plusfoto 06.02.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 W końcu to nie wiadomo jakie te sprężarki. Jedyna informacja jaka się pojawiła to to że w 9 i 12 są takie same ale jakie to to nie zostało już dopowiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 06.02.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) t-cap 9 i 12 - DE8 - 5JD420XBA22, DE5 - 5JD420XAA22 sdc 9 - 16 - FE8 - 5JD420XBA22 t-capa 14-ki serwisówki nie mam więc nie wiem, nie zdziwił bym się, gdyby była tam taka sama sprężarka. Wygląda na to, że p. produkuje jeden agregat i jeden hydrobox + kilka różnych programów (różne oznaczenia płyt) i nie zdziwił bym się, gdyby znalazł się jakiś magik z czytnikiem/programatorem wsadów, który za 5zł przerobił by jedną na drugą, również - skoro t-cap to to samo co HT po wymianie czynnika na r407 - sdc za 17kzł na HT za 32kzł Edytowane 6 Lutego 2015 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 06.02.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Wygląda na to, że p. produkuje jeden agregat i jeden hydrobox + kilka różnych programów (różne oznaczenia płyt) i nie zdziwił bym się, gdyby znalazł się jakiś magik z czytnikiem/programatorem wsadów, który za 5zł przerobił by jedną na drugą, również - skoro t-cap to to samo co HT po wymianie czynnika na r407 - sdc za 17kzł na HT za 32kzł Nie wiem czy od razu z 9 zrobi sie 16 Ale twoja ideą wogole bym sie nie zdziwił i w jakimś zakresie pewnie jest to możliwe Prawa rynku, inne branże maja podobnie, nikt nie wyprodukuje 8 rożnych mocy jednego modlelu PC a co najwyżej z 2, maks 3 a reszta różnic miedzy nimi to drobnostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bway 07.02.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 t-cap 9 i 12 - DE8 - 5JD420XBA22, DE5 - 5JD420XAA22 sdc 9 - 16 - FE8 - 5JD420XBA22 t-capa 14-ki serwisówki nie mam więc nie wiem, nie zdziwił bym się, gdyby była tam taka sama sprężarka. Wygląda na to, że p. produkuje jeden agregat i jeden hydrobox + kilka różnych programów (różne oznaczenia płyt) i nie zdziwił bym się, gdyby znalazł się jakiś magik z czytnikiem/programatorem wsadów, który za 5zł przerobił by jedną na drugą, również - skoro t-cap to to samo co HT po wymianie czynnika na r407 - sdc za 17kzł na HT za 32kzł no to ja zycze powodzenia skoro patrzysz tylko na sprezarke a w jakim celu chcesz liftowac ? do czego to potrzebne? miedzy sdc a ht jest przepasc i magik nawet za 5 kilo nie pomoze roznice to tak jak miedzy quadem a autem no ale kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.02.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 no to ja zycze powodzenia skoro patrzysz tylko na sprezarke a w jakim celu chcesz liftowac ? do czego to potrzebne? miedzy sdc a ht jest przepasc i magik nawet za 5 kilo nie pomoze roznice to tak jak miedzy quadem a autem no ale kto bogatemu zabroni Jak zwykle niezwykle konstruktywna i wyczerpująca odpowiedź Temu Panu chyba już podziękujemy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bway 07.02.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Jak zwykle niezwykle konstruktywna i wyczerpująca odpowiedź Temu Panu chyba już podziękujemy:( niom, przynajmniej zadaje pytania a nie sciemniam z przedstawiecielem proponuje przy sprazarce dolozyc turbinke na ssaniu, bedzie power lepsze od ht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.02.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 O co chodzi z tym przedstawicielem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.02.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 no to ja zycze powodzenia skoro patrzysz tylko na sprezarke a w jakim celu chcesz liftowac ? do czego to potrzebne? miedzy sdc a ht jest przepasc i magik nawet za 5 kilo nie pomoze roznice to tak jak miedzy quadem a autem no ale kto bogatemu zabroni No to jakie są wg Twojej wiedzy te różnice ? Trzeba by porównać kolejne elementy instrukcji serwisowej, to by było wiadomo gdzie tkwi różnica, nie mam jakiejś wielkiej ochoty się w to bawić, ale już wiemy, że sprężarki są w tych wszystkich PC takie same, parowniki też o tej samej wydajności a wszystkie modele SDC to się w ogóle zdaje się nie różnią poza elektroniką. Skoro nie ma przepaści pomiędzy T-cap a SDC to dlaczego miała by być pomiędzy HT a SDC ? Sam twierdziłeś, że HT i T-cap to jedno i to samo tylko czynnik inny - pozwalający na dogrzanie do 65 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bway 07.02.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 No to jakie są wg Twojej wiedzy te różnice ? Trzeba by porównać kolejne elementy instrukcji serwisowej, to by było wiadomo gdzie tkwi różnica, nie mam jakiejś wielkiej ochoty się w to bawić, ale już wiemy, że sprężarki są w tych wszystkich PC takie same, parowniki też o tej samej wydajności a wszystkie modele SDC to się w ogóle zdaje się nie różnią poza elektroniką. Skoro nie ma przepaści pomiędzy T-cap a SDC to dlaczego miała by być pomiędzy HT a SDC ? Sam twierdziłeś, że HT i T-cap to jedno i to samo tylko czynnik inny - pozwalający na dogrzanie do 65 st. wez prosze najpierw wymien różnice pomiedzy sdc i tcap a nie opowiadaj ze cos jest takie same bo wprowadzasz blad, to tak jak bym napisal ze pc to wszystkie takie same bo hydroboxy tak samo wygladaja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 wez prosze najpierw wymien różnice pomiedzy sdc i tcap a nie opowiadaj ze cos jest takie same bo wprowadzasz blad, to tak jak bym napisal ze pc to wszystkie takie same bo hydroboxy tak samo wygladaja, Jeżeli czujesz się fachowcem to wymień te różnice, ja bym musiał wertować instrukcje bo sprzętu na oczy nie widziałem, a piszę o tym do czego doszedłem przejrzawszy je pobieżnie. Twierdzisz, ze pomiędzy SDC a t-cap to różnica jak pomiędzy quadem a samochodem, co sprawia, że jest tak ogromna różnica między nimi ? Pisałeś o jakichś scrollach w t-capie a to się okazało nieprawdą, twierdziłeś że t-cap nie ma sprężarki z pomp 16kW a się okazało, że ma takie same jak w SDC 16kW, ja wprowadzam w błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.02.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 W atlanticu TRI wersje 11, 14 i 16 to to samo urządzenie. Myślę, że Panasonic poszedł tą samą drogą.Najlepiej porównać moc w bardzo niskiej temperaturze jeżeli są dostępne wykresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bway 07.02.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 A swistak siedzi i zawija sreberka wieszNawet przeczytac trzeba umiec do konca dany watek a nie wyciagac wyrazy A wiesz czym rozni sie 407 od 410? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.02.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 A co to ma do rzeczy, chcesz wzór chemiczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 08.02.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzisiaj w prognozie na kilka najbliższych dni widać dlaczego tak różni się wschód od zachodu pl https://www.windyty.com/?surface,temp,2015-02-09-00,53.041,15.381,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.02.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzisiaj w prognozie na kilka najbliższych dni widać dlaczego tak różni się wschód od zachodu pl https://www.windyty.com/?surface,temp,2015-02-09-00,53.041,15.381,4 fajny serwis pogodowy, estetycznie przedstawione pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misq 08.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Chciałbym dowiedzieć się jeszcze jednej rzeczy - być może niezwiązanej bezpośrednią z pompami ciepła p/w, ale pewnie większość posiadaczy tych urządzeń się nad tym głowiła - jak przy zasilaniu niskotemperaturowym i podłogówce po całości rozwiązać ogrzewanie łazienki / suszenie ręczników?: a) drabinka wodna wpięta w obieg z grzałką elektrycznąb) drabinka wodna zalana wodą i z grzałką niepołączona z instalacją COc) drabinka elektryczna sucha Co wybraliście w swoich instalacjach / co jest najkorzystniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 08.02.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Chciałbym dowiedzieć się jeszcze jednej rzeczy - być może niezwiązanej bezpośrednią z pompami ciepła p/w, ale pewnie większość posiadaczy tych urządzeń się nad tym głowiła - jak przy zasilaniu niskotemperaturowym i podłogówce po całości rozwiązać ogrzewanie łazienki / suszenie ręczników?: a) drabinka wodna wpięta w obieg z grzałką elektryczną b) drabinka wodna zalana wodą i z grzałką niepołączona z instalacją CO c) drabinka elektryczna sucha Co wybraliście w swoich instalacjach / co jest najkorzystniejsze? my wybraliśmy ładny wieszak, jest sporo tańszy niż ładna drabinka . do tego mata grzewcza w podłodze, żeby poza sezonem w łazience szybko podbić temperaturę i mieć przyjemnie ciepło w stopy. suszenie będzie się odbywać głównie przez wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 08.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Teraz tez bym tak zrobiła. Ale w górnej łazience zamiast kalafiora zrobimy ścienne a na podłogę damy mate elektryczna pod kafle- na lato:-) Łazienka jeszcze dziewicza i całe szczęście. ŻADNYCH DRABINEK. To moje zdanie. Mamy na dole i musze kurz ściera z tego. Dodane: Mam teraz a... reszta jak wyżej. Edytowane 9 Lutego 2015 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 08.02.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 jak przy zasilaniu niskotemperaturowym i podłogówce po całości rozwiązać ogrzewanie łazienki / suszenie ręczników?: a) drabinka wodna wpięta w obieg z grzałką elektryczną b) drabinka wodna zalana wodą i z grzałką niepołączona z instalacją CO c) drabinka elektryczna suchad) drabinka wodna wpięta w obieg bez grzałki elektrycznej:). Czy to jest rozwiązanie najkorzystniejsze - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 08.02.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 d) drabinka wodna wpięta w obieg bez grzałki elektrycznej:). Czy to jest rozwiązanie najkorzystniejsze - nie wiem. Mam tak. Jest do d... I popieram Gremlinkę, kurzy się i trzeba wycierać. Teraz też bym ścienne zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts