jbloch 15.12.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Chińska pompa jest beee i koniec. Przyjmijmy raz na zawsze takie stanowisko. Bo jbloch zaraz znowu po raz nty z tym wyjedzie O całkiem sensowne stanowisko , ale i tak nie przestanę, wolnść słowa mamy w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 coś w tym jest... mi to przypomina trochę sytuację - pisała dziewczyna o bodajże altermie - wszystko było ok, dopóki nie okazało się że jej mąż montuje zawodowo te PC - od tego momentu straciła całą wiarygodnośc i po jakimś czasie przestała się w ogóle udzielać - inna sprawa, że ona pisała na profilu ogólnym i nie przyznała się o tym mężu..to wyszło przez przypadek Ze mna sie "przekomarzala". Ale wypisywala glownie jakies brednie, wiec to jak napisala przypadkiem ze "jej M wlasnie konczy w jakims hotelu je motowac" to tylko mnie rozsmieszylo, a nie spowodowalo utrate "wiarygodnosci", bo takowej nigdy nie udalo sie jej chocby szczatkowej uzyskac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Sledze ten watek od dluzszego czasu. Powiem tak: Jesli ktokolwiek, kto rozwaza zakup pompy PW trafi tutaj, to kupno takiego urzadzenia bedzie jego aktem najwyzszej desperacji. Ja osobiscie zawsze uwazalem takie urzadzenia za swego rodaju "proteze" i to sie w duzej mierze potwierdza. Jak moze sprawnie i bezproblemowo dzialac urzadzenie grzewcze, ktorego sprawnosc maleje wprost proporcjonalnie do zapotrzebowania na cieplo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 O przepraszam,byłem naprawdę nie daleko od montażu gruntowej pompy ciepła chińskiego producenta i to z odwiertami 2x70 bez tykania się chociaży jednym paluszkiem za kwotę 20tys.zł Jakby ktoś chciał to namiary na instalatora podam,zresztą to forumowicz Ale co innego mieć tani "badziew"(oczywiście moim zdaniem) z roczną "gwarancją" i Bóg wie jakim serwisem a co innego mieć 5 lat gwarancji z serwisem w ciągu 48h i właśnie wybrałem tą drugą opcję Oczywiście jako zwykły i normalny inwestor,gdyż taką ofertę miałem lata temu i wtedy nawet wysyłałem zapytania o powietrzną Daikina i Mitsubishi Ogrzewanie domu to nie przelewki chociaż kilka falerek w zupełności mi wystarczy I żeby nie było,że ja dwulicowiec,ogrzewanie bezpośrednio prądem z COP1 jest bardzo fajnym rozwiązaniem No i dobrze zrobiłeś , że nie zdecydowałeś się na PC za 20000pln bo ja taż uważam że to za drogo jest. Pamiętam ja jakiś czas temu przymierzałęś się do budowy domu i już stwierdziłeś że grzanie samym pądem jest takie taniutkie , a jak tylko ktoś wspomniał o PC to o mało mu oczu nie wydrapałeś, że PC są takie drogie , i to sobie sprawisz PC , jak ceny spadną poniżej 10000pln,bo inaczej to za drogi interes.Później kupiłeś taniutko PC z 5 letnią gwarancją za 16000plm od niejakiego miki 121 , taki z ciebie handlowiec , tak utargowałeś, pomijając przy tym fakt ,że dla niego niejako pracujesz.Ciekawi mnie czy inni inwestorzy też tak utargowali? Ja akurat poszedłem twoją drogą , stwierdziłem że PC powyżej 10000pln , to jest naprawdę drogo , dlatego kupiłem PC za 5700pln.A ze nie jestem takim technicznym eunuchem jak ty, zamontowałem to badziewie jak twierdzisz, i okazuje się że nie takie to badziewie.Argumentacja z tym serwisem to też nieporozumienie , jakoś nie jest do niczego potrzebny,podobnie jak przez ostatnich parę lat nie był mi potrzebny serwis do lodówki i zamrażarki. Jako marketingowiec to jesteś kolego zbyt porywczy żeby nie powiedzieć wieśniakiem(przy czym wieśniactwo w twoim przypadku to nie jest sprawa zamieszkania ale stan umysłu), wyluzuj ,podszkol się , bo sprzedaż urządzeń to nie to samo co sprzedaż np .gumy do żucia , czy jakiś jogurtów. A dom z moją izolacją (jak go oczywiście wykończę), to i owszem farelkiem ogrzeje w razie awarII PC(HIPOTETYCZNEJ) i to jednym farelkiem a nie kilkoma , sprawdzałem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_glw 15.12.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Sledze ten watek od dluzszego czasu. Powiem tak: Jesli ktokolwiek, kto rozwaza zakup pompy PW trafi tutaj, to kupno takiego urzadzenia bedzie jego aktem najwyzszej desperacji. Ja osobiscie zawsze uwazalem takie urzadzenia za swego rodaju "proteze" i to sie w duzej mierze potwierdza. Jak moze sprawnie i bezproblemowo dzialac urzadzenie grzewcze, ktorego sprawnosc maleje wprost proporcjonalnie do zapotrzebowania na cieplo? Uważaj!! Ja już też tak zadarłem! (zwłaszcza z dealerem/instalatorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 się kolega nagadał. Niech każdy robi to co uważa i tyle. Po co obrażać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_glw 15.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 W porządku, żartujemy sobie - nie ma się co obrażać! Generalnie Forum służy przekazywaniu wiedzy/informacji. Ktoś, kto rozważa PC nie będzie pewnie przeglądał wszystkich 239ciu stron jednego z bardzo wielu wątków. Istotne informacje można i należy powtarzać. Tak samo z gruntówkami - każdemu powtarzam, że bałagan i babranina z DZ jest mało atrakcyjna. Więc spokojnie - idzie odwilż - powietrzne PC znowu zaczną wydalać - nastroje opadną! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 mój post akurat nie był do kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 15.12.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 a ja tam jestem zadowolony z mojej PC powietrznej, i do tego jest tak dobrana że nawet przy -24 stopniach utrzymuje w domu zadane 22*, kwestia przewymiarowania, a ze to inverter to jak jest ciepło działa na ćwierć gwizdka i tyle w temacie, każdy wybiera to co mu pasuje, tak jak wyżej ktoś napisał, jeden jeździ bentleyem drugi pandą, i każdy może być zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Dobrze zrobiony chińczyk jest dobry. Zamontowałem kilka chinoli i chodzą .Ale za każdym razem na początku był problem. Teraz działają. A miki i ja zamontowaliśmy już trochę więcej niż jedna .Czasem może pojawić się jakiś błąd lub nieporozumienie z klientem FAjnie ,że twoja PC . Opowiadaj o osiągach ,cenie ,serwisie:) No zapewne masz większą wiedzę na temat PC , choć z tego co wiem zajmujesz się powietrznymi PC.to trochę inna bajka niż gruntowe o czym doskonale wiesz.Ja osobiście mam wieloletnie dośwadczenie z pracy w różnych serwisach, i jednego życie mnie nauczyło -że o jakości urządzenia na pewno nie świadczy jego pochodzenie/produkcja.Urządzenia techniczne w coraz większym zakresie jest montowane w macierzystych fabrykach z części pochodzących z całego świata . Z reguły koszta produkcji odgrywają największą rolę, a gdzie są aktualnie najmniejsze koszta produkcji, to wszyscy doskonale wiemy.Tak samo i ty wiesz ile elementów nawet w markowych PC jest produkowanych w kraju o najmniejszych kosztach produkcji, ale to wcale nie musi wpływać na jakość produktu jako całości.Zresztą ludzie którzy o tym decydują gdzie co jest produkowane (MENAGEROWIE WYSOKIEGO SZCZEBLA )mają często to w doopie dla nich liczy się ,tylko zysk, na który ciężko zarabiają między innymi tacy monterzy jak ty czyli końcowe ogniwo łańcucha pokarmowego dla nich. Dobra , ja nie mam takiego serwisu jak tzw. markowe PC ale ten kij ma dwa końce .Markowy serwis musi naprawiać na oryginalnych częściach które z reguły są drogie, a z powodzeniem można je zastąpić niczym nie ustępująch w jakości odpowiednikami , o czym doskonale ci wiadomo.Fajnie jest mięć serwis ale tylko na czas gwarancji , bo jak po gwarancji zepsuje się TZW.markowa PC, no to już tak kolorowo to nie jest.Ja mam jakieś tam ryzyko awarii ,ale przy tej cenie mojej PC to nawet drugą na części moge kupić a i tak będzie taniej od tzw markowej. Inna sprawa że drugi sezon PC działa poprawnie , a koszta eksploatacji są dokładnie takie jak na forum fak zamieściłem. Myśle że jak by była taka badziewna to raczej już by były jakies problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Uważaj!! Ja już też tak zadarłem! (zwłaszcza z dealerem/instalatorem) Moze jakos malo strachliwy jestem, ale dyskutowac i bronic swoich pogladowsie nie lekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 się kolega nagadał. Niech każdy robi to co uważa i tyle. Po co obrażać? A kto się obraża parę prawdziwych, no możę trochę mocniejszych słów ,nikomu nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 no ale litości, zaraz ktoś tobie coś odpisze mocnymi słowami, może za mocnymi a może prosto z mostu. Tylko po co? Jak ktoś chce chińczyka niech zakłada, jak che firmówkę niech zakłada. Co mi do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.12.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 coś w tym jest... mi to przypomina trochę sytuację - pisała dziewczyna o bodajże altermie - wszystko było ok, dopóki nie okazało się że jej mąż montuje zawodowo te PC - od tego momentu straciła całą wiarygodnośc i po jakimś czasie przestała się w ogóle udzielać - inna sprawa, że ona pisała na profilu ogólnym i nie przyznała się o tym mężu..to wyszło przez przypadek Masz racje ale jak sie nie myle byla to dziewczyna zachwalajaca Zubadana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Masz racje ale jak sie nie myle byla to dziewczyna zachwalajaca Zubadana. Owszem była taka dziewczyna zachwalająca zubdana, nic strasznego ,próbowała trochę niezdarnie zrobić reklame mężowi , ale poczytaj sobie do ostre wypowiedzi arturo gdzieś tak 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Wiem, ja tez kilka razy zmieniałem poglądy o 180st. Nie widzę w tym nic złego, no oprócz obrażania bo to nikomu i niczemu nie służy. Ktoś napisał, że tylko krowa nie zmienia poglądów a to np do tego, że kolega Artur, był zaciekłym przeciwnikiem PC i niejednokrotnie obrażał ludzi którzy mieli PC lub się nie decydowali, gloryfikując grzanie prądem. Teraz zmieniło mu sie może nie o 180 stopni, ale tak w okolicy 150 na pewno - oczywiście jest to związane z faktem, że sam zajmuje się sprzedażą i montażem PC i jak się przypomni te posty sprzed 2-3 lat i skonfrontuje z terazniejszością, to ja doskonale rozumiem wpisy co poniektórych forumowiczów...... a wnioski to każdy sobie sam wyciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.12.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) a to np do tego, że kolega Artur, był zaciekłym przeciwnikiem PC i niejednokrotnie obrażał ludzi którzy mieli PC lub się nie decydowali, gloryfikując grzanie prądem. Teraz zmieniło mu sie może nie o 180 stopni, ale tak w okolicy 150 na pewno - oczywiście jest to związane z faktem, że sam zajmuje się sprzedażą i montażem PC i jak się przypomni te posty sprzed 2-3 lat i skonfrontuje z terazniejszością, to ja doskonale rozumiem wpisy co poniektórych forumowiczów...... a wnioski to każdy sobie sam wyciągnie... Poglądów nie zmieniłem,dalej uważam,zresztą jak dawniej,że pompa ciepła w cenie 60-70tys.zł to pomyłka.Kiedyś takie wyceny były standartowe a ludzie lykali jak kaczki Dalej uważam,że dla mojego domu nie kupilbym pompy powyżej 20tys.zł,dalej uważam że grzanie prądem może być tanie,dalej uważam że pompa gruntowa jest droga jeśli nie chce się babrac samemu przy DZ,dalej uważam że pompa ciepła nie jest jedyną recepta na niskie rachunki. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunter7 15.12.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 To po co kupiłeś pompę ciepła za 16000zł ?? Przecież te pieniądze według Twojej teorii miełbyś na przynajmniej 15lat rachunków za prąd, tego nie mogę zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 To po co kupiłeś pompę ciepła za 16000zł ?? Przecież te pieniądze według Twojej teorii miełbyś na przynajmniej 15lat rachunków za prąd, tego nie mogę zrozumieć... Ano widzisz,będę miał duże zużycie cwu i dlatego pompa do całości.Wg zapotrzebowania na ogrzewanie zuzyje 5000kWh a na cwu też 5000kWh,pompa do samej cwu nie kalkulowala mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.12.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ano widzisz,będę miał duże zużycie cwu i dlatego pompa do całości.Wg zapotrzebowania na ogrzewanie zuzyje 5000kWh a na cwu też 5000kWh,pompa do samej cwu nie kalkulowala mi się. A czy ta twoja PC już działa czy też jesteś nadal teoretykiem marketingowcem? Kiedy pokażecie obiecywane wizualizacje pracy PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts