Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 976
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

W Max-flizie jest espozycja z płytkami drewnopodobnymi i nie potrafię sama znaleźć co to za model. Poniżej zdjęcia płytek i kartki informacyjnej obok:

2015-05-02 16.48.02.jpg2015-05-02 16.48.07.jpg

Wyglądają bardzo naturalnie na żywo. Udało mi się znaleźć lepsze zdjęcie na stronie projektanta: http://www.lucrea.com/public/g/realizacje/najnowsze_pl/lucrea-151.JPG

Edytowane przez szynszy

Witam,

W Max-flizie jest espozycja z płytkami drewnopodobnymi i nie potrafię sama znaleźć co to za model. Poniżej zdjęcia płytek i kartki informacyjnej obok:

[ATTACH=CONFIG]323141[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323142[/ATTACH]

Wyglądają bardzo naturalnie na żywo. Udało mi się znaleźć lepsze zdjęcie na stronie projektanta: http://www.lucrea.com/public/g/realizacje/najnowsze_pl/lucrea-151.JPG

Znalazłam, to Porcelanosa Oxford Liston. :yes:

Bardzo pilnie poszukuje płytki ze zdjęć (ściana). jasno-szara, z bardzo delikatną fakturą, rektyfikowana. W salonie max fliz oznaczona jest jako Skyline Blanco 30x90 (Hiszpania), jednak nie idzie jej nigdzie znaleźć po tej nazwie (albo ja nie potrafię...:confused:).IMAG1263.jpgIMAG1261.jpgIMAG1262.jpg

EDIT:

Chyba znalazłem - KERABEN VELVET BLANCO 30x90. Może się jeszcze to info komuś przyda :)

Edytowane przez Wafel88

• 2 weeks później...
Zdradzisz skad? :)

Poszukuję srebrnej mozaiki. Najlepiej lustrzanej. Ta która mi się podoba niestety ma zaporową cenę.

Najbardziej przypadła mi do gustu taka diamentowa, ale niestety cena ok 70-80 zł za plaster.

Sorry za mały żarcik, sposób zadania pytania mnie skusił ;)

Takie lustrzanki albo metalowe mozaiki są ogólnie drogie. Szukałam miedzianej i dałam sobie z tym spokój. Jest taka płytka Venis Cubica Silver, fajnie wygląda na inspiracjach, ale nie jest taka lustrzana. Natomiast przyjaźniejsza dla kieszeni :D

Venis-Cubica-Silver---333x100-1.jpg

Edytowane przez Kejt_R
dodanie zdjęcia

znacie jakiś fachowców co potrafią doradzić w sprawie wyglądu płytek w kuchni jak zobaczą kuchnię, albo zdjęcie? Bo szukam porad w okolicy Sandomierza czy Kielc czy Ostrowca. w sumie nie am jakiegos pomysłu wielkiego na łazienkę, a bym robił remont. wolałbym, żeby ktoś mi doradził coś, może jakiś architekt czy jakiś pracownik sklepu z łazienkami coś takiego...

znacie jakiś fachowców co potrafią doradzić w sprawie wyglądu płytek w kuchni jak zobaczą kuchnię, albo zdjęcie?

Jeśli nie będzie to przypadkowe zdjęcie z neta, to w każdym większym sklepie z płytkami powinien zaleźć się ktoś, kto rozpozna kolekcję z tych które są obecne na polskim rynku.

Ze zdjęciami z neta (np. pinterest, houzz) jest problem, że mogą pokazywać kolekcje wycofane, albo niedostępne na polskim rynku (jedynie na specjalne zamówienie).

A zaprojektuje ci każdy projektant wnętrz - po to jest :D

Zdradzisz skad? :)

Poszukuję srebrnej mozaiki. Najlepiej lustrzanej. Ta która mi się podoba niestety ma zaporową cenę.

Najbardziej przypadła mi do gustu taka diamentowa, ale niestety cena ok 70-80 zł za plaster.

Tu kupisz sporo taniej:

http://www.mozaika-sklep.pl/pl/c/MOZAIKI-SZKLANE-SREBRNE/21

W sklepach z płytkami i wyposażeniem łazienek (tych większych) zazwyczaj jest ktoś, kto pomaga projektować. Trzeba popytać.

Dokłądnie tak uważam też.

mieszkam pod ostrowcem. a w ieście jest taki duży sklep z płytkami na Wspólnej (jak z serialu) i tam zawsze mi doradzali, czy to przy jednym czy grugim remoncie.i nie narzekałam. ni maja też w internecie sklep twojelazienki . pl więc też można kupić na odległość, jak ktoś nie z okolic. ale polecam sie tam wybrać bo warto i jeżeli ktoś potzrebuje rady to ludzie wiedzą co sprzedają.

Edytowane przez norka8
literówki

no własnie w takich splepach jak casto to zazwyczaj studenciaki dorabiają, co pojęcia nie mają o budowalance ani o remontach. szkoda gadać. w takich sklepach specjalistycznych branżowych to może właśnie bym poszukał, bo tam sie chyba nie zatrudnia byle kogo. probowałem patrzeć w gazetach jakieś wyremontuj dom i te klimaty, ale jak dla mnie to ściema. Bo w Pl to nigdzie nie znajdziesz takich kolorów, elementów cudacznych. a jak już to za ogromne pieniadze,

Jabłoń indyjska z pasowanym usłojeniem - wykonawca kuchni wprost o tym pisze ;)

Przyznam szczerze, że chyba jestem ślepa....na stronie wykonawcy ani slowa o materiale...dzwoniłam do salonu Pani nie wie....

Jabłoń indyjska jest czerwona, usłojenie podobne ale to nie ten kolor drzewa...

Byłam z tym zdjęciem w kilku firmach i każdy mówi nie wiem...albo że to jakieś nietypowe...bo oni takiego forniru nie maja..ehh..

Edytowane przez mb1808

:)

Zdjęcie, którego fragment wkleiłaś, pochodzi z allegro. W aukcji jest duże zdjęcie z sygnaturą wykonawcy. Na stronie wykonawcy jest link do FB. Na FB jest zdjęcie z informacją wykonawcy :D

https://www.facebook.com/CMm.Fronty.Meblowe/photos/pb.111909922204376.-2207520000.1439357503./111910392204329/?type=3&theater