Sloneczko 07.04.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Można jeszcze szukać w grafice na Googlach: http://tiny.pl/dx5l http://republika.pl/brzezinka/images/taras.jpg http://www.podbor.pl/images/taras/taras1_duze.jpg http://www.aniawisla.com.pl/dwparking.jpg http://mazury.info.pl/starabasn/recepcja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
livia 14.05.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 może i ładne te ogrody, ale w większości nie na polski klimat ani tym bardziej kieszeń. moim marzeniem jest ogród leśny, z kawałkiem trawnika, miejscem zabaw dla dzieci, może jakimś naturalistycznym stawikiem... no i obowiązkowo odgrodzony zielenią od sąsiadów czy nikt nie ma zdjęć czegoś takiego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
livia 14.05.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 acha, lubię iglaki wszelkiego rodzaju,ale co za dużo to nie zdrowo (no i mało ciekawie) A jakby tak dorzucić parę brzózek, pięknie pachnące akacje, jarzębinę, kasztanowce... te drzewka można wykopać gdzieś z lasku lub wychodować (ja zeszłej jesieni wsadziłam do doniczki 2 kasztany i mam teraz 25cm drzewka).czy tylko mnie się podoba coś takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 15.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 nie tylko Tobie mnie również. czasami się zastanawiam czy nie ma już polskich ogrodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 15.05.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ciekawe opinie. Ten ogród to z jakiejś wystawy w Anglii i dostał nawet jakieś wyróżnienie. Mi sie raczej uporządkowane ogrody podobają i pewne elementy z tego ogrodu również - ta falująca obwódka z bluszczu i bukszpanów. Nie lubie ogrodów które wyglądają jak ugory porośnięte bezładnie krzakami. ja ugorów też nie lubię, ale w ogrodach od linijki i cyrkala tez nie widzę nic atrakcyjnego natomiast taki zaplanowany "nieład" i dzikość to jest to, ale właśnie takie ogrody wymagają najstaranniejszej kompozycji i zaplanowania, żeby z tego po kilku latach nie zrobiła się dżungla i pewnego rodzaju śmietnik ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
livia 15.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 miło mi szuna, że tak myślisz. chociaż nie miałam na myśli tradycyjnych polskich ogrodów,bo one kojarzą mi się z grządkami wypielonych kwiatów... myślałam raczej o czymś na miarę dzisiejszych czasów.. o umiejętnym połączeniu roślin typowo polskich z tymi mniej polskimi,ale sprawdzonymi w naszych warunkach. o ogrodzie, w którym nie tylko się pracuje,chucha i dmucha na okazy z dalekich krajów, ale prede wszystkim odpoczywa i cieszy,że wszystko rośnie z naszą minimalną ingerencją. niestety nikt do tej pory nie zamieścił takich zdjęć..a szkodapozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 15.05.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Też szukam zdjęć i inspiracji takich wiejsko - leśnych ogrodów . Ogrodów do wypoczynku , a nie tylko do pielenia i ... ogladania Mamy duzego psa i niewielki kawałek ziemi przy domu - nie chcę ograniczać psa do biegania w "wybiegu" bo inaczej zniszczy mi rosliny albo zdepcze trawę , ziemię mam kiepską i ubogą ( piach ) , więc mozliwości ograniczone . Zadbane grządki - hmmm - ładnie wygladają ale u mnie sa nierealne , i lubie raczej ogrody typu "angielskiego" - nieco "dzikie" ...... Może ktoś coś takiego znajdzie w necie i wklei ? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.05.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Też szukam zdjęć i inspiracji takich wiejsko - leśnych ogrodów . Ogrodów do wypoczynku , a nie tylko do pielenia i ... ogladania .... Może ktoś coś takiego znajdzie w necie i wklei ? )) http://www.ogrody-projektowanie.pl/realizacje_ogrody.html wpisujesz w google ....ogrod lesny..... i masz mnostwo propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 16.05.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 czy ogladaliście film " u Pana Boga za piecem" chyba tak to szłó. tam jest taka scena jak dziewczyna biega rano po ogrodzie przy domu organisty. To jest dopiero ogród! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
livia 16.05.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 dzięki Ew-ka,na pewno tak poszukam. na razie zanim zacznę urządzać swoją leśną działkę eksperymentuję w ogrodzie rodziców. ma tylko 150m2 czyli w sam raz na pierwszą próbę sił . w tym roku posadziłam w nim 3 świerki,2 brzozy,lawendę,kilka innych roślinek i habry ogrodowe,są piękne i polecam wszystkim, teraz poluję na maki. staram się sadzić rośliny mało wymagające, rodzime i to się sprawdza- wszystko się przyjęło. każdemu kto zaczyna polecam takie roślinki. u mnie też biegają 2 psy-owczarki niemieckie. koszty tych roślin praktycznie żadne,więc nie zamykam piesków do kojca jak złamia gałązkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 19.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 może troszkę o skalniaczkach ( zdjęcia znalezione na innym forum , mam nadzieję że Pan Paco się nie obrazi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 19.07.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 19.07.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Oglądam obrazki i smutno mi , wiem o gustach się nie duskutuje, ale może poza kilkoma propozycjami to to nie nasze ogrody. Rododendrony, iglaki wymyślne odmiany. A gdzie słoneczniki, nagietki, malwy? I wiecie nie mam do Was pretensji, bo taka moda i takie ogrody się lansuje ale................. a może ta myśl kogoś zainspiruje. wiesz, mam teraz w planach robienie własnie takiego ogrodu. pół łąki ze stokrotkami, malwy przy ganeczku, słoneczniki tuz obok i zioła. do tego czeremcha, kalina i jarzębina. mam to wszystko w głowie będe przekładała na teren chyba wiosną, jak zbiore fundusze .... taki mi się własnie marzy, swojski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 24.07.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 a teraz trochę kwiatowych inspiracji http://images12.fotosik.pl/34/34bd516d38caa5acmed.jpg A czy wiadomo co to za śliczna roślinka jest? ------------------------------------------------------------------------------------------------ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1916709#1916709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 24.07.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Może macie jakiegoś dobrego projektanta? I w rozsądnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 24.07.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 aaa to chyba oleander tylko przycinany? Widziałam we Włoszech dziko rosnący ślicznie pachną ------------------------------------------------------------------------------------------------ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1916709#1916709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof chodkowski 24.07.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 WITAM APROPO TEJ ROŚLINKI TO FAKTYCZNIE OLEANDER --ROŚLINA DONICZKOWA NA ZIMĘ TRZEBA GO SCHOWAC DO CHŁODNEGO POMIESZCZENIA A LATEM PIEKNIE KWITNIE I PACHNIE I DO TEGO SĄ DOSTĘPNE RÓŻNE KOLORY KRZEWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.07.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Prawdę rzekłeś, ale klawisz Ci się zaciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 27.07.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 extra zdjecia!!! ja mam staw kolo domu i dzialke wielkosci 30 arow, co polecacie, z gory dziekuje za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco_aa 07.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 może troszkę o skalniaczkach ( zdjęcia znalezione na innym forum , mam nadzieję że Pan Paco się nie obrazi ) Jesteś w błędzie SZANTI - JEŚLI POTRAFIŁEŚ NAPISAĆ TE SŁOWA, TO RÓWNIE DOBRZE POWINIENEŚ ZAPYTAĆ SIĘ O ZGODĘ NA KOPIOWANIE MOICH ZDJĘĆ Pozdrawiam, Andrzej (paco na forum, z którego kopiowałeś zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts