Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strony z przykładami projektów ogrodów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 485
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam takie małe pytanko do doświadczonych ogrodników, albo do Chmurki, co składa się na takie mikroaranżacje z miniatur ogrodowych? Interesują mnie szczególnie te prezentacji z 10 maja - coś wysokiego rośnie, obok mniejszy "dywanik", a całość ma ze dwa m2.... Pytam, bo próbowałam sama ale mi zwyczajnie efekt końcowy nie pasował.

Czupurku, mam nadzieję że żyjesz jednak :D

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

Bardzo fajne zdjęcia.

Ja chciała bym w swoim ogrodzie mieć wiele innych rzeczy poza iglakami.

Sporo kwiatów cebulkowych np. tulipanów, żonkili, małych cebulek.

Sporo kwiatów jednorocznych i dwuletnich. Podobają mi się malwy pełne i gożdziki brodate.

Myślę, że fajne są kompozycje w rodzaju klombów kwiatowych.

No i gdzieś jeszcze ogródek warzywny z pomidorami, ogórkami etc.

Troche sadu owocowego.

Sporo miejsca do rekreacji na boisko i kosza.

Trudno swoje marzenia zmieścić na posiadanej powierzchni.

Bradzo mi się podoba ogródek zygi5 jest rzeczywiście inspirujący.

Na razie mój świat ogranicza się do budowy domu i drobnych fragmentów terenu przeznaczonych na eksperymenty np. dynie ozdobne wysiewane nasiona i kupione cebulki.

Muszę teraz sobie zrobić kolekcję zdjęć tego co mnie inspiruje.

Pozdrawiam

Iza

• 2 months później...

Aga KN pisze:

..dodam coś od siebie znalazłam całkiem ciekawe strony o ogrodach , proszę bardzo:

http://decoration.dekorasyonu.com/gardendesign.htm

No, niezly spam !

- ale co tam jest do ogladania dla interesujacych się ogrodami?

Myśle jednak, że warto zajrzeć do tej kategorii Katalogu DMOZ: http://dmoz.org/World/Polska/Dom/Ogrod/ w którym zgromadzono ciekawsze polskie strony na temat ogrodów, roślin i ogrodnictwa.

Ponadto znajdziecie tam linki do katalogów z tych zagadnień w wielu innych jezykach (w sumie kilkanaście tysiecy stron). Pewnie Teska kawy zabraknie :D .

Przyznam się (bez bicia :D ), że mam zaszczyt być redaktorem między innymi tej kategorii katalogu oraz innych związanych z ogrodnictwem i urządzaniem ogrodów.

Zachecam do korzystania z Katalogu DMOZ, największego na świecie katalogu stron internetowych, stworzonego przez ludzi i dla ludzi.

Oczywiście znajduje się w nim pare milionów stron internetowych ze wszystkich dziedzin i w wielu językach.

Pozdrawiam

Pinus

...