Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dystans jaki nas dzieli to to ,że ja już mieszkam 6 rok i nie za 200 tyś zł.A Ty czarę goryczy znowu przelewasz na innych.............Powiedz im tu i teraz.................Macie 200 tyś to dom z obojętnie jakiego projektu wybudujecie!!!.Będziecie w nim szczęśliwi!!! ......kredyt 200 tyś spłacicie szybko!!!.Będziecie i Wasze dziatki mieli w nim standard!!!

ODWAŻYSZ SIE NA TO???

Niestety, piszesz w sposób niegramatyczny, ktory jest niezrozumiały dla przeciętnego czytelnika.

Jeśli pytasz, czy zamieszkałabym w domu, takim, jaki wybudowali: Kwitko, Bowess czy Zielony Ogród. Tak. Co więcej - dom Zielonego Ogrodu byłby idealny, tylko na działce mi się nie zmieścił. Marzyłam o parterowej stodole.

Czy ja bym sobie wybudowała? Nie - bo nie umiem. Dlatego musiałam do 200 tyś doliczyć 50 tyś na wynagrodzenie majstrów. I to mniej więcej się zgadza z założenieami tego wątku.

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety, piszesz w sposób niegramatyczny, ktory jest niezrozumiały dla przeciętnego czytelnika.

Jeśli pytasz, czy zamieszkałabym w domu, takim, jaki wybudowali: Kwitko, Bowess czy Zielony Ogród. Tak. Co więcej - dom Zielonego Ogrodu byłby idealny, tylko na działce mi się nie zmieścił. Marzyłam o parterowej stodole.

Czy ja bym sobie wybudowała? Nie - bo nie umiem. Dlatego musiałam do 200 tyś doliczyć 50 tyś na wynagrodzenie majstrów. I to mniej więcej się zgadza z założenieami tego wątku.

Niech tak pozostanie...............Przepraszam publicznie Panią Elfir jeśli Ją czymś uraziłem........ale te 50 tyś to wątek dublowany o czym Sama wspominasz 250 tyś zł.

serdecznie pozdrawiam.:yes:

niegramatycznie ale Ty wiesz o co mi chodzi.

Czytasz w ogóle co się do Ciebie pisze? Co mam dodatkowo wskazywać jak podałem Ci link do dziennika budowy, a tam jest opis i zdjęcie projektu?

Jest tam dom za dużo mniej niż 200 tys. zł. Da się. Za 200 tys. zł da się wybudować większy, w opisany w linkowanym dzienniku sposób.

Rozliczenie kosztów jest bardzo dokładne.

Ten z linka http://www.jarecki71.mojabudowa.pl/ to nie jest mój dom i nie mój dziennik. Nic więc nie ma wspólnego z moją uciechą, spełnieniem, ani rodziną :)

amen...........EOT.

Jest tu coś o tem???

To znaczy o czym? Koszt do stanu obecnego podawałem. Co jeszcze mam dodawać?

Źródło finansowania nie jest istotne - chodzi tu ludziom o koszt budowy domu, nie klasyfikowanie zobowiązań- zobacz ile osób posiłkuje się kredytem, zresztą jesteś jednym z nich. I jakoś nie bardzo wierzę w Twoje słowa o 6 latach mieszkania w domu, bo co innego wynika z niedokończonego dziennika budowy.

niegramatycznie ale Ty wiesz o co mi chodzi.

Dlatego uważam, że gdybym wybudowała mój dom sama i niekoniecznie w standarcie superenergooszczędnym, spokojnie załapałabym się do tego watku.

Stąd moje przekonanie, że mam większe prawo tu pisać i radzić niż osoba, która wybudowała się za 500 tyś 6 lat temu :)

Gość Monia W

Witajcie,

nadmieniam od razu że ja nie mam jeszcze żadnego doświadczenia, ale mam 3 znajomych którzy budowali domy i tak: pierwsze 3 lata temu wybudował parterówkę 110 m i wyposażył za 240 tys, drugi w 2013 się wprowadził do domu z poddaszem użytkowym za 220 tys. - brakuje części mebli i np. lamp, karniszy itp, trzeci dom 116 m w stanie zamkniętym z instalacjami i kafelkami, bez podłóg w pokojach - 180 tys. Wszyscy deklarowali swój udział w budowie i ekipy tzw. regionalne - nie firmy.

Potwierdza to tezę że za niewiele ponad te magiczne 200 tys można średni domek postawić i częściowo wykończyć tak by się przeprowadzić. Resztę się kończy później.

Według mnie tutaj dużą rolę odgrywa też region Polski - ja jestem chyba z jednego z najtańszych - bo z Podkarpacia.:p

To znaczy o czym? Koszt do stanu obecnego podawałem. Co jeszcze mam dodawać?

Źródło finansowania nie jest istotne - chodzi tu ludziom o koszt budowy domu, nie klasyfikowanie zobowiązań- zobacz ile osób posiłkuje się kredytem, zresztą jesteś jednym z nich. I jakoś nie bardzo wierzę w Twoje słowa o 6 latach mieszkania w domu, bo co innego wynika z niedokończonego dziennika budowy.

Mam wkleić bzdurne fotki.......o to Ci chodzi???Jesteś w wątku by ludzie mieli marzenia.........marzenia.........rozumiesz czy głupka ze mnie robisz.:rolleyes:

...Źródło finansowania nie jest istotne..

A co jest istotne jak nie to ???

Święta Cię zatrzymały.???

:bash:

Dlatego uważam, że gdybym wybudowała mój dom sama i niekoniecznie w standarcie superenergooszczędnym, spokojnie załapałabym się do tego watku.

Stąd moje przekonanie, że mam większe prawo tu pisać i radzić niż osoba, która wybudowała się za 500 tyś 6 lat temu :)

I za to Cię Kocham ponieważ jesteś szczera aż ................:popcorn:....bólu:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Tylko mnie nie banuj bo strasznie zmienisz relacja między nami.;)

Edytowane przez niktspecjalny

Mam wkleić bzdurne fotki.......o to Ci chodzi???Jesteś w wątku by ludzie mieli marzenia.........marzenia.........rozumiesz czy głupka ze mnie robisz.:rolleyes:

A co jest istotne jak nie to ???

Święta Cię zatrzymały.???

Jesteś ze swoim DB, jak jeden były premier ze swoim powiedzeniem o początku i końcu ;)

Potrafisz czytać ze zrozumieniem?

KOSZT BUDOWY- o to ludzie pytają, a nie gdzie i na ile lat zaciągnąć kredyt. Dlatego nie interesuje mnie skąd mają pieniądze na dom.

Miałem marzenie i je realizuję- czy to źle? Po co budowałeś swój dom? Nie z powodu marzeń?

Bo to moje marzenie i mojej Gosi............Włożyłem w jego istnienie dużo..........Mam fajną chałupkę ale ...............aleeeeee jeszcze raz nie da się wybudować domu za 200 tyś zł.nie da ......nie da........rozumiesz.:no:

Nie musisz tyle tych kropek stawiać. To teraz merytorycznie- DLACZEGO NIE DA SIĘ wybudować domu 100m2 za 200k pln??

.........drugi w 2013 się wprowadził do domu z poddaszem użytkowym za 220 tys. - brakuje części mebli i np. lamp, karniszy itp, trzeci dom 116 m w stanie zamkniętym z instalacjami i kafelkami, bez podłóg w pokojach - 180 tys. Wszyscy deklarowali swój udział w budowie i ekipy tzw. regionalne - nie firmy............

To warto wziąć do serca....polecam.;)

Nie musisz tyle tych kropek stawiać. To teraz merytorycznie- DLACZEGO NIE DA SIĘ wybudować domu 100m2 za 200k pln??

Czy tu w tym wątku jest podany metraż???Człowieku.Zacytowałem autora tego topiku.......po raz kolejny robisz ze mnie głupka???Czytaj ,rzesz ,,,,,,,,,,,jego......mość.

To może według Ciebie ten wątek powinien być kierowany do tych co mają 200 tysiaków i czy wybudują za nie domek 100 mk2.........o to Ci kaman.???

zadeklaruj się inaczej..............mość.......

...Witam! Czy waszym zdaniem mozna wybudowac dom nie przekraczajac 200 tysiecy zl? Oczywiscie plus ziemia. Czy tanszy jest dom z uzytkowym poddaszem, czy parterowy? Pozdrawiam.............

Czytasz czy gulgasz??????????

Po proszę o bana jak mnie nie zrozumiesz..............nie prowokuj..........

Edytowane przez niktspecjalny

NS- po 486 stronach wątku i 7 latach trochę się realia zmieniły. Pierwsza strona to m.in. wymienione domy 130 i 170+garaż m2. Jest nawet post o piwnicy pod parterówką. Dziś wiemy, że tyle nie potrzeba. Ile jest osób, które przeczytają wszystkie posty od 2006 roku. To nie ma sensu, choćby na zmianę cen materiałów, które nie tylko rosły, bo teraz są niższe niż kilka lat temu.

Założenia budowy domu ok.100m2 tu były- wypracowane z doświadczeń forumowiczów.

Negujesz domy, które zostały za tą kwotę wybudowane i tu opisane.

To w takim razie napisz dlaczego nie da się wybudować domu 130m2 za 200k.- tak będzie w zgodzie z 1 stroną tego wątku.

Gość Antkowa
Tobie nie powinienem odpowiadać ............bo nie dość ,że obrażasz to jaszcze nie wiesz co we topiku się dzieje...Jeszcze raza EOT.

2013...za krótko:bye:

Doskonale wiem co się tu dzieje, czytam go od początku, data rejestracji na forum nie ma znaczenia, można czytac forum bez rejestrowania się. Dopóki ty się tu nie pojawiłeś watek był fajny.

I jeszcze raz - DA SIĘ WYBUDOWAĆ DOM ZA 200 TYS. Kiedy w końcu to zrozumiesz ? Przeczytaj dziennik Kwitko i odpowiedz sobie na pytanie czy jej się udało czy nie. Bo my wszyscy wiemy że tak, tylko ty tego nie chcesz przyjąć do wiadomości - nie wiem dlaczego, może ci głupio ze ktoś nie przepłacił.