miki121 03.05.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 bo? Bo nieraz są małe dzieci w domu i np. odkręci wodę która ma +55 i może się poparzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 A w mordę dlaczego nie grzeją pewnie zle podlaczone ...buahhahahhahahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.05.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 pewnie zle podlaczone ...buahhahahhahahha No fakt miały grzać przez cały rok aj ja niezdara :) Spójrz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.05.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Bo nieraz są małe dzieci w domu i np. odkręci wodę która ma +55 i może się poparzyć... zatem udzieliles wczesniej wskazowki nie do konca pelnej. nalezy byc precyzyjnym w wypowiedziach jak sa dzieci nie grzejemy, jak ich nie ma mozna. tu z kolei winna byc okreslona granica dla dzieci i nie dzieci ... dobra ... ide podotykac grzejniki czy cieple ... tfuuuu mialem na mysli miejsce w boksie likend dlugi to i czlowiekowi sie myla dni i miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Przepraszam się muszę poprawniej wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.05.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 No fakt miały grzać przez cały rok aj ja niezdara :) Spójrz na priva hmm... wyjdzie jakbysmy sie na randke umawiali hehhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.05.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 hmm... wyjdzie jakbysmy sie na randke umawiali hehhehe Oj tam oj tam po prostu następna pompa na ulicy Magnolii się szykuje Bo twoja taka samotna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.05.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Oj tam oj tam po prostu następna pompa na ulicy Magnolii się szykuje Bo twoja taka samotna :) i nie ostatnia ... uuuu ale bede mial siana z prowizji ... od kazdej z 20-30% . hmmm oka. ide drzemac. tzn zerkac dalej na Wejscie Smoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.05.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 heh, fakt, 'rebie' az milo ponad 50* bez grzalki ... Masz ustawiony program "antylegionella"? Też się to bez grzałek odbywa u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvvonna 04.05.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mam pytanie i proszę o prostą i jasną odpowiedź. Ile kosztuje pompa ciepła powietrzna? wszystkie potrzebne urządzenia plus montaż ? Ile kosztuje ogrzewanie w sezonie grzewczym? Ja buduję dom o powierzchni 190 m2 po podłogach. Czytam to forum i widzę mnóstwo wypowiedzi Panów ekspertów których w większości zwykły człowiek i tak nie rozumie Dlatego bardzo proszę o prostą odpowiedź na prosto zadane pytanie:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.05.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ile kosztuje pompa ciepła powietrzna? wszystkie potrzebne urządzenia plus montaż ? Wszystko zależy od urządzenia jakie wybierzesz. Wg mnie dla twojego domu cała kotłownia (z zasobnikiem CWU) zamknie się między 25 a 30tys. w przypadku Atlantica Tri. Ile kosztuje ogrzewanie w sezonie grzewczym? Poczytaj wątek o zużyciu prądu przez pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 04.05.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Miki to chyba celuje w tytul instalatora roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.05.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Najwyraźniej należy do niewielkiego grona ludzi w naszym kraju, którym chce się pracować i zadowala go zarabianie metodą "jedzenia małą łyżeczką". Inne firmy, które składały mi ofertę chciały chyba na tej jednaj pompie zarobić kasę na cały miesiąc a do tego podczas rozmów wychodziło blade pojęcie o temacie Każdy kto rozważa PC na tym forum powinien poprosić miki121 o ofertę bo warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 04.05.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zepsujecie nam mikiego zobaczycie.Niedługo dołoży z 5tys do ceny i jeszcze popsuje.Tak się zawsze dzieje i kurna ja nie zdążę żeby u mnie założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 04.05.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zepsujecie nam mikiego zobaczycie.Niedługo dołoży z 5tys do ceny i jeszcze popsuje.Tak się zawsze dzieje i kurna ja nie zdążę żeby u mnie założył a tobie mogę dołożyć te 5k ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 04.05.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mam pytanie i proszę o prostą i jasną odpowiedź. Ile kosztuje pompa ciepła powietrzna? wszystkie potrzebne urządzenia plus montaż ? Ile kosztuje ogrzewanie w sezonie grzewczym? Ja buduję dom o powierzchni 190 m2 po podłogach. Czytam to forum i widzę mnóstwo wypowiedzi Panów ekspertów których w większości zwykły człowiek i tak nie rozumie Dlatego bardzo proszę o prostą odpowiedź na prosto zadane pytanie:) Pozdrawiam. Za mało danych aby oszacować zapotrzebowanie na ciepło a tym samym obliczyć koszty ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 04.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wszystko zależy od urządzenia jakie wybierzesz. Wg mnie dla twojego domu cała kotłownia (z zasobnikiem CWU) zamknie się między 25 a 30tys. w przypadku Atlantica Tri. Poczytaj wątek o zużyciu prądu przez pompę. W tym wątku podano zuzycia dla róznych budynków ale nie dla budynku kolezanki Yvonne, a jej o to chodziło. To zuzycie bedzie mozna podac po wykonaniu obliczen ozc dla tego konkretnego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.05.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Żeby dobrać pompę trzeba zrobić dokładne OZC, inaczej się nie da. Tzn da się na oko a to odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 04.05.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mam pytanie i proszę o prostą i jasną odpowiedź. Ile kosztuje pompa ciepła powietrzna? wszystkie potrzebne urządzenia plus montaż ? Ile kosztuje ogrzewanie w sezonie grzewczym? Ja buduję dom o powierzchni 190 m2 po podłogach. Czytam to forum i widzę mnóstwo wypowiedzi Panów ekspertów których w większości zwykły człowiek i tak nie rozumie Dlatego bardzo proszę o prostą odpowiedź na prosto zadane pytanie:) Pozdrawiam. Prześlij projekt ( rzuty + przekrój ) W zwrocie odeślę tabelkę do wypełnienia i policzymy wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS-ce 04.05.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Prześlij projekt ( rzuty + przekrój ) W zwrocie odeślę tabelkę do wypełnienia i policzymy wszystko:) Witam a czy i ja mogę się podpiąć pod ten temat wyliczenia PPCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts