Pyxis 07.10.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Spisek Nie, nie. Nie w "te" strone. Raczej usmiech .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 07.10.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Pyxis: możesz zdradzić ile kosztowała Cię pompa i ile płacisz za ogrzewanie? Mam podobny wielkościowo dom i podobnie wykonany/ocieplony. Palę ekogroszkiem, ale jak się kocioł rozleci, to pewnie wezmę albo gaz (jeśli dociągną do tego czasu) albo pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.10.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Calosc instalacji PCi kosztowala 26tys. Nie pomieszkiwalem jeszcze przez zime. Grzalem tylko mokra chalupe zeszlej zimy. Srednia rachunkow za grudzien, styczen i luty to 280 zl, ale dopalalem tez koza na wegiel. Poczekaj jeszcze ze 2 -3 miesiace, to bedziesz mial dane z biezacego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 07.10.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.10.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A tutaj montaż z poprzedniego tygodnia TRI 11 Jednostka wewnętrzna Jednostka zewnętrzna Wieczorem postaram się dołożyć jeszcze TRI 16 z zeszłego tygodnia A z tego tygodnia powinno dojść jeszcze TRI11, S13 i S10 Kurcze jak ciepłe bułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.10.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ciekawe zjawisko - na śląsku wolą PC niż ekogroch:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A nie to nie śląsk to kielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 09.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 o to jak mam na miejscu , to chyba muszę obejrzeć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 no dokładnie 5 kilometrów od kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 ciekawe zjawisko - na śląsku wolą PC niż ekogroch:D Ja ekogroch odrzuciłem na samym początku mimo tego,że w obrębie 10km od domu mam 4 kopalnie Wolałem grzać prądem z COP1 niż węglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.10.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 ja ekogrocha to odrzucę definitywnie po pierwszej zimiechoć jakby co awaryjnie to będzie zwykły kociołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Gdybym budował dzisiaj też miałbym PPC i wszędzie podłogówki, niestety 5 lat temu nie było jeszcze takich dobrych PPC a ceny gruntowych były kosmiczne i dlatego mam ekogroszkowca i grzejniki [tylko w łazience podłogówka]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.10.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Gdybym budował dzisiaj też miałbym PPC i wszędzie podłogówki, niestety 5 lat temu nie było jeszcze takich dobrych PPC a ceny gruntowych były kosmiczne i dlatego mam ekogroszkowca i grzejniki [tylko w łazience podłogówka]. 5 lat temu budował się np. HenoK, który kupił tanią polską PC. Byli i inni z których wziąłem przykład. Zwyczajnie albo nie doczytałeś, albo co bardziej prawdopodobne nie wierzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 11.10.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 @ miki - a gdzieś na śląsku robiłeś instalacje PC PW ? czy to to ustrojstwo pracuje w miarę cicho ?raz byłem obejrzeć taką instalkę ale było to zamontowane na ścianie (nie na osobnym fundamenciku) i niestety chodziło to wg mnie głośno w dodatku w jakieś wibracje wpadało, zainstalowane było obok salonu i w domu było to słychać jak pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.10.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 5 lat temu budował się np. HenoK, który kupił tanią polską PC. Byli i inni z których wziąłem przykład. Zwyczajnie albo nie doczytałeś, albo co bardziej prawdopodobne nie wierzyłeś Jeździłem wtedy na wszystkie targi, szukałem w internecie i nic ciekawego nie było, więc to nie kwestia wiary - zresztą to, że mam porządną went. mech z rekuperatorem i GWC - całość za baardzo rozsądne pieniądze [zwłaszcza jak na tamte czasy] świadczy o mojej otwartości na nowe, ciekawe rozwiązania. Faktem jest także, że wtedy wszystkie pisma branżowe straszyły kosztami grzania prądem i tym co na prąd. Na wiosnę planuję zakup jakiejś taniej PPC do CWU [np. Hewalex] i chłodzenie nią latem domu [wylot podłączę do kanałów wentylacji mechanicznej] i wtedy okaże się czy w okresach przejściowych da radę ogrzewać nią także dom [obecnie 42 st na kotle spokojnie daje radę]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.10.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Byłbym ostrożny z tym podłączaniem pod kanały WM, może ci kapać z anemostatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.10.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 @ miki - a gdzieś na śląsku robiłeś instalacje PC PW ? czy to to ustrojstwo pracuje w miarę cicho ? Magnolia18 ma PC i jest ze Śląska jak dobrze kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 11.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 pracują cicho, w drgania wpadają, ja też zamontowałem na elewacji i będę przerabiał, aby stało na osobnym fundamencie. Ale hałas jest prawie niesłyszalny już kilka metrów od agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Hehe... a jeszcze tydzien temu zostalem ostro zjechany za sugestie, ze PCi PW sa glosniejsze od gruntowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.10.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Nie za sugestię, ze są głośniejsze po gruntowych, bo to chyba normalne, skoro te drugie na zewnątrz nie posiadają żadnej jednostki (choć, skoro z odległości kilku metrów dobrej PPW nie słychać to żaden problem). Zostałeś obśmiany za to stwierdzenie, ze słyszysz "non stop jojczenie" użytkowników, jaki to głośny sprzęt, podczas, kiedy tyczyło to trzech opinii odkąd tu jesteś Spier...c można każdy sprzet nieodpowiednim montażem - to raz. Dwa, że tania chińszczyzna może mieć wentylatory gorszej jakości. Trzy - czytałem na tym forum o głośmym i wibrującym Ekontechu, a jest tu użytkowników tych pomp chyba niewielu Edytowane 11 Października 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts