Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przez wentylację[moje szukanie problemów muszę poczekać aż chlopaki granulatu będą mieli wolne terminy

grzałem przez miesiąc we wrześniu-wygrzewanie posadzki poszlo 540kwh

nie grzeję bo strop jeszcze nieocieplony

będe uczciwie podawa lzużycie-jest podlicznik

dziś przy stropie nieocieplonym mam 14 stop w domu

Witam wszystkich formulowiczow. Z gory przepraszam za brak polskich znakow :(

Nie da sie ukryc, ze jestem nowy na forum. Sledze wasze dysputy z zainteresowaniem od dawien dawna.

Powod oczywisty- na wiosne zaczynam budowe domu pod Lublinem i oczywiscie chce zamontowac PCi- PW i reku. Co do marki pompy ktora wybiore to jescze nie zdecydowalem. Wycztalem we wczesniejszych postach jak miki121 porownywal PCi do aut. Moze moglby ktos wyrazic swoja opinie na temat pomp Alpha- Innotec? Jaka to klasa ?

Wiem, ze sa drozsze od innych tu omawianych.

Moze ktos z Was jest jej szczesliwym lub nieszczesliwym posaidaczem. Moze cos mozna sie od Was dowiedziec na temat pomp ciepla firmy Danfoss? Czy sa one godne polecenia?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Edytowane przez Tomaszs131

Co do Alpha Innotec-a to fakt że wybajerowana pompa :)

Ale pytanie trzeba zadać sobie jedno czy pompa będzie do grzania domu czy do wyglądania.

Bo jak zależy ci na dobrym sprzęcie to warto zainteresować się NIBE, Atlantic-iem lub Daikinem.

A jeżeli najważniejszy jest wygląd to fakt że z innotec-iem nie ma kto się równać :)

Dzieki za szybka odpowiedz.

Oczywiscie nie zalezy mi na wygladzie, bardziej biega mi o jej sprawy techniczne, nie zawodnosc, automatyke. Slyszalem duzo dobrego na jej temat.

Z tego co sobie przypominam z postow to chyba miales cos z ta firma do czynienia?

Moze cos o Danfossie?

Miki na jakim etapie budowy domu zazwyczaj wkraczasz by zaczac montowac PCi-PW i reku?

Czy jest to stan surowy zamkniety? Przed ociepleniem zew. czy nie ma to wiekszego znaczenia?

Czy po nowym roku spodziewacie sie cos nowego u Atlantica?

Miki na jakim etapie budowy domu zazwyczaj wkraczasz by zaczac montowac PCi-PW i reku?

Czy jest to stan surowy zamkniety? Przed ociepleniem zew. czy nie ma to wiekszego znaczenia?

Czy po nowym roku spodziewacie sie cos nowego u Atlatica?

Tomku prace przy montażu rekuperacji jak i pompy ciepła jest podzielony na etapy i w zależności od umowy i warunków są albo dwa albo trzy etapy..

Jeżeli masz jakieś pytania śmiało wal na priva.

Pozdrawiam

Z tego co wiem to miki bedzie sie budowal po nowym roku. Wiec mam dla Ciebie i innych inwestorow dobra wiadomosc, otoz po nowym roku ma wejsc w zycie dofinansowanie w kwocie 50tys. dla domow ekologiczny ( dzisiejsze Fakty TVN). Na ten cel ma byc przeznaczone 300 mln. zl.

Wiec wiecej potencjalnych klientow dla mikiego i hydrauli.

Oby nie byly to puste slowa to i mnie uda sie wpisac na liste.:wave: