beciaw2 03.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 WitamKupiłam na allegro naklejki na ścianę pokoju. Są to powycinane z matowej folii motylki z drobnymi kwiatkami tworzące ciekawy wzorek. W tubie przyszły motyle naklejone na folie i drugi płat przezroczystej folii samoklejącej zabezpieczonej papierem. Nie bardzo wiem jak to się nakleja na ścianę. Sprzedawca mimo iż deklaruje przesłanie instrukcji nie odpowiada na moje emile od ponad tygodnia a dzieci się niecierpliwią.Czy ktoś naklejał już coś podobnego na ścianę i może mnie uświadomić jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 03.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 wiem ze tu http://www.klimatydomu.pl/ mają jakies ale chyba welurowe. Moze i tam jest instrukcja ? A to niemozna poprostu przykleic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 03.10.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Wzór składa się z bardzo drobnych, cieniutkich elementów. Próbowałam podważyć paznokciem, ale zagina się i niszczy. Pozatym to są pojedyńcze małe elementy, które tworzą geometryczny wzór w równiutkich odstępach. Mam wątpliwości czy udałoby mi się tak precyzyjnie ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 03.10.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 beciaw - ja się zajmuje takimi naklejkami, tyle, że ja sprzedaje już gotowe do montażu i z instrukcją, zaraz prześle ci priv z informacją jak to zrobić . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 03.10.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 instrukcja poszła na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.10.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Mam pytanie do osób, które się zdecydowały na taka ozdobę. Czy te naklejki nie odpadają razem z tynkiem/farbą? Czy są z nimi jakieś problemy? Ciekawią mnie za i przeciw, zanim ja się na takie coś zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 17.10.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witaj! Ja się tym zajmuję więc jeśli masz jakieś pytania odnośnie naklejek na ścianę - chętnie pomogę . Są naklejki i naklejki, jak ze wszystkim . Generalnie jest tak, że naklejki plotowane z folii nie odpadają o ile spełnionych jest kilka warunków: dobrze przygotowana ściana, naklejka nałożona zgodnie z instrukcją. Wszelkiego rodzaju naklejki nie nadają się na ściany pokryte farbami z dodatkiem lateksu czy silikonu, które to substancje są tłuste i po prostu klej się do nich nie trzyma. Jeśli chodzi o problemy to mogą być jedynie w przypadku większych wzorów przy przenoszeniu naklejki na ścianę - ale jeśli robi się to w 2 osoby - powinno być ok. Z innych problemów z jakimi spotkałam się tu na forum to trzeba zwracać uwagę czy na naklejkę jest nałożony 'transport" czy trzeba to wykonać we własnym zakresie - dla osoby niewprawionej, przy większym wzorze może to być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.10.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Ja miałem taki pomysł, żeby chłopakom na suficie zrobić "droge mleczną" ze świecących punkcików. I teraz nie wiem, czy lepiej kupić farbę fosforyzującą (gdzie? jaką?) czy szukać takich świecących gwiazdeczek do naklejania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 17.10.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 kropi - moim zdaniem - lepiej kup gwiazdeczki (są nie tylko gwiazdki ale i planety itp.), ja z rok temu kupowałam dzieciakom siostry - zestaw kilkaset elementów kosztował mnie bodajże 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.10.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 O, suuuper - a możesz zdradzić źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 17.10.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych. moim zdaniem duze, intensywne wzory na scianach na przyklad salonu nie sa eleganckie i szybko "mecza". jest teraz moda na te ozdoby i czasami wrecz mnie przeraza ich skala i intensywnosc. ja ci odradzam. powies na scianie pasujace do wnetrza lustro, prawdziwy obraz, ciekawy plakat albo po prostu pomaluj ktoras ze scian na kontrastowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 17.10.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 O, suuuper - a możesz zdradzić źródło? kropi - w najzwyklejszym "markiecie" (nie pamiętam dokłądnie ale chyba Real), widziałam też w Lidlu i w Praktikerze - pojawiają się przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych..Tak jak ze wszystkim, tak i z naklejkami można przedobrzyć. Czasem jednak ożywiają nudną płaszczyznę ściany, dodają trochę lekkości i humoru do poważnego wnętrza. Jak z każdą przyprawą, trzeba ostrożnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 17.10.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Kropi, takie fosforyzujące gwiazdki są u nas w Smyku. Są też i inne motylki i takie tam , ale wiesz co te gadżety po jakimś czasie nie dają już takiego efekty - nie wiem od czego to zależy , bo one niby "ładują" się od słońca, nasłonecznienie w pokoju mojego chrzestniaka było cały czas te samo, a jednak po pewnym czasie gwiazdki zostały z sufitu zdjęte , bo nic się z nimi nie działo , tylko kurz się zbierał Ja sama myślę o naklejkach do dziecinnych pokoików i do sypialni - mam chrapkę na takiego wielkiego dmuchawca w sypialni ( hehehe) tylko proszę mi tu z Freudem nie wyskakiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 premium, osobiscie uwazam, ze naklejki najlepiej nadaja sie do pokoi dziecinnych. moim zdaniem duze, intensywne wzory na scianach na przyklad salonu nie sa eleganckie i szybko "mecza". jest teraz moda na te ozdoby i czasami wrecz mnie przeraza ich skala i intensywnosc. ja ci odradzam. powies na scianie pasujace do wnetrza lustro, prawdziwy obraz, ciekawy plakat albo po prostu pomaluj ktoras ze scian na kontrastowy kolor. Ja taką duuużą naklejkę chciałam wrzucić do sypialni, nad łóżko, na skosie - tam mi ona pasuje. Lustro już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrotek 21.10.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 (edytowane) a ja szukam i szukam malego szablonu prostego samochodziku do pokoju dla malego chlopca.... ani na allegro nie znalazlam, ani w 3 marketach, w kotrych do tej pory szukalam.....wszytsko jakies kwiatowe - bardziej do pokoju dla dziewczyneczki..... moze wy wiecie gdzie najlepiej szukac?? ja nie mam na tyle zdolnosci manualnych zeby sobie zrobic taki szablonik.... Wasze uwagi co do sposobu malowania zapamietam i wykorzystam za kilka tygodni Takie szablony możesz znaleźć w galeriach internetowych, a jeżeli nie znajdziesz poszukaj klip-arta (one najlepiej się do tego nadają), który Ci się podoba i wstaw tutaj adres. Za free przerobię go na wektor i będziesz mogła wyciąć sobie naklejkę w firmie, która się tym zajmuje na przykład tutaj [moderowano] Wycinałem u nich i policzyli mi tylko za folię i transport Edytowane 10 Lutego 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 21.10.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 WROTEK dzieki serdeczne, ale juz jestem po malowaniu... kupilam jeden szablon w markecie ale srednio jestem zadowolona ... byl zrobiony na zbyt grubej folii (ale cuda zdzialal maly pedzelek - dwa dni roboty...) na szczescie drugi szablonik zrobilam sama (metoda prb i bledow ) - ten znacznie lepiej sie sprawdzil - cienka przezroczysta folia uzywana do oprawy skserowanych kartek nie musialam robic zadnych poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A pisałam, że szablony z marketów sie nie nadają. Trzeba słuchac bardziej doświadczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Rysowałam pedzelkiem kontur na ścianie i potem go wypełniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 22.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 ja znowusz malowałem szablony farbą w sprayu lub z pistoletu, nie ma zacieków i gładkie wykończenia kantów są tylko trzeba szerzej zabezpieczyć ściane bo spray szeroko 'psiuka'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts