sid226 08.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam Częsty w wypowiedziach odwołujecie się do projektu Z34 i kwoty 200tyś Sam zastanawiam się nad Z229 Czy uważacie że również jestem w stanie zamknąć się t tej magicznej kwocie przy Z229? Dodam że planuję budować go w systemie mocno gospodarczym. Region wielkopolska. Brak gazu, kanalizy i bierzącej wody na dziełce – będę zmuszony zrobić szambo i studnię a jako ogrzewanie planuję piec na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Budujemy w łódzkiem. No to teraz mam zagwostke..... Ekipa bierze za poszczególne etapy,robocizna: -fundamenty 6000 Ja miałam płytę fundamentową za 4 tyś a i podobno przepłaciłam wg. drugiego, późniejszego, majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 08.01.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja miałam płytę fundamentową za 4 tyś a i podobno przepłaciłam wg. drugiego, późniejszego, majstra. Wiesz jak to jest co jeden to lepszy i tańszy...... a powiedzieć wszystko mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.01.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Gdzieś mi coś umknęło- komin za 12 tys.?? Za swój systemowy(7,3m) 3 wentylacje i kominkowy zapłaciłem ok. 3100zł, arkusz blachy na obróbki- 70, tynk żywiczny - 125, styropian, siatka i klej- pewnie nie całe 100zł, szpilki stalowe do wzmocnienia 40zł. Robota własna (niechby było 1000zł). Koszt całkowity ok.4,5k. Gdzie tu do 12k? Również dziwne mi się wydają ceny za położenie kanalizacji- 2500- za co? Robota najprostsza z możliwych, tylko wymaga pomyślenia.Koszt ścian nośne i działowe 12k - sporo, tym bardziej, że osobno liczą wieniec i fundamenty.Trzeba negocjować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k777 08.01.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja miałam płytę fundamentową za 4 tyś a i podobno przepłaciłam wg. drugiego, późniejszego, majstra. Powiedzmy że wtedy były inne czasy. Na razie oprócz zakupu działki wydałem -10.5k na wod. 65mb+przyłącze,jutro wycena dachu (ceramika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.01.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Gdzieś mi coś umknęło- komin za 12 tys.?? Gdzie komin za 12 tyś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Inne czasy? 3 lata temu? Ok, cena ci odpowiada. Ja tylko sugeruję byś poszukał gdzieś dalej majstrów. Moi dojeżdzali 30 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 08.01.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) 12 tys za postawienie samych ścian...dla mnie to strasznie drogo...nie wiem skąd bierzecie te sumy?Ja za całościowe postawienie domu za fundament(800zł od wykopania po wymurowanie i zalanie betonem), ściany nośne i działowe, strop, ścianka kolankowa zapłaciłam 7 tys. Kanalizacja mnie kosztowała 1000zł.Dodam że buduje na pograniczu śląskiego i świętokrzyskiego:) Budujemy M95 róże w ogrodzie i za 200tys planujemy zamkąć inwestycje...tzn. z wprowadzeniem się. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez mari180790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.01.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Za 12 kola za sciany moge sie do kogos z poznania najac Skoncze tylko swoja budowe i bardzo chetnie popoludniami bede murowal BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.01.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A silikaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.01.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Do Rybnika za daleko mam:) Nie zdarzyl bym dojechac po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k777 08.01.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 12 tys za postawienie samych ścian...dla mnie to strasznie drogo...nie wiem skąd bierzecie te sumy? Ja za całościowe postawienie domu za fundament(800zł od wykopania po wymurowanie i zalanie betonem), ściany nośne i działowe, strop, ścianka kolankowa zapłaciłam 7 tys. Kanalizacja mnie kosztowała 1000zł. Dodam że buduje na pograniczu śląskiego i świętokrzyskiego:) Budujemy M95 róże w ogrodzie i za 200tys planujemy zamkąć inwestycje...tzn. z wprowadzeniem się. Gratuluje optymizmu my chcemy z wykończenie zmieścić się w 260k w tym jest już nawiązka 30%. Fakt ściany pojechał ale będzie negocjacja inni chcieli za wszystko 22k ale bez dachu ,elewacji jak wchodziłem w szczegóły to : -wieniec ....... -kanalizacja...... Ekipa sprawdzona ma na swoim koncie setke wybudowanych domów pod klucz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.01.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Gdzie komin za 12 tyś ?? EZS pisała wcześniej o takim kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 09.01.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ja za całościowe postawienie domu za fundament(800zł od wykopania po wymurowanie i zalanie betonem), ściany nośne i działowe, strop, ścianka kolankowa zapłaciłam 7 tys. gratulacje... na pewno masz na to fakturę i gwarancję a firma wykonawcza jest legalna... ja rozumiem, że u nas każdy kto wynajdzie niższą cenę na cokolwiek czuje się bogiem, ale taka kwota przy zatrudnieniu normalnej, legalnej firmy nie starczyłaby nawet na ZUS więc zaznacz to wyraźnie, żeby inni wiedzieli, że nie jest to normalna cena rynkowa a jakiś wybryk natury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 09.01.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 A silikaty ? a silikaty to pewnie za 5 tys by wybudowali bo równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mamuniu to są Wasze marzenia by przekomarzać się w wartości komina???Wiem ,że to są części składowe chałupki-gniazdka ale czy Wy o czymś nie zapominacie w tych marzeniach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Niktuś, wybacz ale pomyłka rzędu czy to 5 czy 12 tysięcy za komin, może taki 200-tysięczny projekt rozłożyć na łopatki. Chyba nie do końca rozumiesz przekaz wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.01.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 EZS pisała wcześniej o takim kominie. Nie, nie - przeczytaj jej slowa jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k777 09.01.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam wycene pokrycia dachu 170mkw wycenili na 12,5 k. (czterospadowy)-Creaton Titania -orynnowanie Marley- blacha,uszczelniacze itp,-papaDo tego trzeba doliczyć wiązary,materiał na deskowanie. NA dach założyłem wydatek 40k + robocizna,zmieściłem się z palcem w nosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Niktuś, wybacz ale pomyłka rzędu czy to 5 czy 12 tysięcy za komin, może taki 200-tysięczny projekt rozłożyć na łopatki. Chyba nie do końca rozumiesz przekaz wątku. Szanuje Cię bo wielki sercem jesteś forumowicz ale nie wciśniesz mi chyba ,że w domu za 200 tysiaków komin to priorytet i to za taka kasę.Takiego domu i to z kominem za taką kasę tym bardziej wybudować się nie da .Ludzie zarobicie się na śmierć............Piszecie pierdoły o kominach lukarnach, poddaszach itp.a kasy tylko 200 tyś.....Matko córko wypuście z siebie powietrze i zacznijcie myśleć...........Co to będzie za dom własnymi łapami zrobiony np. dla 4 os rodziny..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts