Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strony z przykładami projektów ogrodów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 485
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oglądam obrazki i smutno mi :( , wiem o gustach się nie duskutuje, ale może poza kilkoma propozycjami to to nie nasze ogrody. Rododendrony, iglaki wymyślne odmiany. A gdzie słoneczniki, nagietki, malwy? I wiecie nie mam do Was pretensji, bo taka moda i takie ogrody się lansuje ale................. a może ta myśl kogoś zainspiruje.

Wciornastek, cieszę się,że to napisałaś, bo ja też lubię wiejskie,babcine ogrody, a tu ostatnio taka wymuskana elegancya Francya :) , że dech zapiera

pozdrawiam

Z krzewów bardzo fajna i niewymagająca jest żółta pęcherznica kalinolistna bodajże odmiana "Luteus", tawuła japońska "Goldmound", berberys Thunberga np."Golden Ring" "Aurea".

Na stanowiskach słonecznych wybarwiają się naprawdę intensywnie.

Złotokap przepięknie kwitnie, ale lepiej, by w jego otoczeniu nie bawiły się dzieci (zawiera silnie trujące substancje).

Ja też kocham malwy.

Świetne i efektowne są też trytomy i ostróżki trwałe.

Bardzo efektowne i uniwersalne jest też parzydło leśne.

Pozdrawiam :D

zyga

piękny Twój ogródek, a ja się ucieszyłam, jak zobaczyłam Twoje anemony.

zasadziłam ich bardzo, bardzo dużo, bo trafiłam na przecenę cebulek w hipermarmarkecie i potem zapomniałam, jak one się nazywają :oops: .

wogóle ze mnie taka początkująca ogrodniczka :oops:

witam wszystkich, wpadłam tu pierwszy raz bo i pierwszy raz będę musiała pomysleć o czym takim jak urządzenie ogrodu i wiecie co NIE MAM O TYM ZIELONEGO POJĘCIA. wiem co bym chciała mieć, ale jak to osiągnąć??? :o

Będę się cichutko przyglądała :wink:

pozdrawiam wszytkich właścicieli ogrodów i ogrodzików w balkonowych doniczkach :)