Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupię??? Meble, płytki, panele, dodatki ...

Stig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Jestem na etapie zakupu zlewozmywaka do kuchnie, niestety ze względu na wpuszczany blat pod parapet szukam zlewozmywaka o szerokości mniejszej niż 50 cm.

Musi to być zlewozmywak z 1,5 komory, granitowy (czarny) i mieć ta szerokość poniżej 50.

Jedyne co znalazłem to Teka Kea.

Może ktoś miał podobne dylematy i kupił coś innego, proszę o radę.

• 1 month później...

Szukam nowoczesnych krzeseł składanych do użytku jednocześnie w

salonie i na balkonie. W mocnym kolorze, najlepiej pomarańczowy,

żeby przełamać trochę spokojno-tradycyjny wnętrze.Znalazłem

dwie takie oferty:

MAGIS AIR

sd75_1086c_b.jpg

PEDRALI ENJOY 460

1cb6f_enjoy_460_ro.jpg

Ale ceny (460 zł, 330 zł) są póki co zaporowe. Czy ktoś może

mi doradzić jakąś alternatywę?

Poszukuję wanny prostokątnej, na rynku jest wielki wybór, ale mam specyficzne wymagania,

mianowicie będzie to wanna 150 lub 160cm / 70cm

ale chciałbym, aby powierzchnia użytkowa tej wanny była jak największa.

http://allegro.pl/wanna-polimat-classic-150x70-obudowa-syfon-i5029824707.html

Np. tutaj mamy wanne 150cm i powierzchnia użytkowa to 110cm,

z góry dziękuje ;)

Edytowane przez prezes861

• 2 weeks później...

Witam,

Mam pytanie czy orientujecie się gdzie znajdę ten napis http://lcdn.wallstickersdecal.com/80A12A/wallstickersdecal/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/k/i/kitchen_clean_english_lettering_quote_motto_wall_art.jpg

Szukam ale nie znalazłem nigdzie.

A przy okazji co lepiej naklejka czy z szablonu odmalowane ??

Mam wnękę na 90 cm pomiędzy ścianą i kominem i chciałbym tam zrobić prysznic, przy czym ściana komina ma tylko 40 cm, więc muszę ją jakoś przedłużyć. Oczywiście można dobudować ściankę, ale wolałbym ją przedłużyć szybą i całość zamknąć drzwiami prysznicowymi. Mniej więcej tak jak na rysunku. Niestety taka kabina na zamówienie (90x50) potrafi kosztować ok. 4,5 tysiąca, podczas gdy identyczna (seryjna) 90x90 tylko 3.000 zł. Wiecie może gdzie można zamówić coś takiego taniej, albo może macie pomysł jak inaczej rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję za pomoc.

kabina.jpg

Remont łazienki zbliża się dużymi krokami a ja nadal nie kupiłam płytek. Znalazłam piękne firmy Porcelanosa perłowe kremowe, ale cena duża bo 174zł za m2. Szukam płytek podobnych perłowych innej firmy tańszej. Może ktoś gdzieś widział, bardzo proszę o namiary.

Pozdrawiam.

Barbara

• 1 month później...

Witajcie serdecznie,

jestem nowa na forum, przeszukałam już chyba wszystkie wątki i się trochę podłamałam;-0 nie wiem czy ja nie umiem szukać czy mam jakieś wygórowane wymagania co do prostych płytek?;-)

poszukuje prostych jasnych szarych matowych kafli do łazienki o wymiarach 30x60cm. i najlepiej z tej samej serii 60x60 nie mogą być rektyfikowane, ponieważ łącze je z białymi Moduł Bianco Paradyża, który nie jest rektyfikowany.

a z tych białych już NIE zrezygnuję, bo bardzo mi się podobają :-)

Większość kafli jest albo rektyfikowana, albo po prostu za ciemna, albo w połączeniu z białym za ciemna i przypomina mokre błoto/piasek. płytki mogą mieć charakter surowy, betonowy, ale wolałabym, żeby przy połączeniu ich razem bardziej przypominały jedną powierzchnię, nie każdy kafelek odznaczał się osobno.

błagam doświadczonych o pomoc:-) sprawdzałam już słynne Signum z Nowej Gali, całą serię z nowej Gali oglądałam,pilch Vulcano też za ciemne. jedyne jakie znalazłam to prawie za 170 zł/m7 z Grespanii.

Ewentualnie jest jeszcze seria Minimal z Tubądzina, ale nie do końca to jest to... Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?;-)

z góry dziękuje!!!:rolleyes:

w załączeniu inspiracje dla mojej łazienki. Niestety brak informacji o płytkach w nich zamieszczonych. nawet kontakt bezpośrednio z architektem zawiódł :-(

szara-lazienka-zdjecia_1378703.jpg

2889.jpg

lazienka_nowoczesny_bialy_szary_9395586.jpg

3.jpg

Edytowane przez Pajęczynka

• 2 weeks później...
Mam problem-łazienka z dodatkami w kolorze żółtym i własnie takiego grzejnika potrzebuje. I nie ma nigdzie :( Może ktoś wie gdzie można kupić kolorowe grzejniki? Nie chciałabym zmieniać wizji mojej łazienki....
http://www.sklepkati.pl/p93448,mika-plus-se-18-500-grzejnik-stalowy-715-x-530-mm-kolor-zolty-ral-1018.html

http://olx.pl/oferta/grzejnik-pulse-48x183-instal-project-zolty-po-rabacie-50-CID628-ID8U5sH.html

Tak na szybko na zamówienie prawie każdy producent lakieruje na kolor

• 4 weeks później...

szukam takiej pleksy na szafkę do kuchni:

http://www.pawmeble.pl/meble-kuchenne/meble-kuchenne-bielsko-7b.jpg,

http://www.pawmeble.pl/meble-kuchenne/meble-kuchenne-bielsko-8a.jpg

bardzo, bardzo mi zależy, plis jeśli ktoś wie gdzie to kupię będę dozgonnie wdzięczna, bardzo bardzo proszę jeśli ktoś wie gdzie takie kupie

• 2 weeks później...

Czy ktoś podpowie mi gdzie mogłabym kupić taką tapetę? Bardzo podoba mi się ta niebieska w linku :

http://www.potterybarnkids.com/products/floral-sure-strip-wallpaper/?pkey=e|kida+wallpaper|56|best|0|2|24||21&group=1&sku=7633597&cm_src=PRODUCTSEARCH||NoFacet-_-NoFacet-_-NoMerchRules-_-

Kiedyś widziałam na muratorze pomysł z użyciem jej w kuchni, ale teraz nie mogę znaleźć, bardzo proszę podpowiedzcie gdzie mogę takie cudo kupić i nie zbankrutować;)

• 3 weeks później...

Witam.

Poszukuję miski wc stojącę z odpływem pionowym z półką. Niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć. Nawet wujek google nie pomaga. Może ktoś miał podobny problem i zna jakiegoś producenta, który produkuje tego typu urządzenia sanitarne? Na próżno szukać takich egzemplarzy u wiodących marek.

Pozdrawiam

Edytowane przez wack