Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, czy ktoś może się orientuje jakie płytki podłogowe znajdują się na wizualizacji na stronie Paradyża do kolekcji Tamoe? Albo może wiecie co do nich pasuje (kafle na ścianach będą białe i szare)?
  • Odpowiedzi 976
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

W Max-flizie jest espozycja z płytkami drewnopodobnymi i nie potrafię sama znaleźć co to za model. Poniżej zdjęcia płytek i kartki informacyjnej obok:

2015-05-02 16.48.02.jpg2015-05-02 16.48.07.jpg

Wyglądają bardzo naturalnie na żywo. Udało mi się znaleźć lepsze zdjęcie na stronie projektanta: http://www.lucrea.com/public/g/realizacje/najnowsze_pl/lucrea-151.JPG

Edytowane przez szynszy
Witam,

W Max-flizie jest espozycja z płytkami drewnopodobnymi i nie potrafię sama znaleźć co to za model. Poniżej zdjęcia płytek i kartki informacyjnej obok:

[ATTACH=CONFIG]323141[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323142[/ATTACH]

Wyglądają bardzo naturalnie na żywo. Udało mi się znaleźć lepsze zdjęcie na stronie projektanta: http://www.lucrea.com/public/g/realizacje/najnowsze_pl/lucrea-151.JPG

Znalazłam, to Porcelanosa Oxford Liston. :yes:

Bardzo pilnie poszukuje płytki ze zdjęć (ściana). jasno-szara, z bardzo delikatną fakturą, rektyfikowana. W salonie max fliz oznaczona jest jako Skyline Blanco 30x90 (Hiszpania), jednak nie idzie jej nigdzie znaleźć po tej nazwie (albo ja nie potrafię...:confused:).IMAG1263.jpgIMAG1261.jpgIMAG1262.jpg

EDIT:

Chyba znalazłem - KERABEN VELVET BLANCO 30x90. Może się jeszcze to info komuś przyda :)

Edytowane przez Wafel88
  • 2 weeks później...
Ja! Ja wiem!

Zdradzisz skad? :)

Poszukuję srebrnej mozaiki. Najlepiej lustrzanej. Ta która mi się podoba niestety ma zaporową cenę.

Najbardziej przypadła mi do gustu taka diamentowa, ale niestety cena ok 70-80 zł za plaster.

mozaikasrebrna.jpg

Poszukuję srebrnej mozaiki. Najlepiej lustrzanej. Ta która mi się podoba niestety ma zaporową cenę.

Najbardziej przypadła mi do gustu taka diamentowa, ale niestety cena ok 70-80 zł za plaster.

Sorry za mały żarcik, sposób zadania pytania mnie skusił ;)

Takie lustrzanki albo metalowe mozaiki są ogólnie drogie. Szukałam miedzianej i dałam sobie z tym spokój. Jest taka płytka Venis Cubica Silver, fajnie wygląda na inspiracjach, ale nie jest taka lustrzana. Natomiast przyjaźniejsza dla kieszeni :D

Venis-Cubica-Silver---333x100-1.jpg

Edytowane przez Kejt_R
dodanie zdjęcia
znacie jakiś fachowców co potrafią doradzić w sprawie wyglądu płytek w kuchni jak zobaczą kuchnię, albo zdjęcie? Bo szukam porad w okolicy Sandomierza czy Kielc czy Ostrowca. w sumie nie am jakiegos pomysłu wielkiego na łazienkę, a bym robił remont. wolałbym, żeby ktoś mi doradził coś, może jakiś architekt czy jakiś pracownik sklepu z łazienkami coś takiego...
znacie jakiś fachowców co potrafią doradzić w sprawie wyglądu płytek w kuchni jak zobaczą kuchnię, albo zdjęcie?

Jeśli nie będzie to przypadkowe zdjęcie z neta, to w każdym większym sklepie z płytkami powinien zaleźć się ktoś, kto rozpozna kolekcję z tych które są obecne na polskim rynku.

Ze zdjęciami z neta (np. pinterest, houzz) jest problem, że mogą pokazywać kolekcje wycofane, albo niedostępne na polskim rynku (jedynie na specjalne zamówienie).

A zaprojektuje ci każdy projektant wnętrz - po to jest :D

Tu kupisz sporo taniej:

http://www.mozaika-sklep.pl/pl/c/MOZAIKI-SZKLANE-SREBRNE/21

W sklepach z płytkami i wyposażeniem łazienek (tych większych) zazwyczaj jest ktoś, kto pomaga projektować. Trzeba popytać.

Dokłądnie tak uważam też.

mieszkam pod ostrowcem. a w ieście jest taki duży sklep z płytkami na Wspólnej (jak z serialu) i tam zawsze mi doradzali, czy to przy jednym czy grugim remoncie.i nie narzekałam. ni maja też w internecie sklep twojelazienki . pl więc też można kupić na odległość, jak ktoś nie z okolic. ale polecam sie tam wybrać bo warto i jeżeli ktoś potzrebuje rady to ludzie wiedzą co sprzedają.

Edytowane przez norka8
literówki
no własnie w takich splepach jak casto to zazwyczaj studenciaki dorabiają, co pojęcia nie mają o budowalance ani o remontach. szkoda gadać. w takich sklepach specjalistycznych branżowych to może właśnie bym poszukał, bo tam sie chyba nie zatrudnia byle kogo. probowałem patrzeć w gazetach jakieś wyremontuj dom i te klimaty, ale jak dla mnie to ściema. Bo w Pl to nigdzie nie znajdziesz takich kolorów, elementów cudacznych. a jak już to za ogromne pieniadze,
Jabłoń indyjska z pasowanym usłojeniem - wykonawca kuchni wprost o tym pisze ;)

Przyznam szczerze, że chyba jestem ślepa....na stronie wykonawcy ani slowa o materiale...dzwoniłam do salonu Pani nie wie....

Jabłoń indyjska jest czerwona, usłojenie podobne ale to nie ten kolor drzewa...

Byłam z tym zdjęciem w kilku firmach i każdy mówi nie wiem...albo że to jakieś nietypowe...bo oni takiego forniru nie maja..ehh..

Edytowane przez mb1808

:)

Zdjęcie, którego fragment wkleiłaś, pochodzi z allegro. W aukcji jest duże zdjęcie z sygnaturą wykonawcy. Na stronie wykonawcy jest link do FB. Na FB jest zdjęcie z informacją wykonawcy :D

https://www.facebook.com/CMm.Fronty.Meblowe/photos/pb.111909922204376.-2207520000.1439357503./111910392204329/?type=3&theater