Magnolia18 11.04.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 To i tak dobrze, u mnie nawet kolektorów nie dotują. Za to dotacja do gówienek ma być Wg słów pani z mojego urzędu, mają dotować do 25% kosztów przydomowej oczyszczalni ścieków. Dobre i to... coz mam rzec ?rzadza jak chca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.04.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 coz mam rzec ?rzadza jak chca ... Masz gówniany urząd.Nie potrafią załatwić kasy Zapytaj w Funduszu ochrony środowiska tam co chwila sią są konkursy na dotacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 13.04.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Masz gówniany urząd.Nie potrafią załatwić kasy Zapytaj w Funduszu ochrony środowiska tam co chwila sią są konkursy na dotacje 'moj' UM akuratnie sie spisal .. rzeklem w Pawlowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.04.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Właśnie dzisiaj rozmawiałem z Panią dyrektor oddziału operacyjnego BOŚ w sprawie kredytów na PC i jestem zadowolony Najpóźniej w drugim tygodniu maja będę mógł przygotować wszystkie dokumenty do kredytu dla klienta i przygotowywać całą procedurę bankową wraz z klientem na jednym spotkaniu Dodatkowo każda podpisana umowa zrealizowana pomiędzy Nami a BOŚ będzie premiowana dla klienta zwrotem 2% wartości całej inwestycji.. Może nie wiele ale wraz z upustem indywidualnym będzie to dodatkowe kilkaset złotych na inne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 19.04.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 I bez tego jest duży zainteresowanie PC pwTo chyba te ceny oleju i fochy gazoli (minimum 9 miesięcy na załatwienie gazu). Mi pasujeOdpalałem wczoraj Daikina HT Rewelacja .Ale próżnie i załadunek r410A inaczej niż zwykle .Można sobie narobić kłopotu .Nawet instrukcja wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kronos85 19.04.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 U mnie średnia za całość domu przy dwóch taryfach wyszła w roku 0,4zł za kWh. Na całość poszło koło 8000kWh za które zapłaciłem 3200zł. Gdybym miał jedną taryfę, to zapłacił bym o 1440zł więcej. No ale ja grzeję gruntową z niemal niezmiennym COP do -30* Ta suma 3200 zł to za cały prąd ? za jaki okres grzewczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ta suma 3200 zł to za cały prąd ? za jaki okres grzewczy ? Za wszystko, wedle rachunków. Od stycznia 2011 do stycznia 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 21.04.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Za wszystko, wedle rachunków. Od stycznia 2011 do stycznia 2012. nie wiem jak to sie robi zeby wyszedl taki rachunek u siebie place w lecie ok 250zl/m-c czyli ok 3000zl/rok bez ogrzewania z kim bym nie rozmawial z moich znajomych rachunki maja od 200-300zl/m-c (pomijam tych co w domu tylko sypiaja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.04.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 u mnie standardowo miesięcznie prąd to 250zł. I nijak nie da rady tego obniżyć. No zawsze mogę tv wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 21.04.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 QQQQ czy nie widzisz ,że wszyscy którym wychodzą takie rachunki mają coś wspólnego z pompami ? Nawet jak się do tego nie przyznają to po czasie wyjdzie - było takich przypadków na forum wiele.Wymyślono nowe potrzeby i stworzono nowe produkty dodano marketing i ludzie łykają wynalazki i płacą po kilkadziesiąt tysięcy -pompy cieplą,reku , GWC i inne.Spory przemysł ,sporo ludzi i sporo pieniędzy.A mają nadzieję ,że się ten przemysł dopiero rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.04.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Uwielbiam wypowiedzi tomka132. Prawie w każdym temacie ma coś do powiedzenia. Czyli fachowiec:bye:. Ja co prawda na razie w bloku 100m2 ale za wszystkie media (prąd, gaz,ogrzewanie) płacę średnio 300 -320 zł miesięcznie. W nowym domu 170m2 mam zamiar dzięki nowym technologiom nie przekroczyć tej kwoty a może się uda coś uszczknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 21.04.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a ja tez chce miec cos wspolnego z pompami i chce kupic jakas tania pompe do cwu i CO !! (tak do -5) - jaka mi polecicie ??? i jak to rozwiazac z kotlem gazowym ..?? jak wyglada schemagt takiej instalacji ..?? potrzebny jest zbiornik z woda na co i zbiornik na cwu ?? czy jak to rozwiazac ..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli masz gaz ziemny to inwestycja w pompę (jak dodatek do kotła) jest wg mnie bez sensu. Sam będę miał (jak miki121 dotrzyma tym razem terminu...) niedługo PC wpiętą razem z kotłem ale ja grzeję propanem więc pompa da duże oszczędności a poza tym mam nadzieję, że kocioł gazowy okaże się zbędnym dodatkiem i przejdzie na emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.04.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli masz gaz ziemny to inwestycja w pompę (jak dodatek do kotła) jest wg mnie bez sensu. Sam będę miał (jak miki121 dotrzyma tym razem terminu...) niedługo PC wpiętą razem z kotłem ale ja grzeję propanem więc pompa da duże oszczędności a poza tym mam nadzieję, że kocioł gazowy okaże się zbędnym dodatkiem i przejdzie na emeryturę. Dotrzyma, dotrzyma Dostałem potwierdzenie że pompa będzie u Ciebie w czwartek razem z Nami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.04.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 pochwalcie się jaka pompe montujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.04.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 pochwalcie się jaka pompe montujecie? TRI 11 Ale targi mi w bielsku wypadły w cenie "last minute" i logistyka się spóźniła i zamiast w poniedziałek będzie niestety w czwartek montaż. Ale klient wyrozumiały i życzliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 21.04.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli masz gaz ziemny to inwestycja w pompę (jak dodatek do kotła) jest wg mnie bez sensu. Sam będę miał (jak miki121 dotrzyma tym razem terminu...) niedługo PC wpiętą razem z kotłem ale ja grzeję propanem więc pompa da duże oszczędności a poza tym mam nadzieję, że kocioł gazowy okaże się zbędnym dodatkiem i przejdzie na emeryturę. no wlasnie chce wykorzystac w miare wysoki COP i taryfe W2- zeby sie w niej zmiescic ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ale klient wyrozumiały i życzliwy Ale już się nie może doczekać Nie omieszkam zdać relacji z montażu! Jak na razie to współpraca z miki121 układa się perfekcyjnie a spóźnienie każdemu może się zdarzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.04.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 trzymam za słowo z tą relacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 no wlasnie chce wykorzystac w miare wysoki COP i taryfe W2- zeby sie w niej zmiescic ..... Gdybym był w twojej sytuacji to kupiłbym Ulricha 3,5kW (bo to "markowa chińszczyzna" albo raczej koreańszczyzna) i zasobnik z 2 wężownicami. Dolną podpiąć do PC napełnionej glikolem a górną używać do grzania kotłem lub zamiennie do "podkradania ciepła" na potrzeby CO. Wystarczy dorobić odpowiedni sterownik i zawory trójdrożne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts