drugi dzien mozna skonsumowac jako posileczek przedtreningowy do razowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 i??? dzisiaj wypiekam dietetyczna pieczen rzymska. Pychota z duza zawartosci bialka, niewielka iloscia tluszczy, taka co zje sie na cieplo do razowego makaronu, albo dzikiego ryzu, a na drugi dzien mozna skonsumowac jako posileczek przedtreningowy do razowca Ha, no ja dokonalam dzis rano pomiarow, ale to sredni pomysl byl *: wzgledem jakiegos miesiaca temu - waga stoi, biust tez , w pasie cm wiecej, w biodrach cm mniej, a w udach po 2 cm mniej Co do pieczeni rzymskiej, to zrobilam raz - nikt jej nie chcial jesc, na szczescie pies ma apetyt *jestem przed @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 05.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Kobiety, jak tam poziomy tłuszczu lecą w dół??? U mnie dziś nastąpił spadek na wadze mimo okresu przedmiesiączkowego Obwody będę mierzyc za tydzień. AmberWind, poproszę przepis na pieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 a u mnie mimo trzymania sie zasad waga i obwody stoją - pomiary takie same jak w zeszły piątek nie działa to motywująco ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 05.03.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Arco, może to chwilowe. Wiadomo, że krzywa spadków nigdy nie jest płynna. Głowa do góry Ja się przyznam, że postanowiłam zastosować zasay żywieniowe ze strony wklejonej kiedyś przez Amadi. Tzn najpierw ustalamy jadłospis podstawowy, jemy regularnie, wartościowo. Kiedy po 2 tyg waga nie spada ( a zakładamy że chcemy schudnąć z tłuszczu nie mięśni) odejmujemy węglowodanów. Nigdy białka ani niezbednych tłuszczy. W związku z powyższym chlebek razowy jem tylko na śniadanie. Do obiadu nieco ryzu ciemnego, makaronu razowego, kaszy, ale dosłownie 2 łyżki. Pozostałe posiłki to ryba, mięso, jaja, warzywa... W dniach treningowych dołączam węglowodany złożone przed treningiem i proste po treningu (bez tłuszczu). Muszę przznać, że w ogóle, zupełnie nie mam ochoty na czekoladę, ciastka, pączki, drożdżówki. W kawiarniach nie kuszą mnie już kremy brule, czy tiramisu Sama w to jeszcze do końca nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.03.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 W związku z powyższym chlebek razowy jem tylko na śniadanie. Do obiadu nieco ryzu ciemnego, makaronu razowego, kaszy, ale dosłownie 2 łyżki. Pozostałe posiłki to ryba, mięso, jaja, warzywa... W dniach treningowych dołączam węglowodany złożone przed treningiem i proste po treningu (bez tłuszczu). Muszę przznać, że w ogóle, zupełnie nie mam ochoty na czekoladę, ciastka, pączki, drożdżówki. W kawiarniach nie kuszą mnie już kremy brule, czy tiramisu Sama w to jeszcze do końca nie wierzę. kuleczka, super ze to napisalas Dobrze zaplanowana, ROZNORODNA dieta przynosi nie tylko satysfakcje spadkow tkanki tluszczowej, ale rowniez uczucie sytosci i brak ochoty na smieci ... Nie dzieje sie to natychmiast i kazdy organizm potrzebuje okreslona ilosc czasu na adaptacje nowych nawykow i na rozruch metabolizmu, czyli przywykniecie, ze dostanie 5 - 6 posilkow w ciagu dnia i nie musi magazynowac "na ciezkie czasy" energii zawartej w facie Nie mniej, zawsze musimy byc motywacyjnie gotowe na faze pletau I to pewnie ma miejsce u Ciebie arco ... Nie upadaj na duszy i ciele, tylko przetrwaj ... Jesli uda Ci sie zachowac rygor dietetyczny i cwiczeniowy, to za tydzien lub dwa zobaczysz dosc skokowy spadek wagi i obwodow Jesli sie poddasz, to zaczynasz droge od poczatku, w ktorej zastoje sa nieuniknione ... Sama musisz siebie zapytac, czy pasuje Ci system dwa kroki do przodu, jeden do tylu, czy tez masz parcie na systematyczny efekt kuleczko, przepis pozniej wkleje, bo pieczen jest pyszna i dietetyczna ... U nas zawsze jest problem, ze robie jej za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ja też poproszę o przepis. i może jeszcze tu: http://forum.muratordom.pl/dietetyczna-ksiazka-kucharska,t182242.htm Jak macie jakieś wypróbowane dania, to prosze o wklejanie przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.03.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wysokobialkowa pieczen rzymska skladniki: 1. 500g mielonego miesa z piersi indyka (bez skory) 2. 500g mielonej wolowiny o jakosci jak na tatar (chuda, swieza i czerwona ) 3. 1 cale jajo 4. 1 bialko jaja 5. 2 - 3 lyzki masla orzechowego SANTE 6. dwie posiekane cebulki zeszklone na lyzeczce oleju 7. kilka suszonych sliwek wegierek, ale tak dobrej jakosci, aby byly miesiste i mocno aromatyczne lub zurawiny ze sloika (co kto lubi) 8. przyprawy: pieprz, duzooooo przecisnietego przez praske czosnku, czerwona papryka, sol 9. ziarna: do wyboru sezam, dynia, len Skladniki 1-6 oraz 8 mieszamy na gladka mase. Jesli masa jest za sucha, za malo klejaca mozemy dodac jeszcze jedno bialko, lub lyzke masla orzechowego. Prostokatna brytfanke wykladamy folia aluminiowa i wykladamy polowe masy. Na tej polowce ukladamy sliwki/zurawine i zalewamy druga polowa miesa. Wierzch naszej pieczeni posypujemy do wyboru ziarnami dyni, sezamu czy lnu, albo wszystkimi razem Pieczemy w piekarniku ok. godziny. Upieczenie sprawdzamy patyczkiem Na goraco pieczen mozna podawac do razowego makaronu, kasz, czy nawet dzikiego ryzu, a na zimno do razowca. Makaron, kasze czy pieczywo razowe uzupelnia konieczne do metabolizmu bialka wegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Kuleczka - to chyba zacznę ograniczać te węglowodany nieco, choć wcale nie przesadzam z ich ilością... Amber - no niee...poddawac się nie zamierzam Zakupilam sobie kusą kurteczkę i buty w kolorze kobaltu, więc muszę dobrze wyglądac jak ta wiosna zechce łaskawie się zjawic Idę cwiczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts