emirat 15.12.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Hej ojciec mnie wysyła po raz pierwszy na budme żebym się porozglądał, nigdy nie bylem w poznaniu powiedzcie gdzie tam można spać żeby była cena w miarę i warunki dobre? tylko żadnych novotelow po 800zl z warunkami jak za późnego PRL proszę. I przy okazji co można robić ciekawego w Poznaniu wieczorami? Znacie jakieś fajne miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 15.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 1. A powiedz w jakim celu Cię ten ojciec na tę Budmę wysyła? Bo osobiście jako budujący się poznaniak twierdzę, że wizyta tam to strata czasu. No chyba, że nie jesteście budującymi się i wybierasz się tam w celach "biznesowych". 2. Nie raz spałem w Novotelu (oczywiście nie w Poznaniu) i nigdy nie narzekałem. To nie jest przecież klasa budżetowa, tylko średnia, więc zawsze jakiś tam standard trzyma. Jak Ci się nie podoba Novotel, to zawsze możesz wypróbować IBISy.... Mamy ich dwie sztuki. 3. Poznań piszemy z dużej litery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xTomek82x 17.12.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 No zakładam, że po deski sie nie wybiera Ja byłem rok temu na budmie, spałem w jakimś nowym hotelu w stylu włoskim, chyba nawet się tak nazywał właśnie - hotel włoski - blisko targów i rynku, więc wieczorem możesz spokojnie wyskoczyć na kolacje bez przedzierania sie przez cale miasto, a i rano na targi dotrzesz szybko, ja w tym roku przyjechac nie moge bedzie kto inny od nas z firmy. A co do miejsc, to na pewno stary browar (o ja oryginalny ) Z klubów mogę polecić Tobie buddha bar i dyskoteka pod piano barem w starym browarze, nie pamietam jak się nazywa. Pozdro i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emirat 22.12.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Kolego pamietasz na jakiej ulicy jest ten hotel włoski albo adres ich strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xTomek82x 23.12.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Kolego pamietasz na jakiej ulicy jest ten hotel włoski albo adres ich strony? Sprawdziłem na mailu, adres to hotelwloski.pl a ulice sam sobie sprawdź na ich stronie bo nie chce mi się grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcelK. 29.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Wiesz co ja nocowalem w Edisonie, jest troche daleko, ale taksowka i naprzod.To jest pod Poznaniem, wiec mysle, ze powinno byc mniej korkow i chyba nawet szybciej dojedziesz niz z samego miasta. Ceny sa ok, ladny hotel i milo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 29.12.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Nocowałem w Polonezie. Ja ich mogę polecić bo nas tolerowali ale oni nas nie polecą bo trochę nabroiliśmy Jest się na czym położyć tylko problem z wprowadzeniem przytulanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Odradzam wizytę na Budma. Chyba kryzys. Kilka pawilonów pustych, inne nie zapełnione do końca (np. pawilon z rozwiązaniami do budownictwa energooszczędnego), co kiedyś się nie zdarzało. Brak dużych producentów (np. Oknoplast, Hekaplast, Amberline, Urzędowski, grupa silikaty, Xella). Steico w porównaniu z latami ubiegłymi ma małe stoisko. Jedyne co się broniło to drzwi z niższej półki - był Pol-Skone, Classen, Masonite, Dre. Podobno gdzieś był Hormann, ale pawilon z bramami obejrzałam po łebkach. Z wytwórców materiałów do budowy ścian w zasadzie tylko Solbet i Wienerberger rzuciły mi sie w oczy. Z dachów to głównie Roben zajmował duża powierzchnię.A z blach Prószynski. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 26.01.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Odradzam wizytę na Budma. Że też dopiero teraz to przeczytałem.... Oczywiście tam polazłem i w pełni potwierdzam slowa Elfir. Dla "wykańczającego się" inwestora w tym roku prawdziwa bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 26.01.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jutro się wybieram, pewnie potwierdzę opinię Jest pawilon chińczyków ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) jest pół pawilonu chińczyków. Chyba mają nr 12. Pusto, głucho. Załamka, jeśli chodzi o rekuperatory - jest tylko Nikol i Bartosz z małymi stoiskami i stoisko zbiorcze kilku firm, w którym leżały ulotki rekuperatory.pl PC też symbolicznie. Nie znalazłam firm od ogrzewania podłogowego (Wawin, TECE, Purmo) Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jestem na targach KOK w Wels (też coś w stylu energooszczędnych).W porównaniu z zeszłym rokiem też skurczone , ale nieznacznie.Austria nie jest podatna na kryzys tak jak reszta świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 27.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 tez wczoraj się wybralem i potwierdzam, chyba cena stoisk przegania wystawcow z budmy. do reku dodam jeszcze provent/mistral, byli schowani za brassem hoorman mial dosc duze stoisko - ciezko je przeoczyc sporo producentow drzwi i drewnianych okien z duzych plastikow fakro sie pokazalo z inych mnie interesujacych, kilkanascie firm oferujacych systemy kominowe byl tez pawilon o dachu/pokrycia blaszane, ale akurat ten pominalem z braku czasu/brak zainteresowania niestety targi chyba powoli sie koncza :/ bedzie jak z polagra, motor show, itd... jakbym mial zaplacic za wejscie, bylbym lekko wk.. na szczescie dzieki uprzejmosci jednego z wystawcow (i forumowego bywalca) dostalem od niego zaproszenie. a kryzys widac, hostess jakos mniej i niektore takie...mnniej urodziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ale producent drzwi Centurion zorganizował sobie pokazy legionistów hormana przeoczyłam, bo halę z bramami przeleciałam, bardziej szukałam drzwi zewnętrznych Mistrala nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Firmy okienne od lat skromnie uczestniczą w targach. Urzędowski ostatni raz to był chyba w 2004r. Inni podobnie.Są tam dwa rodziaje firm:1. Bardzo bogate które nie wiedzą co robić z kasą (tych było mniej)2. Głodne sukcesu (te były, ale w skromniejszej oprawie niż zwykle).Targi WindoorTech (okienno-drzwiowa część Budmy) będą za rok są cyklicznie co 2 lata na przemian z chyba najważniejszymi targami w Norymberdze. Stolarka drzwiowa faktycznie byla godnie reprezentowana przez Pol-skone, DRE, Centurion, Eclisse - systemy przesuwne). Wyjątkiem był Internorm z Austrii.. oj widać że to lider w Europie. Poskie "ideały" czy "najlepsze okna" /bez kitu/ do pięt im nie dorastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 finlandia - ja doskonale pamiętam Amberline z ich gołymi modelkami biegającymi po MPT z ramami okiennymi w rekach. Pamiętam Oknoplast z duża wystawą. Powiesz coś więcej o Internorm? Mieli zaje... okna. Nawet nie wiedziałam, że tak można wykańczać profile - szyba nachodziła na profil od zewnątrz tworząc jednolitą szklaną powierzchnię od zewnątrz, bez ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 27.01.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Elfir od ogrzewania to. za inne targi - Instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Adamuss - podzielili? Bo kiedyś pamiętam, że rurki oglądałam na Budmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Bo ja wiem..jak na nasze warunki są strasznie drodzy.. ale z drugiej strony, jakby tak wyszukać podobne rozwiązania w Polsce (a są) to pewnie różnica nie byłaby aż tak kosmiczna:) Z powodów ekonomicznych nie przyglądałem im się aż tak bardzo jakby należało. Po niedzieli na oknoteście wpadnie jakiś artykuł, bo sądzę, że Test ich znów zauważył.Zapomniałem już o tych modelkach.. a i Oknoplastu - na prawdę - nie pamiętam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Finlandia - pocieszaj mnie, najwyżej sobie wytłumaczę, że musiałabym mieć dwa razy większy kredyt, aby sobie pozwolić na taki design. Albo, ze takie rozwiązania są do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts