Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Kupiłam na allegro naklejki na ścianę pokoju. Są to powycinane z matowej folii motylki z drobnymi kwiatkami tworzące ciekawy wzorek. W tubie przyszły motyle naklejone na folie i drugi płat przezroczystej folii samoklejącej zabezpieczonej papierem. Nie bardzo wiem jak to się nakleja na ścianę. Sprzedawca mimo iż deklaruje przesłanie instrukcji nie odpowiada na moje emile od ponad tygodnia a dzieci się niecierpliwią.

Czy ktoś naklejał już coś podobnego na ścianę i może mnie uświadomić jak to się robi?

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witaj! Ja się tym zajmuję więc jeśli masz jakieś pytania odnośnie naklejek na ścianę - chętnie pomogę :-).

Są naklejki i naklejki, jak ze wszystkim ;-).

Generalnie jest tak, że naklejki plotowane z folii nie odpadają o ile spełnionych jest kilka warunków: dobrze przygotowana ściana, naklejka nałożona zgodnie z instrukcją. Wszelkiego rodzaju naklejki nie nadają się na ściany pokryte farbami z dodatkiem lateksu czy silikonu, które to substancje są tłuste i po prostu klej się do nich nie trzyma.

Jeśli chodzi o problemy to mogą być jedynie w przypadku większych wzorów przy przenoszeniu naklejki na ścianę - ale jeśli robi się to w 2 osoby - powinno być ok. Z innych problemów z jakimi spotkałam się tu na forum to trzeba zwracać uwagę czy na naklejkę jest nałożony 'transport" czy trzeba to wykonać we własnym zakresie - dla osoby niewprawionej, przy większym wzorze może to być problem.

premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych. moim zdaniem duze, intensywne wzory na scianach na przyklad salonu nie sa eleganckie i szybko "mecza".

jest teraz moda na te ozdoby i czasami wrecz mnie przeraza ich skala i intensywnosc. ja ci odradzam. powies na scianie pasujace do wnetrza lustro, prawdziwy obraz, ciekawy plakat albo po prostu pomaluj ktoras ze scian na kontrastowy kolor.

premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych..
Tak jak ze wszystkim, tak i z naklejkami można przedobrzyć. Czasem jednak ożywiają nudną płaszczyznę ściany, dodają trochę lekkości i humoru do poważnego wnętrza. Jak z każdą przyprawą, trzeba ostrożnie :wink:

Kropi, takie fosforyzujące gwiazdki są u nas w Smyku. Są też i inne motylki i takie tam , ale wiesz co te gadżety po jakimś czasie nie dają już takiego efekty - nie wiem od czego to zależy , bo one niby "ładują" się od słońca, nasłonecznienie w pokoju mojego chrzestniaka było cały czas te samo, a jednak po pewnym czasie gwiazdki zostały z sufitu zdjęte , bo nic się z nimi nie działo , tylko kurz się zbierał :)

Ja sama myślę o naklejkach do dziecinnych pokoików i do sypialni - mam chrapkę na takiego wielkiego dmuchawca w sypialni ( hehehe) tylko proszę mi tu z Freudem nie wyskakiwać :p

premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych. moim zdaniem duze, intensywne wzory na scianach na przyklad salonu nie sa eleganckie i szybko "mecza".

jest teraz moda na te ozdoby i czasami wrecz mnie przeraza ich skala i intensywnosc. ja ci odradzam. powies na scianie pasujace do wnetrza lustro, prawdziwy obraz, ciekawy plakat albo po prostu pomaluj ktoras ze scian na kontrastowy kolor.

Ja taką duuużą naklejkę chciałam wrzucić do sypialni, nad łóżko, na skosie - tam mi ona pasuje.

Lustro już mam ;)

a ja szukam i szukam malego szablonu prostego samochodziku do pokoju dla malego chlopca.... ani na allegro nie znalazlam, ani w 3 marketach, w kotrych do tej pory szukalam.....wszytsko jakies kwiatowe - bardziej do pokoju dla dziewczyneczki.....

moze wy wiecie gdzie najlepiej szukac?? ja nie mam na tyle zdolnosci manualnych zeby sobie zrobic taki szablonik....

Wasze uwagi co do sposobu malowania zapamietam i wykorzystam za kilka tygodni :)

Takie szablony możesz znaleźć w galeriach internetowych, a jeżeli nie znajdziesz poszukaj klip-arta (one najlepiej się do tego nadają), który Ci się podoba i wstaw tutaj adres. Za free przerobię go na wektor i będziesz mogła wyciąć sobie naklejkę w firmie, która się tym zajmuje na przykład tutaj [moderowano] Wycinałem u nich i policzyli mi tylko za folię i transport :)

Edytowane przez joliska

WROTEK dzieki serdeczne, ale juz jestem po malowaniu...

kupilam jeden szablon w markecie ale srednio jestem zadowolona ... byl zrobiony na zbyt grubej folii (ale cuda zdzialal maly pedzelek :) - dwa dni roboty...) na szczescie drugi szablonik zrobilam sama (metoda prb i bledow :D ) - ten znacznie lepiej sie sprawdzil - cienka przezroczysta folia uzywana do oprawy skserowanych kartek :wink: nie musialam robic zadnych poprawek :)