Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobra Cena na Panele Podłogowe

bind

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Wszystko zależy jakich paneli szukasz i co jest dla Ciebie priorytetem. :) Ja kupowałam w sklepie http://www.panelex.pl - ceny dość umiarkowane duży wybór paneli i dostępne od ręki. Przy zakupach powyżej 1.000,00 bezpłatny transport na terenie Krakowa, a przy zamówieniach powyżej 2.000,00 zł na terenie całego kraju.

Możesz też zerknąć na http://www.panelowy.com.pl - nawet na forum się reklamują. Mają dość tanio, ale dostawa do 5-7 dni. Transport chyba ok. 120 zł.

No i oczywiście niezawodne Allegro. :)

• 2 weeks później...
zdziwisz się: dwa lata temu kupiłem w LM takie najtańsze panele (nawet nie pamiętam producenta, takie najtańsze promocyjne za kilkanaście zł) do lukalu użytkowego - sklep przemysłowy, miało być na szybkiego, na trochę, lezy do dziś, ludzików trochę się przewija, szpilek i obcasów tez (bo to sklep raczej dla kobiet jest), dwie zimy, wiosny, jesienie - mokro bywa, czasem woda ściągnięta mopem ja zbyt jej dużo, i na moje oko rok jeszcze spokojnie poleżą, oczywiscie nie są jak nowe, pod swiatło zobaczymy delikatne "łódeczki", zmatowiona, przytarta powierzchnia, ale jak na takie warunki to sam jestem zaskoczony

• 2 years później...
Jak urządzałam mieszkanie pod wynajem szukałam tańszych paneli w Krakowie, ponieważ niedaleko mnie jest firma Panel-Pol, która właśnie w ofercie ma m.in. panele z montażem gratis to zrobiłam u nich zakupy. Jestem bardzo zadowolona, bo sprzedawca doradził mi świetny kolor, wynajmowali u mnie mieszkanie studenci, a nie widać żadnych rys, wyglądają super, a cena była po prostu rewelacyjna, polecam.

• 4 years później...
  • 3 years później...
Według mnie minimum dla paneli to 8mm grubości i co najmniej AC4 klasa ścieralności, nawet dla pomieszczeń mało używanych. Pozorna oszczędność na tanich panelach przełoży się później na niepotrzebne nerwy związany z ich exploatacją.

Na panelach zdecydowanie nie ma co oszczędzać. Lepiej kupić dobre, a trochę droższe panele, niż potem żałować, że się kupiło bubel.

Na panelach zdecydowanie nie ma co oszczędzać. Lepiej kupić dobre, a trochę droższe panele, niż potem żałować, że się kupiło bubel.

Droższe nie są konkurencyjne względem litego drewna czy deski warstwowej. Lepiej kupić lite drewno, zaolejować - nie ma problemu z renowacja i przeżyje wnuki. A i potrafi się szlachetnie starzeć jak ktoś nie chce cyklinować po całości.

Jak tanio - to w miarę tanie panele.

Jak dobrze - lite drewno.