jasiek11 04.08.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 A kto bogatemu zabroni bawić sie w ten sposób? Dobrze docieplony dom 100 m2 opalany wierzba, to muuusi mieć sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gt12345 04.08.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 No właśnie, wszystko i tak rozbija się o to ile by się w to pracy włożyło i ile by było z tego ciepła. Przeciętnie miałbym ok 15 dni i tak w ramach pracy zawodowej w roku na robotę z tym. Gdyby to udało się wychodowac jak na tym filmiku to chyba ścinka, nawet piłą nie byłaby taka znów czasochłonna. Tutaj te pędy są dość wysokie i grube. Cięcie na kawałki chyba miałoby sens. Ciekawe czy też nie poradziłaby sobie z wierzbą sieczkarnia do siana? Tylko co byłoby wydajniejsze. Czy taki niby pellet z sieczkarni po zasypaniu kotła paliłby się od góry tak jak węgiel? Z transportem czy to całych pędów czy worków nie byłoby takiego problemu bo mam dostęp za darmo do ciągnika z przyczepką i wyciągarką. Po prostu szkoda mi trochę tych nieużytków, z którymi i tak nie ma co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 04.08.2019 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Mam dom o podobnej powierzchni, dość dobrze ocieplony, ogrzewany prądem. Ogrzewanie kosztuje 800-1000PLN za sezon. Nie jestem pewny czy nie będzie cię kosztować więcej utrzymanie tego wszystkiego, o robociźnie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.08.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Jedna ustawa czy uchwała i cały misterny plan psu na budę. Albo trzeba będzie dokupić albo wynajmować rębak. IMO już lepiej zasadzić zwykły las (wziąć na to jeszcze dopłatę) i drewno lepsze sprzedawać a gorsze palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.08.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Posadź sobie olchy i sprzedawaj drewno na wędzenie , a i pewnie jakieś dotacje z EU są na zalesienia a grzanie zrób sobie jakies mniej męczące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts