piter719 26.06.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ty tomku131 myślisz poważnie o pompie, jestem pod wrażeniem:D. chyba jesteś drugim po arturo co daje się przekonać. gratuluje. to dobrze jednak ludzie potrafią się przekonać na dobre argumenty, bo znam takich co nawet pod nos postawisz, że to jest białe , a on dalej będzie twierdził, że to czarne (jak węgiel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 26.06.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Mało ,że nad pompą to jeszcze nad WM - co jest jeszcze dziwniejsze.Zobaczymy co tam miki policzy.Pompę to ja bym robił ,tylko gaz ciągną i tu mam dylematW każdym razie 100razy bym wolał (na tą chwilę,ze zdobytej na ten czas TEORETYCZNEJ wiedzy) pompę PW niż jakiś ekosyf.Pokayzwal mi ostatnio znajomy kotlownie na ekosyf ,ma go dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 26.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 ja też taki mam i mam dosyć tej BEZOBSŁUGOWEJ formy palenia. namówiłem żonę i niedługo będzie pompka.tylko co z nim zrobić. zostawić, wylać wodę czy niech stoi z wodą. tak czy siak jego koniec wydaje się bliski, bo jak nie będzie pracował to też go szlak trafi:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 27.06.2012 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 3 szt Atlantica z 35 % rabatem na Mazowszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 27.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 3 szt Atlantica z 35 % rabatem na Mazowszu Gué? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 27.06.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A dlaczego tylko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.06.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) :ptoy-toy 1szt u mnie na działce-panowie moja córka w przedszkolu ma 3 łopatki i 1 grabki. hydrauli ty raczej zawsze byłeś umiarkowany w wypo0wiedziach-rozumiem że inni cię zmusili cię do konwencji 300% normy.grzecznie proszę o korzystanie z pw w celu załatwiania swoich interesów Edytowane 28 Czerwca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 28.06.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 :ptoy-toy 1szt u mnie na działce-panowie moja córka w przedszkolu ma 3 łopatki i 1 grabki. hydrauli ty raczej zawsze byłeś umiarkowany w wypo0wiedziach-rozumiem że inni cię zmusili cię do konwencji 300% normy. grzecznie proszę o korzystanie z pw w celu załatwiania swoich interesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) jestem trochę mądrzejszy po tym tygodniu dom ma zapotrzebowanie 4600 kwh rok na grzanie licże sie z paleniem w kominku zaczynam kombinować jaką taryfę dobraćwekendową z dwoma godzinami w tygodniu czy na 7 dnii z 3godzinami w środku dnia teraz widzę jakie są niewinne wpisy że ktoś przepala w kominku przy pompie a już szczeg przy powietrznej 2 metry drewna to 1000kg licże to przy 70% sprawności kominka na jakieś 2700 kilowatów dodatkowej energii-przy powietrznej te dodatkowe kilowaty ratują nam tyłek w mrozy dużez drugiej strony czemu nie korzystać z takiej opcji Edytowane 8 Lipca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.07.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 przy minus 18 dom ma mieć zapotrzebowanie 3,2 kw pompa 10 kw do mojego domu jest podobno dużo za dużo przewymiarowanaspotkałem się z opinią że pompa 10 kw będzie taktować dla mojego domu podobno starczy 6kw .nawet ekonomicznie lepiej wyjdę na tym że pojadę na grzałkach w mrozy więcej niż przez większość sezonu wykorzystywać moc pompy w 15 -20 % problem stworzyłem sobie sam -ozc zrobiłem po budowie a nie przed.aha na mrozy mam w odwodzie kominek-takie malenstwo w obudowie betonowej i drabinkę z grzałką w dużej łazience.skoro na sezon ma mi wyjsc 4600kwh to zakładam że spalę 2 metry drewna i uzyskam 2000kwh z niego koszt 300-350złz pozostałych 2600 kwh brakujących 1600 kwh uzyskuję z pompy przy copie 3 koszt z 270złbrakujące 1000 kwh robie grzałkami i drabinką elektryczną koszt 500zloczywiście tylko grzanie wychodzi mi 1100zł z tych wyliczen wychodzi mi że nie ryzykuję mniejszą pompą jeżeli ktoś ma ochotę bardzo proszę wrzucić tegp posta w wątek o ogrzewaniu elektrycznymwolę parę złotych więcej wydać na grzanie elektrycznie w drugiej taryfie niż kombinować z nocnymi taryfami i mniejszym copem w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.07.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Tzn: sprzedajesz pompę 10 kW, kupujesz 6kW ?Może jednak sprawdzisz po roku jak ma się teoria do praktyki ? No i dochodzi jeszcze wydatek na CWU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.07.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 na 10 kw mam już kupcatrochę masz rację z praktyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 18.07.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Chciałbym się zapytać wszystkich , którzy zamontowali pompy ciepła Atlantica , czy na pewno tak dobrze działają jak w folderach reklamowych i czy jesteście z nich na pewno zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.07.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ja jako sprzedawca i montażysta wybrałem je z pełną świadomością biorąc pod uwagę cenę do parametrów pracy. Oczywiście są pompy lepsze od nich ale cena też jest większa nieraz nawet naście tysięcy złotych. Jak w każdym produkcie można powiedzieć że ma plusy i minusy w zależności z perspektywy użytkownika Np. ja jako wadę uważam oferowanie przez producenta klientom sterownika t55, cena opcji chłodzenia, moduł basenowy - dokładnie jego cenę. Jako zalety parametry pracy TRI i jej zakres temperaturowy. Chciałbym się zapytać wszystkich , którzy zamontowali pompy ciepła Atlantica , czy na pewno tak dobrze działają jak w folderach reklamowych i czy jesteście z nich na pewno zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.07.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) :Dmiki masz rację że tri jest bardzo dobra wiem że polecasz je ale czy jej moc nie jest za duża do malych domków 100-120 m2 dobrze izolowanych? czy przy powietrznej to nie ma znaczenia? Miki mam nadzieje ze to nie jest jak u sprzedawców pieców 25 kw i będzie dobrze-grunt ze klient nie zadzwoni ze zimno, a ze w komin idzie duzo to juz inna sprawa pozdrawiam Edytowane 18 Lipca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.07.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Oczywiście każdy domek trzeba brać ewentualnie. Ostatnio trafił mi się klient który ma zapotrzebowanie około 3kW więc trochę dziwnie było by dać mu 11 TRI Ale jak klientowi wychodzi CO i CWU na poziomie 8-9 to wolę zaproponować zamiast S8 lub S10 TRI 11 No i istotne jest czy dom nowy czy modernizowany z podłogówką czy grzejnikami i podłogówką :Dmiki masz rację że tri jest bardzo dobra wiem że polecasz je ale czy jej moc nie jest za duża do malych domków 100-120 m2 dobrze izolowanych? czy przy powietrznej to nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 18.07.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 miki ,nie odpisałeś na prośbę o ofertę na wm z reku i pompę.Wysłałem Ci ze 2 tyg temu maila z ostateczną wersją projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.07.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dopiero jutro będę Tobie wysyłał... Mam urwanie głowy... Przepraszam miki ,nie odpisałeś na prośbę o ofertę na wm z reku i pompę.Wysłałem Ci ze 2 tyg temu maila z ostateczną wersją projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.07.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Tez bede celowal w tri11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 18.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 dobra reklama, zadowolenie klienów,a to najlepsza reklam i mamy urwanie głowy:rotfl:,ale takie urwanie to chyba każdy by chciał. pozdrawiam i do zobaczenia.Dopiero jutro będę Tobie wysyłał... Mam urwanie głowy... Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts