DEZET 15.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 http://www.archipelag.pl/projekty-domow/lucjan-g1/rzuty.html Coś wspominacie o parterówce z 4 pokojami - proszę bardzo, mój faworyt. Choć wydaje mi się, że ciężko będzie się zmieścić nawet w 300 000 na gotowo do zamieszkania (oczywiście z rożnymi zmianami w kierunku oszczędności). Co sądzicie ? Przychylę się do wniosków poprzedników- 300 może być mało. Już sam dach ciut "przeraża". Zewnętrzny kominek- moim zdaniem fanaberia. No i jakaś moda chyba zapanowała na narożne okna!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 150 stron taniego budowania a ty idziesz na łatwiznę? ... w sumie to może i jedną propozycje bym miał... bo dobrze kombinujesz...podobnie do mnie... jaki np??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.01.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 hej wszystkim szukam projektu bez garażu z poddaszem użytkowym cel jest taki 200tys tak aby zamieszkać na parterze macie jakieś propozycje????????????? Rzucasz swoje posty, a odpowiedzi na nie- odnoszę takie wrażenie- nie czytasz. Czego potrzebujesz: ilość pokoi, kuchnia otwarta/ zamknięta, pomieszczenie gospodarcze?? Bez podstawowych informacji nikt Ci nie pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Andrzej a ty sam już wiesz czego chcesz? Czytając twoje posty mam wrażenie że nie bardzo. niemam jakiegoś wymarzonego projektu poprostu tani ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 jaki np??????????? no leń jesteś niemożebny... w stopce jest ... to tani dom w budowaniu... uwierz mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Rzucasz swoje posty, a odpowiedzi na nie- odnoszę takie wrażenie- nie czytasz. Czego potrzebujesz: ilość pokoi, kuchnia otwarta/ zamknięta, pomieszczenie gospodarcze?? Bez podstawowych informacji nikt Ci nie pomoże! parter kuchnia otwarta łazienka salon może jeden pokoik poddasze 3pokoje łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 parter kuchnia otwarta łazienka salon może jeden pokoik poddasze 3pokoje łazienka No widzisz- już konkretyzujesz swoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 15.01.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 andrzej27 - a jak ci powiem, żebyś budował według mojego projektu, to przemyślisz tą sprawę? Zaglądasz na forum i do tego wątku już od dawna i jeszcze nic ci się własnego nie ulęgło? Nawet nie wiemy jak liczną masz rodzinę, jak szybko chcesz się brać za to poddasze, jaką masz działkę, o guście nawet nie wspomnę, bo to już zupełna abstrakcja - każdemu się coś innego podoba. Domów z poddaszem o zadanym układzie jest sporo. Skoro czytasz watek, to chyba już mniej więcej wiesz, na co zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 andrzej27 - a jak ci powiem, żebyś budował według mojego projektu, to przemyślisz tą sprawę? Zaglądasz na forum i do tego wątku już od dawna i jeszcze nic ci się własnego nie ulęgło? Nawet nie wiemy jak liczną masz rodzinę, jak szybko chcesz się brać za to poddasze, jaką masz działkę, o guście nawet nie wspomnę, bo to już zupełna abstrakcja - każdemu się coś innego podoba. Domów z poddaszem o zadanym układzie jest sporo. Skoro czytasz watek, to chyba już mniej więcej wiesz, na co zwracać uwagę. z162 najbardziej przypadł mi do gustu ale 200tys to chyba za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 andrzej wybierz parterówkę do 70m2, bez stropu z dwuspadowym dachem i małymi oknami. Ogrzej to prądem i na pewno się zmieścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 andrzej wybierz parterówkę do 70m2, bez stropu z dwuspadowym dachem i małymi oknami. Ogrzej to prądem i na pewno się zmieścisz odpada jestem stolarzem wiec dużo rzeczy zrobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Najpier kartka, długopis i narysować co chcesz i czego potrzebujesz. A potem zacząć szukać. Masz milion projektów na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 15.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 odpada jestem stolarzem wiec dużo rzeczy zrobie sam Jakie znaczenie ma to że jesteś stolarzem? Jeśli chcesz mały domek warto pomyślec o parterówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 15.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bardzo fajny projekt wybrałeś. Możesz najwyżej rozważyć likwidację balkonu z wykuszem, jeżeli wystarczy ci trochę mniejszy salon. Rozumiem, że jako stolarz masz trochę zdolności w rękach. Schody pewnie zrobisz sam, poddasze może w drewnie, do tego zabudowa wnęk, meble. Będzie dobrze. Kosztorys na 229 netto, więc obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jakie znaczenie ma to że jesteś stolarzem? Jeśli chcesz mały domek warto pomyślec o parterówce. jakie bardzo duże dach schody drzwi parapety listwy montaż okien położenie podłogi to mało??????????????????????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bardzo fajny projekt wybrałeś. Możesz najwyżej rozważyć likwidację balkonu z wykuszem, jeżeli wystarczy ci trochę mniejszy salon. Rozumiem, że jako stolarz masz trochę zdolności w rękach. Schody pewnie zrobisz sam, poddasze może w drewnie, do tego zabudowa wnęk, meble. Będzie dobrze. Kosztorys na 229 netto, więc obiecująco. zastanawiam sie jakie ogrzewanie byłoby lepsze jak myślisz???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 15.01.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Fajnie mieć bezobsługowe, ale na prąd może troszkę za duży ten dom. Masz dostęp do sieci gazowej? Sprawdź, co lokalnie jest najbardziej dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 15.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Fajnie mieć bezobsługowe, ale na prąd może troszkę za duży ten dom. Masz dostęp do sieci gazowej? Sprawdź, co lokalnie jest najbardziej dostępne. jestem z wioski więc podłogówka albo standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 stolarz to powinen budowac kanadyjczyka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Andrzej ja mam zamiar wybudować z162 za mniej niż 200 tys! spójrz w mój dziennik będziesz wiedział ale wyniosły materiały na SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts