sebo8877 23.01.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Kup sie Whirpoola nie bedziesz miał problemów - mam prawie 2 lata i dziła bezzarzutów Nie wszystkie mercedesy sa bezawaryjne Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gostomianum 23.01.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 niestety często takie firmy jak whirpool czy electrolux na polski rynek dają sprzęt 2 jakości...... nuie wiem czy ktoś czytał art. nma interii o mercedesach z salonu, które były wycofane z salonów w niemczech jako awaryjne.... i pewna Pani w ciągu kilku miesięcy miala wiele bardzo powaznych usterek w aucie wartym niejednego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 23.01.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Nie wierz żonie. Wszystkie są takie same. Ona po prostu domaga sie chińskiej porcelany. Zamiast zmywarki - wymień żonę . Podaj no telefon do swojej żony, jutro będzie ściepa na twój nekrolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mamy Elektroluxa, ale do zabudowy czyli bez wyświetlacza. Ogólnie jest OK tylko jak twierdzi moja żona ma problemy z domywaniem taniego fajansu. Kupiłem taki na sztukę a Auchanie. Co ciekawe inne talerze w tym samym myciu domywa. Czy spotkaliście się z czymś takim? rafałku ma rację, też kupiłam takie kubeczki dla dzieci (no wiesz im zawsze coś z rąk wypada). Gdy się im dobrze przyjżałam to zauważyłam że glazura jakby nierówna a miejscami odłazi. Druga sprawa to czyszczenie fitlrów i tego no wiatraka. A kolejna to środki do zmywarki. Ja używam tylko kostki (lenistwo) i po trzech latach mam ranking - najlepsze Kostki Ludwik (tak, tak są takie i są super ), calgon, a potem somaty roboty i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.01.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 A gdzie kupujesz tego Ludwika, bo my jeszcze nie widzieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.01.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 A gdzie kupujesz tego Ludwika, bo my jeszcze nie widzieliśmy. Jak dotąd widuję jedynie w sklepach Społem. Jeszcze raz rewelacja i to pod względem czystości i zapachu (pachnie tak samo jak przy myciu zwykłym płynem Ludwik miętowym), szkło jest idealnie błyszczące i cena też rewelka ok 15 zł za opakowanie 24 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K. 24.01.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Umyłam nią 2 razy naczynia , było ok chciaż niby "turbosuszenie" mnie trochę zawiodło. Przy trzecim na wyśiwltaczu zamiast czau pozostałgo do końca pojawiły siędwie poziome kreski. Myśłałam że coś nie tak wcisnęłam, ale przy następnym to samo. Chciałm zaprogramować opóźniony start i w ogóle nie było cyferek tylko kreski. Padł wyświetlacz. A tak szukałam dobrej zmywarki. Chyba nie ma okreslenia dobra, należy mieć tylko szczęście. Kupiłam Electroluxa. Albo mam pecha, pozdrawiam Jak w instrukcji nie ma opisu tego błędu, to dzwoń do serwisu, powinni ci pomóc. Ja też mam zmywarkę Elektroluxa (ESF6160), od roku, i jestem bardzo zadowolony - też ma wyświetlacz, ale żaden błąd jeszcze się nie pojawił. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.08.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Mamy Elektroluxa, ale do zabudowy czyli bez wyświetlacza. Nie bardzo rozumiem to "czyli" Ja mam do zabudowy i to z chowanym panelem, ale wyświetlacz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.08.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 najlepsze Kostki Ludwik (tak, tak są takie i są super ), calgon, a potem somaty roboty i cała reszta. Popieram w całej rozciągłości Ludwik w 100% NAJLEPSZY - zero "smug" i kolorowych śladów na szkle. I brak matowienia A gdzie kupujesz tego Ludwika, bo my jeszcze nie widzieliśmy. Ja kupuję w hipermarketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 najlepsze Kostki Ludwik (tak, tak są takie i są super ), calgon, a potem somaty roboty i cała reszta. Popieram w całej rozciągłości Ludwik w 100% NAJLEPSZY - zero "smug" i kolorowych śladów na szkle. I brak matowienia A gdzie kupujesz tego Ludwika, bo my jeszcze nie widzieliśmy. Ja kupuję w hipermarketach Potwierdzam - Ludwik jest the best Kupuję w marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkad 10.12.2006 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Witam. Nie wiem czy dbrze zrobilam odświerzając stary post, ale nie chciałam zakladać nowego takiego samego tematu...Też mam problem z niedokładnym myciem w górnym koszu zmywarki - candy CDI 45 - zaupiona 5 dni temu i po przepatrzeniu wszelkich porad już nie wiem co może być tego przyczyną. Już przy 1 myciu było źle i za każdym razem (a szła chyba 6 razy) talerze ustawione na gornym koszu są niedmyte !!! Czy przyczyną może być np. to że talerze pomimo tego że każdy jest w osobnej przegródce, w jakimś tam stopniu się stykają ? Ale nie da się ich ułożyć tak aby się nie dotykały... Z dolnym koszem nie ma problemu - tam jest wszystko czyste. Wiem że mogę wzywać serwis, ale chcę wykluczyć wszystkie możliwości... Proszę o ewentualne porady. Sól jest, nabłyszczacz też... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.12.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 U mnie powodem niedomywania w górnym koszu (zostawały takie szare kropeczki na szklankach) był właśnie brak soli. Stwierdziłam, że skoro te tabl są 5 w 1 to już sól dodatkowa niepotrzebna Uzupełniłam sól i problem się skończył po 3 myciu od dosyoania soli Ale u Ciebie sól jest Kostki Calgonit są moim zdaniem do bani. Ja używam -Domol (bardzo tanie i niezłe) - Somat - Claro (są super) -Ludwik ( tez bardzo dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.kryzys 11.12.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 klapka jest uruchamiana przez programator poprzez elektozaczep, po to by np. proszek dozować tylko w czasie zmywania zasadniczego a nie w czasie płukania najczęściej zmywanie wyglada tak, że zmywarka najpierw płucze wstępnie naczynia w zimnej lub ciepłej wodzie , zmienia wodę myje zasadniczo potem płucze jeden lub dwa razy. ja wszystkim polecam tradycyjne zmywanie za pomocą proszku a to dlatego, że proszek jest dostarczony w czasie zmywania zasadniczego, nabłyszczacz w czasie ostatniego płukania a sól cały czas, a do tego wszystkie wartości od proszku poprzez sol i nabłyszczacz można ustawić zależnie od wody jaką mamy w domu. co do nie domywania w którymś koszu najczęściej w górnym głowną przyczyną jest zabrudzenie dysz wylotowych a co zatym idzie nieobracanie sie ramienia ( łatwo to sprawdzić albo optycznie albo po odgłosach pracy słychać, że woda bije w jedno miejsce), po paru latach może nastąpić wyrobienie ramienia i w tedy konieczna jest wymiana nie są to duże koszty. Przed wezwaniem serwisu zawsze radzę przeczytać instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.12.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 górnym głowną przyczyną jest zabrudzenie dysz wylotowych a co zatym idzie nieobracanie sie ramienia ( łatwo to sprawdzić albo optycznie albo po odgłosach pracy słychać, że woda bije w jedno miejsce), po paru latach może nastąpić wyrobienie ramienia i w tedy konieczna jest wymiana nie są to duże koszty. Przed wezwaniem serwisu zawsze radzę przeczytać instrukcję ramię może się nie obracać również na skutek nieodpowiedniego ułożenia naczyń wewnątrz. Może wkładasz duże talerze na górną półkę, półka daje się wsunąć, ale średnica talerzy (lub czegokolwiek innego) może blokować swobodny obrót ramienia. No i właśnie - nieraz już wspominane - np. pestki z cytryn - to już klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkad 11.12.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dziękuję za rady, wiem że trzeba zwracać uwagę aby nic nie blokowało ramion spryskiwaczy, używam proszku nie tabletek, ramię górne się kręci - ustawiłam go w położeniu jakimś tam, a po otwarciu było w innym położeniu. Nie chodzi o smugi czy kropki na naczyniach, tylko o niedomyte naczynia... Przed włożeniem zgarniam resztki do śmieci, ale np. po zupce zostanie na talerzykach gdzie niegdzie jarzynka i po myciu ta jarzynka jest nadal... Nie trzymam długo naczyń nie mytych zresztą próbowałam nawet opcji zraszania wczesniejszego i nic. Dzisiaj wyjęłam kosz, wsadziłam do wanny i puściłam w ramię silny strumień wody - leci przez wszystkie dziurki. Obawiam się że nawet jak wezwę serwis to nic na to nie poradzą - czytałam na forach że fachowcy w takich sytuacjach wymyślają cuda - np proponują układanie talerzy w co 2 albo co 3 otwór... A tak chciałam mieć zmywarkę...ale już mnie nie cieszy. Pozdrawiam i dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 11.12.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 czy moze ktos podpowiedzieć:czy takie matowe zacieki na szkle, szczególnie na brzegu kieliszków są spowodowane zbyt twardą wodą (używam kostek Calgonit powerballs)?czy to oznacza, ze powinnam stosowac oddzielnie proszek, nablyszczac i sól a nie tabletki?Czy nablyszczacz i sól mozna uzywac dodatkowo do kostek Calgonit czy to bedzie przegięcie w drugą stronę? dzieki z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 11.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam.Firma Bosch wrecz to zaleca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 11.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam.Firma Bosch wrecz to zaleca... ale co? zaleca sól i nabłyszczacz dodatkowo do tabletek... czy sól, proszek, nabłyszczacz oddzielnie. No własnie mam Bosha dlatego tak dociekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.12.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ale co? zaleca sól i nabłyszczacz dodatkowo do tabletek... czy sól, proszek, nabłyszczacz oddzielnie. No własnie mam Bosha dlatego tak dociekam Oddzielnie. Tak stoi w instrukcji mojej zmywarki. W każdym razie ja tak robie i nie mam żadnych zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesH 08.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 WitamWczoraj pierwszy raz użyliśmy zmywarki, zmywaliśmy kubki, talerze, kieliszki do wina itp.Zmywarkę mamy firmy Bosch pod zabudowę. Pierwszy start to program auto 55-65 stopni, zmywarka zmywała około dwóch godzin. Po zakończeniu programu po otworzeniu jej wszystko parowało i np. kieliszki do wina były mokre. Pomyślałem że zamknę ją i rano wyjmę suche i czyste naczynia, ale rano po otworzeniu nadal kieliszki były mokre.. wogóle na ściankach zmywarki były krople wody. Czy to normalne, program auto 55-65 stopni powinien mieć suszenie. Z tego co czytałem wcześniej inni pisali ze po myciu rano wyjmują suche i czyste naczynia, nie powiem kubki były czyste ale było na nich trochę wody. Do mycia jako środka myjącego użyłem kostki Calgonit 5 in 1. Czy tak powinno być?? czy może od razu po zakończeniu mycia trzeba otworzyć zmywarkę żeby puki naczynia ciepłe wszystko wyschło?? jestem nowym użytkownikiem zmywarki i chciałbym żeby wszystko było w porządku, dlatego też pytam o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts