Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Więc po co tu jesteś by na siłę tłumaczyć ,że mogłaś taniej.Wybudowałas drożej więc zwracając mi uwagę jesteś nie sprawiedliwa.Ciebie też tu byc nie powinno.

Jak dobrze ,że nie jesteś moderatorem a i serca ci brak w tych osadach.Jeszcze raz jesteś niesprawiedliwa.

Niesprawiedliwa?

Poprzednio było o godnym domu a teraz nazywasz coś "niesprawiedliwością". Mam wrażenie, że nie znasz znaczenia słów, które zapisujesz.

Nadal poproszę o konkretne przykłady do:

Który epitet jest niezrozumiały?

Co wciskam na siłę?

Jaką ideologię wciskam?

Wybudowałam za 280 tyś, fakt. I dokładnie wiem, co sprawiło, że przekroczyłam plan finansowy (przykładowo - jedno okno 11 tyś zamiast planowanego pierwotnie za 2 tyś). Dzięki temu mogę następnej osobie, która chciałaby taki dom, jak mój lub podobny wybudować bliżej kwoty 200 tyś. powiedzieć, co zrobić by zbić te 60 tyś. Na czym jest w stanie oszczędzić a na czym nie i ile pracy własnej będzie go to kosztować. Po co ma się uczyć na swoich błędach, skoro może na moich?

Widzę, że masz problemy z przyjęciem do wiadomości, że nie każdy buduje tak drogo jak ty. Nie musisz mi tego wytłuszczać, świetnie widzę normalny tekst.

Jak dobrze ,że nie jesteś moderatorem a i serca ci brak w tych osadach

:rolleyes:

Edytowane przez Elfir

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No własnie.

Pewnie komuś się wydaje śmieszne, że są ludzie którzy kupują samochód za 2 tyś. Ba! Że marzą o jakimkolwiek samochodzie, również takim za 2 tyś.

Mnie nie. I (w przenośni) będę takim ludziom doradzać, jak go poszukac, jakimi cechami powinen się charakteryzować i jak kupić najlepszy w tej cenie. A nie będę go namawiać za taki za 10 tyś, bo tylko taki jest "godny".

Znowu pudło.Czas twój przeminął a i doradzanie nie koniecznie trafne.Dom a teraz wypowiadasz się i to źle o samochodzie .Ile chcesz przykładów na fajans samochodowy do którego trzeba cały czas dokładać.Tego też nie rozumiesz??????Co im chcesz doradzać...............za 2 tyś to tylko rower kobieto przestań juz pisać te bzdury.Co i komu chcesz udowodnić.Najpierw dom ...............poległaś a teraz bierzesz się za samochód.......piekarz jest od pieczenia bułeczek i niech tak pozostanie.Dopisujesz znowu niepotrzebnie swoją ideologię.

Niesprawiedliwa?

Poprzednio było o godnym domu a teraz nazywasz coś "niesprawiedliwością". Mam wrażenie, że nie znasz znaczenia słów, które zapisujesz.

Nadal poproszę o konkretne przykłady do:

Który epitet jest niezrozumiały?

Co wciskam na siłę?

Jaką ideologię wciskam?

Wybudowałam za 280 tyś, fakt. I dokładnie wiem, co sprawiło, że przekroczyłam plan finansowy (przykładowo - jedno okno 11 tyś zamiast planowanego pierwotnie za 2 tyś). Dzięki temu mogę następnej osobie, która chciałaby taki dom, jak mój lub podobny wybudować bliżej kwoty 200 tyś. powiedzieć, co zrobić by zbić te 60 tyś. Na czym jest w stanie oszczędzić a na czym nie i ile pracy własnej będzie go to kosztować. Po co ma się uczyć na swoich błędach, skoro może na moich?

Widzę, że masz problemy z przyjęciem do wiadomości, że nie każdy buduje tak drogo jak ty. Nie musisz mi tego wytłuszczać, świetnie widzę normalny tekst.

Jak dobrze ,że nie jesteś moderatorem a i serca ci brak w tych osadach

:rolleyes:

Dyskutuj z kimś innym mnie już zmęczyłaś tym uprawianiem niepotrzebnej swej ideologi.Męcz innych wypisywaniem tych bzdurek.Nie jesteś dla mnie first lady FM.Są lepsiejsze Panie od ciebie a ich grzeczność polega na tym ,że jak zwracają rozmówcy uwagę same tego nie czynią i są wtedy w porządku.

specjalnynikt - szerze powiedziawszy nie rozumiem o co ci chodzi. Po za tym, że jeszcze prawdopodobnie nie ochłonąłeś z szoku po wydaniu na dom po wydaniu większej kwoty niż pierwotnie zakładałeś i pocieszasz się, że mieszkasz "godnie" i jest to "prawdziwy" dom. Tymczasem budowa to nie jest żadna sztuka tajemna. Można to sensownie wycenić i odpowiedzieć na pytanie nie czy, a co da się postawić za 200 tys.

specjalnynikt - szerze powiedziawszy nie rozumiem o co ci chodzi. Po za tym, że jeszcze prawdopodobnie nie ochłonąłeś z szoku po wydaniu na dom po wydaniu większej kwoty niż pierwotnie zakładałeś i pocieszasz się, że mieszkasz "godnie" i jest to "prawdziwy" dom. Tymczasem budowa to nie jest żadna sztuka tajemna. Można to sensownie wycenić i odpowiedzieć na pytanie nie czy, a co da się postawić za 200 tys.

ale ja nie dyskutuję z tobą daj mi spokój.

:yes:

ja myślę, że ten wątek wcale nie jest taki całkiem do kitu. ścierają się tu rózne ideologie (godny-niegodny, dom-niedom, mieć czy byc itp). Kwota 200 tys. na dom jest na tyle kwotą ekstremalna w naszych polskich warunkach (zastaw się a postaw się), że aby taki dom wybudować, faktycznie trzeba nie tylko liczyć, ale i zmienić sposób myślenia, przewartościowac pewne rzeczy, nie iść za tłumem. czy potrafimy jeszcze marzyć o czymś niematerialnym, a dom potraktować tylko jak miejsce schronienia dla Rodziny, jak środek, a nie cel? czy wygoda i komfort to wielki dom czy wolny czas i hamak w ogrodzie? Edytowane przez Zielony ogród

Znowu pudło.Czas twój przeminął a i doradzanie nie koniecznie trafne.Dom a teraz wypowiadasz się i to źle o samochodzie .Ile chcesz przykładów na fajans samochodowy do którego trzeba cały czas dokładać.Tego też nie rozumiesz??????Co im chcesz doradzać...............za 2 tyś to tylko rower kobieto przestań juz pisać te bzdury.Co i komu chcesz udowodnić.Najpierw dom ...............poległaś a teraz bierzesz się za samochód.......piekarz jest od pieczenia bułeczek i niech tak pozostanie.Dopisujesz znowu niepotrzebnie swoją ideologię.

Tak sobie czytam te Twoje wypociny i zastanawiam się czy jesteś zasmarkanym małolatem co to biega jeszcze z pistoletem na kapiszony i marzy o tym "godnym domu" czy totalnym impertynentem nie znającym realiów naszej polskiej rzeczywistości? Oba powyższe klasyfikują Cię do typowych forumowych psich burków co to usilnie próbuja złapac za nogawkę bo niekonieczni wyżej mogą siegnąć. Tak czy siak dyskusja z Tobą nie ma sensu bo sprowadza się do niepotrzebnego ślinotoku. Nie będę komentował poziomu wiedzy budowlanej ani doświadczenia - bo nie ma czego - a przypne ten komentarz tylko do Twojej kultury osobistej - której ogólnie mówiąc brak. Daj sobie juz na wstrzymanie bo niepotrzebnie watek zaśmiecasz i trzeba będzie za chwile prosić moderatora aby troche pokasował te Twoje posty..........

Passss.
Veni, Vidi tak, a Vici już niekoniecznie. Przybyłeś, namieszałeś i wlałeś do forumowego kociołka całą swą tajemną budowlaną i życiową wiedzę. Rzeczowo, zrozumiale dla wszystkich i zarazem "kulturalnie". Od razu Cię polubiłem chłopie bo wszyscy "niktowie" to fajne chłopy (tuningowany cytacik z "Misia"). Znajdź sobie fora filozoficzne, na których będziesz się mógł jeszcze mocniej rozkręcić i podyskutować z ludźmi na Twoim poziomie. "My tu są proste ludzie" z prostymi problemami i rozterkami życiowymi. Radzimy, doradzamy i uczymy się powoli budowlanego abecadła. Z tym budżetem niestety trzeba brać się ostro samemu za robotę i schować głęboko do szuflady swoją dumę. Wplatanie do tej dyskusji godności jest delikatnie rzecz ujmując niestosowne. Któryś z Twoich pierwszych postów traktujący o klimacie w domu i rodzinie był nawet sympatyczny. Niestety kilka postów później wylazło z Ciebie prawdziwe "Ja" i cały ten miły klimacik spłynął brunatnym strumyczkiem. Popraw się chłopie. Tak powiedziałem. Howgh!. Pozdrawiam

strasznie jestem ciekawa, jak wyglądasz. https://www.google.pl/search?q=niktspecjalny&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vZBlUtOKIubn4gTB1ICoCA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1364&bih=683#facrc=_&imgdii=_&imgrc=MnvBUjoVaO6g0M%3A%3BqKssiLB5EZUkzM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages35.fotosik.pl%252F20%252Fd29fa489002a3371.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.muratordom.pl%252Fblog.php%253F24599%2526blogcategoryid%253D-1%3B640%3B480 o to jest nasz troll ... każdy lekko się zdziwi.

ja próbowałem zrozumieć ! pochwalić że zaczyna coś pisać lepie, ale o.

Xerses jak się kiedyś z Tobą starłem, to co z mojej strony złego Cię spotkało to przepraszam.

to co napisałeś to sam miód określający tego trolla ! Piwo ? winko z węgier ? może wódzia ? co Koledze do wrocka podrzucić ?

Niestety kilka postów później wylazło z Ciebie prawdziwe "Ja" i cały ten miły klimacik spłynął brunatnym strumyczkiem. Popraw się chłopie. Tak powiedziałem. Howgh!. Pozdrawiam
Pisał że to dzięki mnie wyleciał za pierwszym razem.

Chętnie bym sobie tą zasługę przypisał !

Edytowane przez מרכבה

strasznie jestem ciekawa, jak wyglądasz. https://www.google.pl/search?q=niktspecjalny&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vZBlUtOKIubn4gTB1ICoCA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1364&bih=683#facrc=_&imgdii=_&imgrc=MnvBUjoVaO6g0M%3A%3BqKssiLB5EZUkzM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages35.fotosik.pl%252F20%252Fd29fa489002a3371.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.muratordom.pl%252Fblog.php%253F24599%2526blogcategoryid%253D-1%3B640%3B480 o to jest nasz troll ... każdy lekko się zdziwi.

ja próbowałem zrozumieć ! pochwalić że zaczyna coś pisać lepie, ale o.

Xerses jak się kiedyś z Tobą starłem, to co z mojej strony złego Cię spotkało to przepraszam.

to co napisałeś to sam miód określający tego trolla !

wolałam jednak jak był owiany tajemnicą......