miki121 12.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 TRI 11 cienka to jakby brac .. uuu zapijmy do kogos ... Alfa Romeo z silnikiem 900cc :;/ Alfa Romeo piękna ale delikatna włoska robota ja wolałbym : http://otomoto.pl/ford-mustang-C23296143.html Tak poza tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 12.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Racja to która będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.03.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 to która będzie lepsza? ZuuuuuuBaaaaDaaaNNNN ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.03.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Wszystko zależy od budżetu inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Wszystko zależy od budżetu inwestora hmm. myslalem ze od ceny oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.03.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 hmm. myslalem ze od ceny oferty poniekąd jedno łączy się z drugim jakby nie patrzeć klient ma budżet i wybierze ofertę która jest w zakresie jego budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Bo po co mi TRI16,nawet jakbym miał kasę a i oferta była by konkurencyjna ? To tak samo jakbym kupował sobie spodnie XXL a noszę L i Tak masz Swoj Swiat zatem nie zwracaj uwagi na mysli moje poniekąd jedno łączy się z drugim niekoniecznie, jednakowoz zycie pokaze ... jakby nie patrzeć klient ma budżet i wybierze ofertę która jest w zakresie jego budżetu azaliz prawisz ? Edytowane 12 Marca 2012 przez Magnolia18 ucielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.03.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 To może tym razem na temat,czytałem,ze ktoś przerabiał temat wyrzutu z reku skierowanego na pompę,między innymi ana-76 ma też podobnie. Jest to w miarę skuteczne czy tylko dla polepszenia własnego samopoczucia ? Wszak tego powietrza w zimie jest max.150m3/h a pompa potrzebuje o wiele więcej. koksownik, lepsze rozwiazanie, tez czytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.03.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Chociaż jak się ma kasę to można zatrudnić palacza na etat,nie pomyślałem taaa tylko zeby palaczowi / zonie sie nie spodobalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 12.03.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Przepraszam, że burzę sielankę forumową, ale potrzebuję pomocy stricte akademickiej. Praktykę znam, chciałem zrobić remanent teorii, uprzejma prośba do fachowców o potwierdzenie lub komentarz: 1. załóżmy, że mam p-w w idealnie (!) odizolowanym pomieszczeniu, w którym stoi tylko bufor i pompa p-w. Pompa pobiera ciepło z powietrza, np. o temperaturze 20*, następnie ładuje je do 50*. Energia elektryczna niezbędna do pracy pompy jest i tak zamieniana na ciepło, więc w sumie, zważywszy, że pomieszczenie jest idealnie odizolowane, energia jako taka pozostanie w tym układzie taka sama, zmieni się wyłącznie "stan skupienia" (powietrze 20* vs. woda 50*). 2. załóżmy, że mam wilgotne i gorące powietrze, które najpierw traktuję pompą p-w, ale na wylocie podgrzewam je do pierwotnej temperatury, np. nagrzewnicą. Powietrze, przechodząc przez pompę, traci sporo wilgotności. Czy mogę zakładać, że dodatni bilans energetyczny pochodzi właśnie z tej skondensowanej pary, pomimo tego, że temperatura powietrza jako takiego pozostała taka sama? Bardzo będę wdzięczny za pomoc, bo się zakałapućkałem w akademickich rozważaniach, i już nie wiem co wiem i czego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 13.03.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 ... nazimniejsze 2,3 miesiace moge palic ekogroszkiem... pelletem, Panie pelletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 13.03.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 aaaaaa, teraz dopiero widzę, że póki co planujesz/budujesz. W takim razie zapomnij o piecu na ekogówienko czy pellet i montuj jedynie PC. Powinno wyjść nie drożej niż piec+prosta PC+komin+miejsce na składzik opału+miejsce na kocioł (brudne, nie do wykorzystania np. na pralnię). A propos cen, na Pomorzu dobry workowany ekogroszek kosztuje 1000-1100 zł (ok.0,19 zł/kWh ciepełka), a pellet 800 zł (ok. 0,21 zł/kWh ciepełka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 13.03.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Czyli jeżeli kolejna osoba mówi, że jesteś koniem to kup siodło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 13.03.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 najtansza powietrzena pompa 7kW to 13 tys. z groszem - róznica to juz komin i prawie instalacja ... a podłogówka drozsza (no moze SAMA podłogówka niewiele drozsza, ale potem polozenie plytek - panele sam sobie poloze, płytki juz sie boje - no i same płytki o wiele drozsze ... bo inne niz wygladajace jak drewno na samym starcie odpadały...:) ) nie wieze ze podlogowka drozsza - bo szwagier robi teraz remont i na grzejnikowa instalacje dostal wyzsza cene niz za podlogowke (od tej samej firmy) panele mozna smialo klasc masz juz jakas propozycje na wykonanie podlogowki, lub inst grzejnikowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 13.03.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 jak NIE sp****i sprawy to ma lekka szanse przegonic Ann ( Pani Aniu, taki maly zarcik bez urazy ) magnolia a tu jakiś wyścig się szykuje bo nic nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 13.03.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 20 pomp ciepła - 20 umów w 2 miesiąc Ani jednej gruntówki samo powietrze Bym był zapomniał 17 Atlanticów - 3 Zubadany Miki pamiętasz pytaleś mnie na pw jak mam kotlownie rozwiązaną, jak chcesz to zapraszam zobaczysz w zamian mój M chcial zobaczyć Twoje zubadany, mówi ze nawet do kotłowni nie będzie wchodził. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.03.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Miki pamiętasz pytaleś mnie na pw jak mam kotlownie rozwiązaną, jak chcesz to zapraszam zobaczysz w zamian mój M chcial zobaczyć Twoje zubadany, mówi ze nawet do kotłowni nie będzie wchodził. Co Ty na to? Nie ma sprawy. Zubadany 2szt beda zakladane w polowie maja pod kielcami więc powinien miec blizej. Zapraszam z mila checia. Ale z gory informuje ze to sa kompelety z jednostkami wewnetrzymi a nie z wymiennikiem plytowy. Przy okazji tam sa dwa reku me i klimy 2 kanalowki tez me. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 13.03.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 magnolia a tu jakiś wyścig się szykuje bo nic nie słyszałam wyscig nie wyscig ale pozartowac mozna co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 13.03.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 QQQQ -mam na podłogówke - kreci sie okolo 7-8 tys. plus od 4tys. wylewka rydzadam - u mnie eko z Polski to za 700 zl jest ... a mial po 6 stów, (tani roszek z czech taniej, nawer jakby mi go 2 tony poszlo przez 2 miesiace to i tak polowe taniej niz pompa ) pellet nie wiem, nie sprawdzalem, wiem jedynie ze pod Lesznem 2 producentów jest co do przechowywania to niewielki problem - stoi sobie na palecie w workach przykryty plandeka - teraz tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 QQQQ -mam na podłogówke - kreci sie okolo 7-8 tys. plus od 4tys. wylewka rydzadam - u mnie eko z Polski to za 700 zl jest ... a mial po 6 stów, (tani roszek z czech taniej, nawer jakby mi go 2 tony poszlo przez 2 miesiace to i tak polowe taniej niz pompa ) pellet nie wiem, nie sprawdzalem, wiem jedynie ze pod Lesznem 2 producentów jest co do przechowywania to niewielki problem - stoi sobie na palecie w workach przykryty plandeka - teraz tak mam Wylicz tu nam ile to wszystko do kupy będzie cię kosztowało. Punkt po punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts