chcialbympompe 20.05.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 W necie znalazłem za 320EUR. W Polsce cennikowo 2000zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 W necie znalazłem za 320EUR. W Polsce cennikowo 2000zł netto Spokojnie powalczymy z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 20.05.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Jak już pisałem kilka razy wody zużywamy (niestety) bardzo dużo. Nie mam podlicznika na CWU więc nie potrafię rozdzielić precyzyjnie. Co daje średnią 22m3 na miesiąc. Nie podejrzewam by mi nagle ostatnio mocno spadło zużycie wody... Przeważnie wyłączona. Czasem uruchamiana okresowo jak np. jest dużo gości w domu ale było to może 2-3x przez te 20 dni. 22 000 litrów wody średnio 3 wanny wody dziennie? skoro tak dobrze wszystko chodzi, to jesteś dobrym klientem do reklamy i opomiarowania. chyba, że ... Miki, rób tą telemetrię, przy tej ilość pomp co sprzedajesz to nie odczujesz kosztów założenia sprzętu, a montaż takiego urządzenia to pryszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.05.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 22 000 litrów wody średnio 3 wanny wody dziennie? skoro tak dobrze wszystko chodzi, to jesteś dobrym klientem do reklamy i opomiarowania. chyba, że ... Masz jakiś problem? Chcesz skany faktur za wodę? Nie marszcz się tak bardzo bo ja nie mam nic do ukrycia i komuś może być głupio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 20.05.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Nie mam problemu, chciałbym to zobaczyć online, bez ściemy, bez wypisywania jak jest fajnie, w każdej chwili.mam wyobraźnie ile to jest wody, znam też ludzi których rodzina potrafi zużyć tyle wody.skoro jest tak dobrze to załużcie z Miki'm monitoring tylko zyskacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 załóżcie z Miki'm monitoring tylko zyskacie. Sorry ale co ja z tego będę niby miał, że "zyskam"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 20.05.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 na podstawie wykresu można precyzyjniej doregulować pompę. no i prestiż - " a nie mówiłem, że dobrze działa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.05.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monitoring będzie zrobiony już nie długo Także kolega będzie zadowolony Ale w pierwszej kolejności są inne wydatki. Wszystko musi iść po kolei Ale widzę że kolega trochę się zestresował z powodu opinii użytkowników Atlantic-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 20.05.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 opinie można pisać, ale chciałbym poobserwować, jak to działa, zobaczyć jakiś wykresik na przestrzeni miesiąca lub więcej.to jest coś więcej niż opinia jednego klienta, który jest dziś a za pół roku już się nie udziela na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.05.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 I tu masz rację w 100% Dlatego to będzie ale nie chce sto robić na szybko jako półśrodek Właśnie jest tworzona strona http://www.alfea.co ... Pełna informacja na temat pomp ciepła atlantica ze zdjęciami z realizacji z forum użytkowników i przede wszystkim monitoringiem dla przyszłych i obecnych posiadaczy.. Wszystko to niestety to nie wydatek 100zł ale na start cała inwestycja pochłonie prawie 25k a to już dla małej firmy takiej jak moja spory wydatek... Biorąc pod uwagę że cały czas inwestycję są inne i ciągle się pojawiają nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 21.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 ja dość długo walczyłem z tym co teraz mam, wydanie kwoty powyżej 3k brutto jest dla mnie ekonomicznie nie uzasadnione.za 5k miałem oferty sprzęt + software+web, rozbudowywanie do niewiadomo jakiej ilości parametrów jest wg. mnie ekonomicznie nie uzasadnione i zaciemni tylko obraz, robienie kilku klientom monitoringu jest również bez sensu bo nie przyniesie to zysków a wygeneruje straty - przeinwestowanie.nie ma znaczenie czy będziemy 11 z 13 porównywać, ja na jesieni zainstalują coś takiego dla hitachi monoblocka.reasumując:jeżeli piszesz, że chcesz zainwestować 25k dla mnie oznacza to, że żaden monitoring nie powstanie a atlantic ma dobre opinie kwestia czy obiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.05.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Widzisz tutaj sie mylisz.Platforma internetowa już powstała za kilka tygodni pojawi sie soft do testów.Następny krok to montaż na obiektach i udostępnienie tego wszystkiego w standardzie każdemu klientowi a nie wybranym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 21.05.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 skoro atlantic Ciebie wspiera w działaniach to tylko pogratulować i pozazdrościć oraz oczekiwać na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.05.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Fakt nie jest obojętny na prośby wsparcia z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.05.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no i tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no i tak powinno być Układa musi być partnerski Zarówno pomiędzy instalatorem a atalnticiem ale także i pomiędzy instalatorem i klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 22.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 miki oj miki ,a ja CIę tyle razy chwaliłem,polecałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.05.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 miki oj miki ,a ja CIę tyle razy chwaliłem,polecałem ... A cóż Tomku się stało przecież ceny Tobie nie podniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 23.05.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ale mi nie odpowiadasz co z WM w moim domku ,który się rysuje już.Kazałem kominy rysować architektowi póki co ,bo i tak guzik wiedzą o WM(se myślę -a rysuj kominy,jak będę robił WM to mi miki i tak będzie ją projektował , a kominy wyrzuci)No mnie to WM nie przekonuje dalej ,ale może i zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 23.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ale mi nie odpowiadasz co z WM w moim domku ,który się rysuje już.Kazałem kominy rysować architektowi póki co ,bo i tak guzik wiedzą o WM(se myślę -a rysuj kominy,jak będę robił WM to mi miki i tak będzie ją projektował , a kominy wyrzuci)No mnie to WM nie przekonuje dalej ,ale może i zrobię... Ale napisałeś że prześlesz dopiero dzisiaj lub jutro ostateczną wersje wybranego projektu i za nim czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts