Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy też musicie sie odchudzać ?

Recommended Posts

kroyena napisał:
JoShi to masz 30 minut, żeby zjeść coś konkretnego.

30 minut na ugotowanie i zjedzenie objadu ? Musialabym codziennie jesc jajecznice albo zupki blyskawiczne. To ma byc OBIAD Z RODZINA a nie na predce wchloniety posilek.

kroyena napisał:
Później to jabłuszko na lepsze trawienie, albo grapefrucik na zrzut wagi.

Przy pewnych schorzeniach uklady pokarmowego odpada. Zwijalabym sie potem cala noc.

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cytat
Nie chce Cie martwic, ale to podobno pierwszy krok do cukrzycy... Tak przynajmniej mowia specjalisci od tej choroby i potwierdza to moja sada przeprowadzona na znajomych cukrzykach (wszyscy wychodzili z domu bez sniadania a pierwszy posilek jedli ok 11:00).

Czy od cukrzycy się tyje??? Bo ja już tak od 10 lat bez śniadania i to by wiele wyjasniało :wink:

mww napisał:
Czy od cukrzycy się tyje??? Bo ja już tak od 10 lat bez śniadania i to by wiele wyjasniało :wink:

Raczej chudnie... Typowe objawy cukrzycy to:

* wzmożone pragnienie

* zwiększone oddawanie moczu

* zwiększony apetyt i utrata masy ciała (szczególnie w cukrzycy typu pierwszego)

* zaburzenia widzenia

* nawracające zakażenia

Więcej tu i tu i tu oraz tu, a także tutaj i tutaj

Koniecznie się zbadaj, jeśli masz jakieś objawy. Zresztą nawet jak nie masz, też. Nie zawsze cukrzyca jest pełnoobjawowa.

Cukrzycy to raczej z powodu nadwagi mozna dostać, jak też innych chorób. Jak się jest "wielkim" to zaczynają siadać stawy, kręgosłup nie wspomne o psychice jak się rano spojrzy w lustro. A własnie odnośnie luster, powiedziałam ostatnio mężowi że do nowego domu kupimy takie lustra jak sie spotyka w sklepach. Bo tam nie wiem jak wy ale jak się mierzy jakis ciuch to zawsze człowiek dobrze wyglada a mierząc w domu to już tak nie do końca. Więc dla dobrego samopoczucia z rana proponuję takie "wyszczuplające" lusterka w domu :wink:

ps. Znowu jestem na dietce.

No nie wiem, Anam, moim zdaniem to działa tylko w sklepie.. [że głównie na kobiety, to inna sprawa :wink:].

kroyena napisał:
ponury tak żeś postraszył cukrzycą, że już nikt się nie chce odchudzać.

No właśnie, aż się boję teraz pisać.. Ale znam cukrzyków okrągłych jak pulpety i całkiem szczupło wyglądających, wręcz - rzekłbym - zasuszonych. Nigdy nic nie wiadomo, profilaktyki nigdy dość.

A co do słynnych skrótów - poza ŻP [Żryj Połowę] są jeszcze:

PŻZJ - Przestań Żreć Zacznij Jeść [umiarkowana]

NŻW - Nie Żryj Wcale [radykalna] :-?

"Najlepszymi lekarzami na świecie są: doktor dieta, doktor spokój i doktor dobry humor."

Jonathan Swift

A ja trwam przy postanowieniu.

Poszłam w zaparte jak ziaba w błocie. Nie mówię jak mi dobrze, bo jest mało dobrze, ale za to potem będzie cut-mjut.

Wczoraj mój małżonek z lekką obawą wcinał przy mnie Tiramisu i zapijał kawką najlepszą z najlepszych.

Nawet mi oko nie drgnęło a ślinianki nie ruszyły do potopu.

Odkryłam smakowitość ćwiartki...

jabłka.

:D