miki121 16.11.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 U mnie przez ostanie 3 dni idzie blisko 30kWh na dobę CO+CWU. W domu 22 stopnie a średnia na zewnątrz to 1,17 stopnia ale nad ranem na minusie. Średnia z ostatniego tygodnia to około 20kWh (przy średniej na dworze 4,78) na dobę a z miesiąca niecałe 16kWh na dobę (przy średniej na dworze 7,27). Nie pamiętam czy masz dwie czy jedną taryfę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 17.11.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Nie pamiętam czy masz dwie czy jedną taryfę??? Jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 17.11.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Skadś to znam. A ty miałeś do czynienia, bo chyba jesteś przed ogrzewaniem? Ja też zaczynam poznawać. Co prawda jestem po podłogówce, ale za to z nieskończoną WM i pomimo anonsowania telefonicznego kolega MIki jakoś nie potrafi dotrzeć ... Pewnie dlatego, że jestem jakimś złym klientem co to bierze słowa na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.11.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 poprzednia doba 11,5kwh doba mglistaobecna wyjdzie 7,5 kwh[słońce kilka godzin]i chyba coś dodatkowo [liwko twoje sugestie]ograniczyłem komfortową od 10 do 18 pompa chyba sobie przelicza czas ewentualnej pracy bo ruszyła z kopyta chodziła na 30-40 % w dzień było plus 7 wieczorem w domu 21,5-22 stop na redukcji się nie włączy jutro będzie odczyt oszukany -rozpalę wkominkuaha efekty wizualne przy odszranianiu łeleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Ja też zaczynam poznawać. Co prawda jestem po podłogówce, ale za to z nieskończoną WM i pomimo anonsowania telefonicznego kolega MIki jakoś nie potrafi dotrzeć ... Pewnie dlatego, że jestem jakimś złym klientem co to bierze słowa na poważnie Pewnie kolega miki jest tak zawalony robota, ze wraz zewspolnikiem nie sa watanie ogarnac takiego popytu. My sami sie do tego przyczyniamy, badzmy dobrej mysli;) Edytowane 17 Listopada 2012 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Na tą chwilę jedynie w wersji francuskiej : http://nl.atlantic-belgium.be/documents/REf_027990-PECS_PAC_300L_FR_(16p).pdf Już działam w zakresie polskiej Witam. Po ostatniej mojej rozmowie z mikim wspomnial, ze jest problem z dostepnoscia polskiej wersi folderu CWU. Powiedzial mi rowniez, ze Atlantic produkuje te modele dla innych firm. Czy moglby mi Pan powiedziec co to za firmy? W wlasnym zakresie poszukam tych danych, ktore mnie interesuja. Z gory dziekuje;) Edytowane 17 Listopada 2012 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.11.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Tego nie powiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 17.11.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam. Po ostatniej mojej rozmowie z mikim wspomnial, ze jest problem z dostepnoscia polskiej wersi folderu CWU. Powiedzial mi rowniez, ze Atlantic produkuje te modele dla innych firm. Czy moglby mi Pan powiedziec co to za firmy? W wlasnym zakresie poszukam tych danych, ktore mnie interesuja. Z gory dziekuje;) Witam, akurat w tym temacie nie za bardzo jestem wdrożony,także nie odpowiem na pytanie ale podrąże temat u źródła i na pewno dam znać. Prawda z polską wersją instrukcji jest taka,że Atlantic Polska nie rozesłał jeszcze do swoich parterów ni foldera ni konkretnej informacji an temat tego zasobnika. Co do zdarzających się opóźnień probujemy to rozwiązywać w jak najszybszym czasie. Zatrudniliśmy dodatkową ekipę do prac istalatorskich,pracujemy 7 dni w tygodniu po 16 a czasami po 20h ale sam montaż pomp odbywa się tylko i wyłącznie przez Michała,także proszę o chwilę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Ja też zaczynam poznawać. Co prawda jestem po podłogówce, ale za to z nieskończoną WM i pomimo anonsowania telefonicznego kolega MIki jakoś nie potrafi dotrzeć ... Pewnie dlatego, że jestem jakimś złym klientem co to bierze słowa na poważnie No fakt mam urwanie głowy A co do niedokończonej wentylacji to dobrze Zbyszku wiesz że kanał dotarł pod koniec tygodnia Był zamówiony w blacharni z powodu nietypowego rozwiązania. Ja muszę w takiej sprawie korzystać z firmy zewnętrznej ale rozumiem że klienci mają prawo się spóźniać po parę miesięcy a ja muszę biegać jak oni zagrają.. Szczerze mówiąc nie staram się wytłumaczyć bo i po co pracuję po 14 godzin dziennie siedem dni w tygodniu a smaczki typu zmiany w ustaleniach to temat rzeka Przekonywanie klienta do tego że nie wolno wpinać okapu do WM bo reku nie ma takich możliwości itp są szczerze mówiąc męczące. Już ostatnio postanowiłem że kończę z bytowanie na forum muratora bo to wszystko jest fajne ale też męczące. Ale cóż klient ma zawsze rację. A tak jak ci powiedziałem że podłączenie rekuperatora do okapy - mówimy o tym który jest w umowie ME Lossney o wydajności 350m3 będzie miał olbrzymi problem z wielu powodów: 1. Niski spręż dyspozycyjny; 2. Zastosowanie dodatkowego filtra - kolejne opory. 3. Okap o wydatku 150m3/h skuteczność bardzo niska. Ale jeżeli ty jako klient formułujesz stwierdzenie że wiesz lepiej bo ktoś na forum zrobił tak i jest ok trudno.. Przecież ja nie wiem wy wiecie lepiej... Forum ma swoje zalety bo można wiele się dowiedzieć o rozwiązaniach ale także ma dużo wiele negatywnych skutków dużo ludzi nasłucha się głupot i uważa że wie lepiej i upiera się przy swoich założeniach... Spotkała u forumowiczów dublowanie wentylacji mechanicznej z grawitacyjną, okap z wyrzutem na zewnątrz o wydatku 500m3/h a reku ma maksymalnie 350m3h.. Ale po jaką cholerę pisać... Przecież ja nie nie wiem Edytowane 17 Listopada 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam. Po ostatniej mojej rozmowie z mikim wspomnial, ze jest problem z dostepnoscia polskiej wersi folderu CWU. Powiedzial mi rowniez, ze Atlantic produkuje te modele dla innych firm. Czy moglby mi Pan powiedziec co to za firmy? W wlasnym zakresie poszukam tych danych, ktore mnie interesuja. Z gory dziekuje;) http://www.dedietrich.pl/Produkty/Katalog-produktow/Technika-domowa/Pompy-ciepla/BEPC-300 chyba to ten ale do końca nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 No fakt mam urwanie głowy A co do niedokończonej wentylacji to dobrze Zbyszku wiesz że kanał dotarł pod koniec tygodnia Był zamówiony w blacharni z powodu nietypowego rozwiązania. Ja muszę w takiej sprawie korzystać z firmy zewnętrznej ale rozumiem że klienci mają prawo się spóźniać po parę miesięcy a ja muszę biegać jak oni zagrają.. Szczerze mówiąc nie staram się wytłumaczyć bo i po co pracuję po 14 godzin dziennie siedem dni w tygodniu a smaczki typu zmiany w ustaleniach; Przekonywanie klienta do tego że nie wolno wpinać reku do WM bo reku nie ma takich możliwości itp są szczerze mówiąc męczące. Już ostatnio postanowiłem że kończę z bytowanie na forum muratora bo to wszystko jest fajne ale też męczące. Ale cóż klient ma zawsze rację. A tak jak ci powiedziałem że podłączenie rekuperatora do okapy - mówimy o tym który jest w umowie ME Lossney o wydajności 350m3 będzie miał olbrzymi problem z wielu powodów: 1. Niski spręż dyspozycyjny; 2. Zastosowanie dodatkowego filtra - kolejne opory. 3. Okap o wydatku 150m3/h skuteczność bardzo niska. Ale jeżeli ty jako klient formułujesz stwierdzenie że wiesz lepiej bo ktoś na forum zrobił tak i jest ok trudno.. Przecież ja nie wiem wy wiecie lepiej... Forum ma swoje zalety bo można wiele się dowiedzieć o rozwiązaniach ale także ma dużo wiele negatywnych skutków dużo ludzi nasłucha się głupot i uważa że wie lepiej i upiera się przy swoich założeniach... Spotkała u forumowiczów dublowanie wentylacji mechanicznej z grawitacyjną, okap z wyrzutem na zewnątrz o wydatku 500m3/h a reku ma maksymalnie 350m3h.. Ale po jaką cholerę pisać... Przecież ja nie nie wiem Tego nie napisałem!!!. Mogę napisac trochę dobrego o miki`m. Podłączył PO PW i działa! Mogę napisac dużo złego, ale to na inny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Każda moja pompa chodzi...Jedna przestała chodzić ale nie z mojej winy budowlańcy się zatroszczyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.11.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Ja też zaczynam poznawać. Co prawda jestem po podłogówce, ale za to z nieskończoną WM i pomimo anonsowania telefonicznego kolega MIki jakoś nie potrafi dotrzeć ... Pewnie dlatego, że jestem jakimś złym klientem co to bierze słowa na poważnie NIE. Po prostu nie doceniamy misyjnej działalności mikiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.11.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 NIE. Po prostu nie doceniamy misyjnej działalności mikiego. Cytat z poprzedniej mojej wypowiedzi pochodzi od kolegi HAL 9000. Co się z tą strona dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 misjonarz się zmęczyłtrudno co zrobić skoro tu przebywanie jest męczące to zrób sobie urlop z 2-3 miesiące od forum ale nie rezygnuj tak definitywniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 misjonarz się zmęczył trudno co zrobić skoro tu przebywanie jest męczące to zrób sobie urlop z 2-3 miesiące od forum ale nie rezygnuj tak definitywnie pozdrawiam Odpuszczam definitywnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.11.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 No fakt mam urwanie głowy A co do niedokończonej wentylacji to dobrze Zbyszku wiesz że kanał dotarł pod koniec tygodnia Był zamówiony w blacharni z powodu nietypowego rozwiązania. Ja muszę w takiej sprawie korzystać z firmy zewnętrznej ale rozumiem że klienci mają prawo się spóźniać po parę miesięcy a ja muszę biegać jak oni zagrają.. Szczerze mówiąc nie staram się wytłumaczyć bo i po co pracuję po 14 godzin dziennie siedem dni w tygodniu a smaczki typu zmiany w ustaleniach to temat rzeka Przekonywanie klienta do tego że nie wolno wpinać okapu do WM bo reku nie ma takich możliwości itp są szczerze mówiąc męczące. Już ostatnio postanowiłem że kończę z bytowanie na forum muratora bo to wszystko jest fajne ale też męczące. Ale cóż klient ma zawsze rację. A tak jak ci powiedziałem że podłączenie rekuperatora do okapy - mówimy o tym który jest w umowie ME Lossney o wydajności 350m3 będzie miał olbrzymi problem z wielu powodów: 1. Niski spręż dyspozycyjny; 2. Zastosowanie dodatkowego filtra - kolejne opory. 3. Okap o wydatku 150m3/h skuteczność bardzo niska. Ale jeżeli ty jako klient formułujesz stwierdzenie że wiesz lepiej bo ktoś na forum zrobił tak i jest ok trudno.. Przecież ja nie wiem wy wiecie lepiej... Forum ma swoje zalety bo można wiele się dowiedzieć o rozwiązaniach ale także ma dużo wiele negatywnych skutków dużo ludzi nasłucha się głupot i uważa że wie lepiej i upiera się przy swoich założeniach... Spotkała u forumowiczów dublowanie wentylacji mechanicznej z grawitacyjną, okap z wyrzutem na zewnątrz o wydatku 500m3/h a reku ma maksymalnie 350m3h.. Ale po jaką cholerę pisać... Przecież ja nie nie wiem miki nie rezygnuj z forum. Jak przestanies tu zaglądac to wszyscy się otworzą i po tobie. A tak masz nas w garści. Coś tam jeszcze do zrobienia, gwarancja 5 lat nikt nic nie piśnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) miki nie rezygnuj z forum. Jak przestanies tu zaglądac to wszyscy się otworzą i po tobie. A tak masz nas w garści. Coś tam jeszcze do zrobienia, gwarancja 5 lat nikt nic nie piśnie!!! Ma Pan w 100% rację Edytowane 17 Listopada 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.11.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 http://www.dedietrich.pl/Produkty/Katalog-produktow/Technika-domowa/Pompy-ciepla/BEPC-300 chyba to ten ale do końca nie pamiętam Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.11.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 A podsumowując tą całą rozmowę z Panem Tyrmanem na i poza forum to za m.in. Pana uwagami i innych klientów zmieniam dużo w firmie..Nie jest to faktycznie związane z jakością techniczną montażu - to jest po mojej stronie.Ale organizacja reszty przerosła mnie i moje najśmielsze oczekiwania..Dlatego pojawił się Artur i to on powinien dostać wszystkie zapytania z forum i poza a ja wspomagam go od strony technicznej i nietypowych zapytań...No i pomalutku do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts