Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alternarywa dla betonu

Recommended Posts

Planujemy od strony męża warsztatu ogrodzić naszą posesję . Jest to znaczna część działki do odgrodzenia. Wiadomo ,mąż upiera się przy betonowym płocie . Ja osobiście wolałabym coś b. subtelnego ale w podobnej cenie , nie może być ażurowe więc siatka odpada . Czy znacie jakieś produkty będace alternatywą dla płotów betonowych?. Może jakieś zdjęcia . ( chociaż tak po cichu myślę że ten betonowy płot to będzie najtańsza wersja , ale żeby on chociaż miał jakieś wzory)

ja mam płot betonowy, niestety zastałam go gotowego. Tez mnie kuł ale pomalowałam go na brązy (a'la drewno) obsadziłam tujami i innymi krzaczyskami i musze przyznac, że wyglada nawet ładnie. Jest jeszcze opcja droższa, na części typowo odpoczynkowej (z ławeczką) rozpiełam na nim matę wiklinową. tak jest przytulniej.

farbę kupiłam najtańższą, elewacyjną. Jakiś dulux jeden w bardzo ciemnym brązie (to góra "dziurawa" i słupki) a drugi rudawy brąz na dolne panele. Malowałam zupełnie bez przykładania się bo beton jest chropowaty i trudno równo zamalować, a i tak fajnie wyszło.

Zdjęcia przejrzałam wszystkie, ale akurat płotu nie uwiecznilam, musiałabym zrobic, choć zimą to żaden płot ładnie nie wygląda, nawet drewniany ;)

A ja myślę, że szary beton najlepiej odda "klimat":

http://i.iplsc.com/-/0000SIQKS8Q0S0L1-C303.jpg

Zawsze, gdy przejeżdżam przez Oświęcim, zastanawiam się, czym kieruje się ktoś, kto dobrowolnie stawia coś takiego obok domu.

Doskonale rozumiem, że brak kasy może przyćmiewać nieco dobry gust. Ale na Boga! Są też inne metody budowy funkcjonalnego ogrodzenia przy podobnych kosztach.

i tak i nie

jak pisalam, ja swój płot zastałam, ale z drugiej strony - za nim sąsiad ma warsztat. I całe góry żelastwa, złomu, ze 3 szopki łącznie z kurnikiem. I tak coś tam ponad płot wystaje. Ale gdybym na ten inwentarz miała patrzeć co dzień, to już wolę patrzeć na betonowy płot. Jedyną alternatywęą jaką widzę, jest płot drewniany, panelowy. Niestety mało trwały. I zawsze można nim "przystroić" beton...

Rafter proszę o zdjęcie czegos takiego . Aha i namiar na firmę która napewno ciśnieniowo impregnuje drewno bo w Polsce jest ponoć tylko kilka firm posiadających takie maszyny ( kolosalnie drogie) - inni piszą że ciśnieniowo a robia to zanurzeniowo Przy cisnieniowym cena kosmiczna Edytowane przez duduś