AmberWind 16.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 amber - kobito - na słodko coś zapodaj....zaraz Wam napisze co jadłam dzis i co wcziraj póki pamietam tylko Małą do łożeczka odłożę bo też mi nerwa dziś psuje no to bedzie slodko i zdrowo ciastka owsiane Ale aby nie bylo ... to nie te ciacha co w cukierni mozna dostac, co to sie rozplywaja w ustach a owsa jest tam tyle co kot naplakal ... Te maja byc zdrowe i ... i zjadliwe mala porcja: 1/3 szklanki maki pszennej pelnoziarnistej 1/3 malutkiej lyzeczki proszku do pieczenia 1 jajo cale 1/3 szklanki wody 1 lyzka stolowa masla orzechowego (np. Sante) 1 lyzka stolowa miodu, albo (ja to dodaje) 2 - 3 porcje stevii 1/3 kubeczka rodzynek 1/3 kubeczka zurawiny Dwa ostatnie skladniki mozna wymienic sobie na inne, takie jak sie lubi Wszystko dobrze wymieszac, jesli "ciasto" jest za geste dodac wody. Ma byc takie aby lyzka czy rekoma moc uformowac nieregularne ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy na 175 st. , blache do pieczenia wykladamy pergaminem a ciastka wypiekamy ok. 25 - 35 minut Smacznego BTW nie wiem czy wiecie ale w 100 g platkow owsianych jest prawie 12g bialka Jesli zalezy mi na tym aby te ciachy byly bardziej proteinowe, dodaje 30 - 60g odzywki typowo bialkowej z bialka wolnowchlanialnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 AmberWind jakbyśmy odpowiadały Arco siedząc razem przed kompem wlasnie zauwazylam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Dobra:Wczoraj: 1.ok 8.00 = śniadanie kromka pełnoziarnistego chleba z wędliną, żółtym serem i pomidorem, do tego tuńczyk w oleju sojowym (nie mogłam znaleźc w sosie własnym) pól puszki, łyżka kukurydzy, pół łyzeczki majonezu light, seler naciowy (czasem jak mi sie chce czekać to jeszcze jajko do tego gotuję, ale wczoraj bez ) 40 min ćwiczeń 2,ok.9.00 - omlet z dwóch białek, żółtka i otrębów pszennych z jogurtem nat i owocami I( ledwo go wzisnęłam bo był strasznie suchy i niezbyt dobry..) i kawa z mlekiem/bez cukru 3 ok 12 - jogurt nat z płatkami ( i oczywiście jogurt ze słodzikiem bo bez tego nie przełknę..) i kromka Vasy 4. ok 15-16 obiad - pieczona faszerowana papryka (mięsem mielonym z łopatki z cebulką i pieczarkami i ryżem) 5. po 18 było jabłko 6. o 20 pół kostki chudego twarogu z łyżką jogurtu nat i oczywiście słodzikiem.. No.. A dziś: godziny posilków i treningu te same: 1. Jajecznica z dóch jaj ze szczypiorkiem i kromka pieczywa tak jak wczoraj 2.Po ćwiczeniach znów omlet tym razem z jajka, mleka chudego i otrebów z dodatkiem cynamonu z twarozkiem..(też ledwo zjadłam bo niezbyt mi smakował..jakąś blokade mam ostatnio - szlag !) 3.Pozostałe nadzienie z wczorajszej papryki ( ) z warzywami z patelni 4. Filet z mintaja/morszczuka(nie wiem nawet) smażony bez niczego na kapce oleju i surówka z koszonej kapusty 5.Bakus z płatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Kurczę ciasteczka owsiane często robię, ale tym razem spróbuje z masłem orzechowym (kupiłam sante ) a zamiast miodu wolę pokruszyć 2-3 kostki gorzekiej czekolady - rozpływa się potem w ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, Pierwsza rzecz to cos z tluszczy musisz ze sniadania wyrzucic. Zerknij: zolty ser, tunczyk w oleju i wedlina.... Przed treningiem jem: - porcje platkow owsianych/zytnich/orkiszowych z mlekiem bez laktozy albo - omlet z 3 bialek i jednego zoltka, do tego kromka chleba orkiszowego (sama wypiekam ) albo - salatke z tunczyka z puszki w sosie wlasnym, z cebulka i lyzeczka oliwki, do tego kromka orkiszowego chleba albo dwie kromki chleba orkiszowego i 150g chudego twarogu ze szczypiorkiem, albo pomidorem albo wypiekane przekaski na bazie chudego sera, bialek i platkow owsianych albo jajecznice na poledwicy lososiowej z 3 bialek i jednego zoltka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 oks - to do zrobienia Czekam na dalsze wskazówki i od razu mówie ze jutro/pojutrze listonosz powinien przyniesc truskawkową maximize wiec bedzie na zaraz po treningu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 amber...albo ja już dziś zadżumiona jakaś jestem, albo nie widzę płatków/otrębów owsianych w Twoim przepisie na owsiane ciasteczka...ide na spacer do siostry - musze sie przewietrzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 obiad - u nas zawsze prosty, z maloprzetworzonych skladnikow. I tak glowna baze stanowi mieso np. gotowany udziec z indyka, grillowana piers z kurczaka, piers z kurczaka duszona na szybko z warzywami "z patelni", poledwica wolowa, albo odtluszczona wieprzowa, jagniecina z grilla, albo duszonai ryby losos, pstrag, sola - wszystkie kupowane jako swieze i zazwyczaj grillowane na elektrycznym grillu. Do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu balkanskiego, czosnku niedzwiedziego i szczypiorku.Warzywa zazwyczaj bez obrobki cieplnej (maja nizszy IG).Jako dodatki to makaron pelnoziarnisty, dziki ryz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 amber...albo ja już dziś zadżumiona jakaś jestem, albo nie widzę płatków/otrębów owsianych w Twoim przepisie na owsiane ciasteczka... ide na spacer do siostry - musze sie przewietrzyć.. no padlam!!! rzeczywiscie zapomnialam Tam ma byc kubek platkow owsianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ooo a jutro jako drugie śniadanko zrobie sobie ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem może być?? Wypróbuje dziki z parboiled - taki ostatnio kupiłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, unikaj (jesli mozesz) wszystkiego co mielone, w pastach, wysoko przetworzone ... Strasznie trudno w takich daniach zapanowac nad tluszczem, ktory mimowolnie sie wchlania ... To samo dotyczy wedlin ... tam sam tluszcz - mimo, ze niby go nie widzimy - i konserwanty. Bialka jak na lekarstwo. Zamiast kielbas wybieraj bardzo dobrej jakosci poledwice, drobiowe szynki, albo sama zrob w piekarniku piers z kurczaka czy indyka, ktora bedziesz pozniej plasterkowac do chleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ooo a jutro jako drugie śniadanko zrobie sobie ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem może być?? Wypróbuje dziki z parboiled - taki ostatnio kupiłam.. jesli po treningu, to najlepiej aby tam bylo szybkowchlanialne bialko i wegle takie np. z ryzu i jabluszka... Dlatego na teraz noooo moze byc (tylko bialeczka nie ma ...), ale jak juz dostaniesz odzyweczke, to tuz po cwiczonkach 30g odzyweczki sobie zapodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 bardzo dobrej jakosci poledwice, drobiowe szynki, no takie tylko jadam - ogólnie nie lubie tłustego mięsa, kiełbas nawet kurczaka nie bardzo orócz piersi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, przyznam Ci sie, ze w mojej diecie samo jablko, to nie posilek ... Jem ale do bilansu 5 - 6 posilkow nie wlaczam. Tak ok. 18.00 najlepiej wchodzi mi makrela wedzona, albo ryba w pomidorach z puszki. Zjadam jedna cala duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.02.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, przyznam Ci sie, ze w mojej diecie samo jablko, to nie posilek ... Jem ale do bilansu 5 - 6 posilkow nie wlaczam. Tak ok. 18.00 najlepiej wchodzi mi makrela wedzona, albo ryba w pomidorach z puszki. Zjadam jedna cala duza Ale makrela to tłusta ryba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, przyznam Ci sie, ze w mojej diecie samo jablko, to nie posilek ... Jem ale do bilansu 5 - 6 posilkow nie wlaczam. Tak ok. 18.00 najlepiej wchodzi mi makrela wedzona, albo ryba w pomidorach z puszki. Zjadam jedna cala duza Ale makrela to tłusta ryba . i co? Te tluszcze to samo dobre przeciez W szczegolnosci przy diecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.02.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 arco, przyznam Ci sie, ze w mojej diecie samo jablko, to nie posilek ... Jem ale do bilansu 5 - 6 posilkow nie wlaczam. Tak ok. 18.00 najlepiej wchodzi mi makrela wedzona, albo ryba w pomidorach z puszki. Zjadam jedna cala duza Ale makrela to tłusta ryba . i co? Te tluszcze to samo dobre przeciez W szczegolnosci przy diecie To fajnie bo lubię makrele. http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_20_3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.02.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mnie też ostatnio na słodkie bierze, ale walczę. Dziś sobie zapiekłam jabłka pod płatkami owsianymi i zjadłam po treningu, oczywiście dopiero po odżywce mniam mniam Amber, mam pytanie dot. ćwiczeń. Miałam dziś mało czasu, więc zrobiłam krótsze serie,ale z większym obciążeniem. Na koniec 20 min bieżni zamiast 30 i wyszło mi w sumie 1h10min. Mało troszkę Tak na przysłość, lepiej zrezygnować z niektórych ćwiczeń, czy robić wszystko w takiej wersji jak sobie wymyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mnie też ostatnio na słodkie bierze, ale walczę. Dziś sobie zapiekłam jabłka pod płatkami owsianymi i zjadłam po treningu, oczywiście dopiero po odżywce mniam mniam Amber, mam pytanie dot. ćwiczeń. Miałam dziś mało czasu, więc zrobiłam krótsze serie,ale z większym obciążeniem. Na koniec 20 min bieżni zamiast 30 i wyszło mi w sumie 1h10min. Mało troszkę Tak na przysłość, lepiej zrezygnować z niektórych ćwiczeń, czy robić wszystko w takiej wersji jak sobie wymyśliłam Kuleczko-Sloneczko, ponad godzinka treningu to nie kulawo Maksymalnie nie powinien przekraczac 1h30min - 1h40min. Tak jak kiedys pisalam dluzej nie znaczy lepiej i latwo o zupelnie nam nie potrzebny katabolizm miesni. Jesli dalas rade z wiekszym obciazeniem, to ok, ale ... sprobuj trzymac sie wybranej metody treningow i ich progresywnego zwiekszania obciazenia czy tempa podczas aerobu czy cardio. Jesli na biceps wrzucasz np. 3kg sztangielki, to nie rob ni z tego ni z owego po 5kg, bo to nic dobrego nie przyniesie ... No wiesz, systematycznosc i progres a nie rewolucja. Nie masz czasu? Zrob tylko trening silowy 40 min, albo tylko aerobowy 60 min To tez bedzie SUPER skuteczny trening Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 17.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 arcobaleno czy Ty nie zapominasz o jedzeniu tłuszczy np. z orzechów? Jedz, zapychające produkty m.in. - ryby wędzone (3- razy w tyg. po 120 g) makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3 - warzywa bogate w błonnik pomagają walczyć z głodem, na długo dają uczucie sytości - o mięsie drobiowym i wołowym oraz jajach to już wiesz - ryby z piekarnika czy zawijane we folii ze surówkami Dobrych tłuszczy absolutnie nie należy się bać! - pamiętaj, że głównymi źródłami tłuszczu powinny być : oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste ryby, orzechy i nasiona, mięsa, avocado Jeśli chcesz to napiszę, jak prosto zrobić tzw.serniczek na kolację czyli posiłek białkowo - tłuszczowy. Podczas przygotowania pachnie naleśnikami lub goframi. i placuszki owsiane na śniadanie. A jak się czujesz dzisiaj? p.s napiszę jak będę mała dostęp do kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts