Samuel-- 20.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie wiem czy w Polsce można kupić słodziki oparte na sukralozie, ale jeśli tak, to chyba mogę polecić, z tym że oczywiście w ostrożnych ilościach, bo słodziki to zawsze chemia :/ Ale sukraloza jest uważana za bezpieczniejszą od aspartamu i można jej używać do wypieków. Używałem jej kiedyś podczas dwutygodniowego pobytu w Stanach. Tam jest sprzedawana pod marką Splenda - może dałoby się sprowadzić. Jak dla mnie smak był prawie nie do odróżnienia od cukru. http://pl.wikipedia.org/wiki/Sukraloza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A teraz kolejna prosba do Amber Praktycznie w każdy weekend urządzamy jakies towarzyskie spotkania wieczorno-nocne. Jutro tez. No i ja już zapowiedziałam brygadzie, ze wódki i piwa nie piję, przerzucam się na wino..chłopów to mało obeszło bo oni i tak będa pić swoje, ale kolezanka postanowiła też sie przerzucić..więc sprawa alkoholu załatwiona... Ale co z przegryzkami? Zazwyczaj robimy sporo jedzenia bo gadki i wygłupy są do rana, no i chipsy zawsze były, orzeszki i te sprawy, chłopaki jedzą jak słonie...chcę to zmienić bo przez te weekendowe mega czit mile mogę nie osiągnąć swojego celu, więc zastanawiam się jak zadbać o swoją cześc stołu jutro?? Przygotuję sznycelki z piersi bez panierki, ale nie mam pomysłu na zdrowe i lekkie przegryzki...zaznaczam, że pora wieczorno nocna gdzie na dobrą sprawę w ogóle jesc sie nie powinno...nie wiem może jakaś sałatka z tuńczykiem... arco, pewnie jestem o kilka godzin spozniona, ale bedzie na przyszlosc Alkohol, to rzeczywiscie puste kalorie ale co gorsze, procenty zaostrzaja apetyt i niektorzy po drinku maja ochote wrzucic do zoladka konia z kopytami ... Przestrzegam wiec przed takimi napadami obzarstwa. Jesli alkohol to wino wytrawne czerwone/biale IG - 0 Co do przegryzek, to u nas na stole zawsze jest bardzo duzo koreczkow z warzywami, wedzonym lososiem, grillowanymi wczesniej kawaleczkami kurczaka, bywaja tez grillowane krewetki z dipem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego light, czosnku bialego i czosnku niedzwiedziego. Robimy tez jaja fasezrowane wedzona makrela i cebulka, ale bez majonezu, tylko z przyprawami sol/pieprz ... Dobra przekaska sa tez wszelkiego rodzaju szaszlyki np. na bazie kurczaka i albo na slodko np. z ananasem, brzoskwinia, manadrynkami z puszki karmelizowane z miodem i np. tartym imbirem, albo z warzywami brokulami, pieczarkami, papryka, co kto lubi. Raaany ... strasznie u nas duzo takich lekkich przekasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 21.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 AmberWind w mojej diecie 1300 polowa tych przekąsek które podałaś nie jest dozwolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 AmberWind w mojej diecie 1300 polowa tych przekąsek które podałaś nie jest dozwolona satinkaa, ale ja ich Tobie nie proponowalam, tylko arco - to raz! A delicje szampanskie sa dozwolone? - to dwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 21.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 satinkaa dziękuję za linki. Kurcze chyba lepiej pić gorzkie... tylko ja nienawidzę herbaty bez cukru. Kiedyś słyszałam, że lepiej wypić z dwoma łyżeczkami cukru niż ze słodzikiem .. (ale i tak piję) .....podejście dosyć głupie - bo czy to cukier czy to słodzik to tak i tak...węglowodan. samuel .......jak będziesz wybierał się do USA to daj znać Ale wzór strukturalny - kosmiczny ...samiuśka chemia to aspartam przy nim wygląda cieniuśko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.02.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja kawę i herbate piję spokojnie bez dosładzania, najgorzej z posiłkami na bazie twarogu czy jogurtu nat., które mają mieć "słodkie" wykończenie.. A fruktoza?? Widzialam ostatnio w sklepie - pewnie zdrowsza od słodzika a w takich małych ilosciach chyba nie powinna zaszkodzić w redukcji? Amber - dzięki za pomysły - zdrowe warzywne koreczki to jest to ! Ja niestety na imprezach przeważnie skupiam się na piciu niż jedzeniu i niestety skutki bywają mało przyjemne... Wiem już ile wina jest dla mnie za dużo - następnym razem będzie lepiej Mam też lekki problem z ta odżywką białkową troskawkową..no jest tak słodka, że ciężko ją wypić !! Masakra... dzis zrobilam sobie z niej puszysty koktajl z dodatkiem mrożonych truskawek i kiwi na chudym mleku...lepiej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 22.02.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 AmberWind człowiek jest ułomny i grzeszy amadi lekarz zaakceptował te 2 razy po pół łyżeczki cukru właśnie trzcinowego (mikroelementy) skoro absolutnie nie zmuszę się do picia gorzkiego , gorzej z owocami, ale za nie znowu zbiorę burę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 arco, zmiksuj 30g odzywki z 9TYLKO) 35 - 40 ml chudego mleka. Powstanie mus do zjedzenia lyzeczka. Wtedy smak jest ok. Slodkie musi byc, bo jest tam troche koniecznych wegli. Odzywke pro85 (potreningowa) mam czekoladowa - pychota. Natomiast pro95 ktora z zasady jest mniej slodka truskawkowa i tez nie narzekam Obie jem wlasnie jako mus, a nie jako napoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 22.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A ja chciałem spytać o te białka, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. To już w zasadzie było, ale do mnie trzeba bardzo prosto z mostu jeśli chodzi o odżywianie się Żywność bogata w białko przydaje się do wzmacniania mięśni, czy tak? Białko się nie magazynuje, więc aby je dobrze wykorzystać trzeba zjeść je niedługo przed, albo zaraz po treningu, tak? Na ile przed jest ok, żeby później nie mieć zapchanego brzuszka na treningu? Co z łatwo dostępnych produktów się nadaje? Twaróg chudy jest ok? Thanks from the mountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 22.02.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Samuel 1. Białko dostarczamy po to, by mięśnie mogły się zregenerować po wysiłku. Białko jest paliwem dla mięśni, im więcej mięśni tym większy metabolizm i tym większe spalanie tkanki tłuszczowej. 2. Przed treningiem jemy białko i węglowodany (o niskim IG) 3 Po treningu jemy białko i węglowodany (o wysokim IG) 4. Posiłek przed treningowy należy zjeść ok. 2 h przed treningiem. 5. Bezpośrednio po treningu odżywkę białkową lub posiłek do 1h po wysiłku. Białko znajdziemy m.in. w mięsie,mleku, rybach, jajkach,nabiale, warzywach strączkowych. Twaróg najlepiej na noc, bo to białko wolno wchłanialne (możesz półtłusty). Ten link już tu podawałam, ale poczytaj .... nie ma znaczenia, że artykuł kierowany jest do kobiet... zasady są takie same: http://dobrydietetyk.pl/czytel/11/rola_bialka_w_zywieniu_aktywnych_kobiet/ Mam nadzieję, ze napisałam w miarę prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 22.02.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 OK, dzięki. Czyli pasuje mi do rozkładu dnia. Tylko ten link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 22.02.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/11/rola_bialka_w_zywieniu_aktywnych_kobiet/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 22.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 No i jestem w górach. Szusuję po stokach. Jest bosko. Ale no właśnie ....utrzymanie reżimu jedzeniowego w takich warunkach jest dla mnie póki co niewykonalne Jak tu zdrowo jeść kiedy wszyscy wokół kiełbaski, kapuchy i golonki. Tutaj nawet filet z grilla ocieka tłuszczem a surówka to kapusta zasmażana albo buraczki. Nic to, staram się jeść na tyle zdrowo, na ile jest to możliwe w tych ekstremalnych warunkach Pocieszam się, że to tylko kilka dni, no i spalam też sporo na stoku Po powrocie wracam na dawne tory Pozdrowienia z Krynicy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Kulkaa miłego szusowania ! Ale Ci fajnie A reżimem jedzeniowym bym się tak nie przejmowała - inne powietrze, inny klimat, dużo ruchu - śladu nie będzie oczywiście tak jak mówisz - w granicach rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 22.02.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 kuleczka niczym się nie przejmuj...miłego odpoczynku... fajniutko masz. Pozdrawiam i smacznego. Korzystaj póki możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Kulka, wszystkiego dobrego i szybko do nas wracaj Mam dla Ciebie (i innych) modyfikacje sernika Wyprobowana, skonsumowana i zaakecptowana jako pychota 600g chudego twarogu (jak pisze chudy, to chudy czyli 0% fatu ) 2 cale jaja odrobina aromatu pomaraczowego 25g skorki pomaranczowej slodzik w plynie lub stevia do smaku 100g platkow owsianych (ale nie blyskawicznych) Pierwsze trzy skladniki oraz slodzik lub stevie dokladnie wyrabiamy mikserem. Pod koniec wyrabiania dodajemy skorke pomaranczowa i platki. Krotko wyrabiamy i calosc wykladamy na blache wylozona papierem. Nastepnie piekarniczek 175 st, i po ok. 30 minutach gotowe. Rewelacyjny na sniadanko, pyszny na przekaske, wspanily jako posilek przed 20.00 ... a do kawki to juz calkiem wymiata Absolutnie fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 23.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/11/rola_bialka_w_zywieniu_aktywnych_kobiet/ Dzięki Mięsa nie jadam, więc od razu mi połowa wymienionych tam rzeczy odpada, ale chudy twaróg bardzo lubię Uff... po wczorajszych trzech godzinach aikido czuję się jakbym już spalił co najmniej połowę całej tkanki tłuszczowej, a dzisiaj jeszcze jakieś pompki i brzuszki. Ratunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 23.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/11/rola_bialka_w_zywieniu_aktywnych_kobiet/ Dzięki Mięsa nie jadam, więc od razu mi połowa wymienionych tam rzeczy odpada, ale chudy twaróg bardzo lubię Uff... po wczorajszych trzech godzinach aikido czuję się jakbym już spalił co najmniej połowę całej tkanki tłuszczowej, a dzisiaj jeszcze jakieś pompki i brzuszki. Ratunku Masz może nazwę producentadobrego chudego twarogu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 23.02.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie bardzo. Pierwszy lepszy ze sklepu mi wystarcza Patrzę tylko, żeby miał 0% tłuszczu. Ale jak już o tym pomyśleć to rzeczywiście, mógłbym się rozejrzeć po sklepach ze zdrowa żywnością. Tylko pewnie byłby sporo droższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Te całkiem zerowe są podobno najmocniej przetworzone....ale ja i tak kupuję - najcześciej z piątnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.