Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak już pisałem kilka razy wody zużywamy (niestety) bardzo dużo. Nie mam podlicznika na CWU więc nie potrafię rozdzielić precyzyjnie.

Co daje średnią 22m3 na miesiąc. Nie podejrzewam by mi nagle ostatnio mocno spadło zużycie wody...

Przeważnie wyłączona. Czasem uruchamiana okresowo jak np. jest dużo gości w domu ale było to może 2-3x przez te 20 dni.

22 000 litrów wody średnio 3 wanny wody dziennie?

skoro tak dobrze wszystko chodzi, to jesteś dobrym klientem do reklamy i opomiarowania.

chyba, że ...

Miki, rób tą telemetrię, przy tej ilość pomp co sprzedajesz to nie odczujesz kosztów założenia sprzętu, a montaż takiego urządzenia to pryszcz.

22 000 litrów wody średnio 3 wanny wody dziennie?

skoro tak dobrze wszystko chodzi, to jesteś dobrym klientem do reklamy i opomiarowania.

chyba, że ...

Masz jakiś problem? Chcesz skany faktur za wodę?

Nie marszcz się tak bardzo bo ja nie mam nic do ukrycia i komuś może być głupio...

I tu masz rację w 100% :)

Dlatego to będzie ale nie chce sto robić na szybko jako półśrodek :)

Właśnie jest tworzona strona http://www.alfea.co ...

Pełna informacja na temat pomp ciepła atlantica ze zdjęciami z realizacji z forum użytkowników i przede wszystkim monitoringiem dla przyszłych i obecnych posiadaczy..

Wszystko to niestety to nie wydatek 100zł ale na start cała inwestycja pochłonie prawie 25k a to już dla małej firmy takiej jak moja spory wydatek...

Biorąc pod uwagę że cały czas inwestycję są inne i ciągle się pojawiają nowe

ja dość długo walczyłem z tym co teraz mam, wydanie kwoty powyżej 3k brutto jest dla mnie ekonomicznie nie uzasadnione.

za 5k miałem oferty sprzęt + software+web, rozbudowywanie do niewiadomo jakiej ilości parametrów jest wg. mnie ekonomicznie nie uzasadnione i zaciemni tylko obraz, robienie kilku klientom monitoringu jest również bez sensu bo nie przyniesie to zysków a wygeneruje straty - przeinwestowanie.

nie ma znaczenie czy będziemy 11 z 13 porównywać, ja na jesieni zainstalują coś takiego dla hitachi monoblocka.

reasumując:

jeżeli piszesz, że chcesz zainwestować 25k dla mnie oznacza to, że żaden monitoring nie powstanie a atlantic ma dobre opinie kwestia czy obiektywne.

Ale mi nie odpowiadasz co z WM w moim domku ,który się rysuje już.Kazałem kominy rysować architektowi póki co ,bo i tak guzik wiedzą o WM(se myślę -a rysuj kominy,jak będę robił WM to mi miki i tak będzie ją projektował , a kominy wyrzuci)No mnie to WM nie przekonuje dalej ,ale może i zrobię...

Ale mi nie odpowiadasz co z WM w moim domku ,który się rysuje już.Kazałem kominy rysować architektowi póki co ,bo i tak guzik wiedzą o WM(se myślę -a rysuj kominy,jak będę robił WM to mi miki i tak będzie ją projektował , a kominy wyrzuci)No mnie to WM nie przekonuje dalej ,ale może i zrobię...

Ale napisałeś że prześlesz dopiero dzisiaj lub jutro ostateczną wersje wybranego projektu i za nim czekam :)