Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupię??? Meble, płytki, panele, dodatki ...

Stig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ELFIR!!! Jesteś WIELKI. Bardzo Ci dziekuje. Dopiero stawiam tu pierwsze kroki i nie ogarniam zakladek, gdzie o co mampytac, gdzie cos dodawac. Jeśli chodzi o temat kafli w takim formacie, to po przekopaniu Dolnego Ślaska i netu, szczerze zaczelam się zastanawiać nad zywicą by uzyskać efekt tafli lustra z jak najmniejsza iloscia laczen.. Wszystkie plytki maja albo jakies zylki, chropowatosc, lekki marmurek. Zobaczymy jak te!!!! Mam nadzieje ze to nie chinczyk.... Wszyscy mnie otrzegaja przed tym rozmiarem, ze moga byc zwichrowane, problem z polozeniem i milion innych argumentow. Czy mozesz mi jeszcze powiedziec gdzie i jak moge wystawic okna na sprzedaz? Musialam zamowic inne ( "fachowcy" tak zrobili wylewki ze musialam zamawiac mniejsze okna-masakra!)

Pozdrawiam ;) Jestes moim pierwszym Rozmówcą :yes:

ale zobacz w ofercie tych producentów, a nie konkretne produkty.

Taka firma jak Kerlite robi wymiary płytek 100x300 cm (grubość 3 mm!), ale wymaga to idealnie równego podkładu oraz domu, który nie będzie już osiadał.

Cena też niemała. Fachowiec policzy ci za ułożenie co najmniej dwukrotność ceny zwykłego gresu 60x60. I musi to być fachowiec a nie koleś złota raczka.

Na ogloszenia mamy dział "Ogłoszenia drobne".

Co mają wspólnego okna z wylewkami?

Ja miałam montowane okna przed wylewkami.

Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...

Witajcie,

przeglądam forum, ale nie widzę jednego miejsca, w ktorym można

znaleźć adresy/nazwy w/w sklepów jakie polecają użytkownicy forum:)

Ponieważ przystępujemy pomału do dekorowania mieszkania,

poszukuję narzut, pledów, zasłon, pościeli itd...

Podzielcie się proszę linkami, nazwami ulubionych sklepów z tekstyliami:)

Myslę, że wiele osób z chęcią skorzysta z tematu.

Jeśli juz istnieje taki watek, z góry przepraszam...

Jeszcze się uczę;)

a zajrzałaś do tematu "najczęsciej szukane tematy"? :p

skoro się uczysz forum, to fajnie byłoby wpierw przejrzeć zawartość pierwszej strony. :)

Łączę

Sa tematy o polecanych sklepach internetowych i polecanych sklepach stacjonarnych.

Myślę, że duża część osób zakupy robi w IKEA.

Edytowane przez Elfir

A skąd przypuszczenie że nie przeczytałam pierwszej strony i "najczęściej szukanych tematów"?

Tak, zanim zalożylam swój temat, przejrzałam ten odnośnie sklepów internetowych od deski do deski, zajrzałam też w ten drugi o którym wspominasz ;) znalazłam bardzo mało polecanych sklepów z tekstyliami. No i nie znalazłam ani jednego tematu tylko o tekstyliach... o to mi chodziło;> Stąd stwierdziłam, że warto założyć odrębny.

Też myślę, że wiele osób robi zakupy w IKEA, aczkolwiek... ich oferta jest dosyć stała - na przykład jeśli chodzi o narzuty czy koce. Dlatego szukam czegoś innego

Edytowane przez Behati

Przeszukuję zasoby internetu i jakoś nie mogę nigdzie znaleźć nóżek na których mógłbym postawić swoją wyspę kuchenna (zbudowaną ze zwykłych szafek z Ikei) która chyba powinna zostać dodatkowo przytwierdzona do podłoża (żeby przypadkiem ktoś korzystający z barku jej nie przewrócił). Jedynym rozwiązaniem które znalazłem są nóżki Ikea Utby, ale do najtańszych nie należą (50zł / 2 sztuki). Czy wiecie może gdzie mogę znaleźć jakieś tańsze tudzież inny sposób mocowania?

Witam,

Poszukuję płyty meblowej do zrobienia witryny. Najlepiej w takim samym kolorze jak na załączonym obrazku. Ewentualnie oczywiście podobnej. Może ktoś z Was orientuje się skąd firma VOX bierze swoje płyty i czy jest możliwość zakupu takowej. Pisałem do nich (VOX) meila, ale narazie brak odpowiedzi.

Jedyne co znalazłem to oczywiście, że to kolor orzech. Po wpisaniu w wyszukiwarkę płyt meblowych o takim kolorze wyskakuje mnóstwo jednak nie mogę znaleźć tej właściwej.

Proszę o pomoc.

inbox_regal_biblioteczny_h540-w1050-q95.jpg

A sklepy z materiałami dla przemysłu meblarskiego i allegro?

pierwszy z brzegu:

http://www.akcesoria.meble.pl/akcesoria/nozki/

Przeszukiwałem wczesniej ofertę tego sklepu jak i paru innych. Po Twoim poście aż zwątpiłem w swoją spostrezgawczaość i się z nimi skontaktował. Niestety nie mają takich nóżek w asortymencie.

Także zapytam jeszcze raz czy ktoś jest mi w stanie pomóc znaleźć nóżki do wyspy kuchennej które spałnią dwa warunki:

1. Muszą być regulowane (mam dość nierówną podłogę).

2. Muszą mieć możliwość montażu do podłogi (żeby cała wyspa nie runęłą).

Będę bardzo wdzięczny za jakieś namiary bo póki co znalazłem tylko drogie rozwiązanie IKEI.

2. Muszą mieć możliwość montażu do podłogi (żeby cała wyspa nie runęłą).

.

A dlaczego miałaby runąć? - pierwszy raz słyszę o przykręcaniu do podłogi.

Ale jak ci na tym zalezy, to dokup do nóżek ze śrubą na dole odbojniki podlogowe przykręcane, nawierć w nich szczelinę i wsuń w nię śrubę.

http://images.sklepy24.pl/97058045/112/medium/stoper-do-drzwi-1-33kg-9-5x9-5x4-5cm-odbojnik.jpg

Edytowane przez Elfir