Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupię??? Meble, płytki, panele, dodatki ...

Stig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy możecie polecić firmę, która robi ładne tabliczki na drzwi wejściowe? Poszukuje czegoś oryginalnego

Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale my mamy np tabliczkę z ulicą i numerem domu zamówioną w firmie Alpha (kiedyś sprzedawali na allegro, nie wiem jak teraz). O taką, wycinane laserem w blasze inox, montowane na kołkach dystansowych (czy jak to się nazywa ;):

http://images.alpha.krakow.pl/m/ulotka%20tabliczka.jpg

Jestem na etapie poszukiwania dodatków łazienkowych (dozownik na mydło, kubek, mydelniczka, itp.) w kolorze różu lub fuksji (raczej intensywny róż, nie blady) do łazienki córek. Jeśli komuś wpadnie coś takiego w oko, to bardzo proszę o odzew, bo na razie mam problem ze znalezieniem takich dodatków.

Np. coś w tym stylu:

http://lovelythings.typepad.co.uk/photos/uncategorized/2007/05/31/matalanpinkbathroomset_3.jpg

Ostatnio będąc w Ikei, Castoramie bądź Lerloy Merlin widziałam dodatki łazienkowe w kolorze fuksji, niestety nie powiem gdzie dokładnie bo byliśmy tego samego dnia w tych 3 sklepach.

Poszukuję firmy, która oferuje szafy na wymiar, ale ze stylowymi frontami. Mieszkanie ma 2,80 wysokości i chcę wykorzystać maksymalnie przestrzeń. Niekoniecznie musi być to szafa z przesuwanymi drzwiami. Zależy mi na tym, żeby była od podłogi do sufitu i żebym mogła w niej umieścić różne kosze, wieszaki etc.

Bardzo podoba mi się styl angielski (zwłaszcza białe meble), ale zależy mi przede wszystkim na tym, żeby fronty nie były nowoczesne i błyszczące, bo nie pasują do stylu w jakim urządzam mieszkanie. Znalazłam w internecie firmę, która oferuje meble "rustykalne" na wymiar, ale jest z Warszawy. Pomóżcie proszę i polećcie mi firmę w okolicach Wrocławia, ewentualnie Opola.

Poszukuję firmy, która oferuje szafy na wymiar, ale ze stylowymi frontami. Mieszkanie ma 2,80 wysokości i chcę wykorzystać maksymalnie przestrzeń. Niekoniecznie musi być to szafa z przesuwanymi drzwiami. Zależy mi na tym, żeby była od podłogi do sufitu i żebym mogła w niej umieścić różne kosze, wieszaki etc.

Bardzo podoba mi się styl angielski (zwłaszcza białe meble), ale zależy mi przede wszystkim na tym, żeby fronty nie były nowoczesne i błyszczące, bo nie pasują do stylu w jakim urządzam mieszkanie. Znalazłam w internecie firmę, która oferuje meble "rustykalne" na wymiar, ale jest z Warszawy. Pomóżcie proszę i polećcie mi firmę w okolicach Wrocławia, ewentualnie Opola.

Może po prostu stolarz? W firmie zawsze drożej wychodzi.

Dla porównania: zamawiałam wycenę rozbudowania kuchni w studiu kuchennym i u stolarza. Studio policzyło ok. 9 tyś, stolarz za to samo niecałe 5 tyś.

Słuchajcie potrzebuje porady. Praktycznie zdecydowałam się na płytki paradyz, aranżacje z nimi znalazłam w Glazurze Królewskiej. Proszę o informację o tym salonie i wasze ewentualne doświadczenia. Na razie rozmawiałam przez tel z projektantem, ktory tam pracuje, uzyskałam odpowiedzi na kilka moich wątpliwości. Chciałabym jednak poznac wiadomosci z pierwszej reki.

Z góry dzięki.