chcialbympompe 18.11.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Szybko by się ugotowała No chyba, że przy odszranianiu po podczas pracy to raczej sopel lodu się stworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.11.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 No chyba, że przy odszranianiu po podczas pracy to raczej sopel lodu się stworzy Masz rację ale ogólnie możemy powiedzieć " ugotowała "... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.11.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Dziwne tylko że przy czymś takim nie pojawia się awaria na wyświetlaczu i np pompa automatycznie się nie wyłącza. Jakiś przepływ był. PC raczej nie ma "przepływki" rodzaju tej z silników samochodów. Sprawdza pewnie tylko temperaturę. Pewnie przy bardzo skrajnie złych warunkach odprowadzania ciepła wygeneruje błąd ale jej zadaniem jest pracować a nie "szukać powodów do strajku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.11.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 doba liczona od 8 rano niedziela do 8rano jutro poniedziałek wyjdzie 7,2-7,5 kwh cała noc na redukcjitemp na zewn 6-7 stop w domu 22-23[słońce]zastanawiam się ile by wychodziło jakbym książkowo miał temp 20 stopdla mojego komfortu te 20 byłoby idealnie , wiadomo żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Sprężarka w pompie Panasonica wyłącza się przy -26 stopni, a jak to jest w Atlanticu? Odnośnie zbiorników cwu, co sądzicie o zbiorniku Galmet SGW(S) Maxi, gdzie powierzchnia wężownicy to 3.8 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.11.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Sprężarka w pompie Panasonica wyłącza się przy -26 stopni, a jak to jest w Atlanticu? Odnośnie zbiorników cwu, co sądzicie o zbiorniku Galmet SGW(S) Maxi, gdzie powierzchnia wężownicy to 3.8 m2? Bardzo ciekawy zbiornik o przyzwoitej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.11.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 doba liczona od dziś 8 rano do jutro rano zmieści się w 5,5 kwhteraz jest 5,3 ale ewentualne 200watt może dojścod 18 do 10 rano jest redukcja na 18 z 21 w domu temperatura 21-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Za układ monoblok dostępny od reki, T-CAP oraz 9kW pompy trójfazowe Tym lepiej, bo będąc w 90% zadecydowany na Panasa miałem do dyspozycji tylko firmę z Częstochowy, oraz jedną konurencję z Wrocławia. Przyda sie trzecia opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 19.11.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Tym lepiej, bo będąc w 90% zadecydowany na Panasa miałem do dyspozycji tylko firmę z Częstochowy, oraz jedną konurencję z Wrocławia. Przyda sie trzecia opcja To dzwoń lub pisz do Artura kom 537 027 021 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 19.11.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Oczywiście że u Pana. Pompa i tak mało nabiła.. W każdym układzie czy to odpowiedzialnym za grzanie - pompa ciepła czy za chłodzenie - klimatyzator najważniejszy jest płynny przepływ powietrza. W Pana przypadku przepływ powietrza nie miał łatwo co obrazują poniższe zdjęcia.. Z których wynika jasno że podczas prac ociepleniowych PC musiała pracować.. [ATTACH=CONFIG]148931[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]148932[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]148933[/ATTACH] Tak wyglądał po ściągnięciu ze ściany i kilkunastominutowym dmuchanku z kompresora [ATTACH=CONFIG]148939[/ATTACH] A jak jest zaszroniona to jak wygląda i jaki jest przepływ? A jak zatkają nasiona ,pająki . To niema prawa się zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 19.11.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 I działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.11.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 w atlanticu mogę 3 strefy komfortowe ustawić a czy w każdej z niej mogę ustawić inną tempchodzi o wymuszenie większej pracy w upalne godzinyaczkolwiek poniekąd nie jest żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 19.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A jak jest zaszroniona to jak wygląda i jaki jest przepływ? A jak zatkają nasiona ,pająki . To niema prawa się zepsuć Oczywiście masz rację Ale zaszronienie jest chwilowe a my tutaj mówimy o czymś stałym.. Wzrasta pobór prądu i tutaj się robi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 19.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 [ATTACH=CONFIG]149517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149518[/ATTACH] I działa A takie pytanko o wysokość montażu czujnika temperatury??? Czy nie za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.11.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) P odnośnie pytania o metraż to 123m2 to jest stan faktyczny łącznie z altanami,kołowniami , spiżarkaminie planowaliśmy ale poddasze robimy jednak w standardzie do zamieszkania[45m2]i właściwie jak dodam te metry a nie będę ogrzewał to zejdę poniżej 20kwhm2;)na forum niektórzy liczą m2 na poddaszach już od wysokości 1,5maha u mnie wody nie zużywam jeszcze ale dzisiejszy wynik szcerze mnie zdziwiłfakt że noc była 5stop na plusie no ale dzisiaj nie było grama słońcachoć trochę wiem o co chodzi zwiekszam regularnie faze redukcji kosztem okresu komfortowego dziś było w domu 21-22 ale już nie było uczucia przegrzania trochę mnie kusi żeby zmniejszyć temperturę na 20-21 Edytowane 19 Listopada 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Zeszły tydzień pracowity malux nowa 10 atlantica trochę większa niż twoja S Co prawda jeż w trakcie montażu zdjęcia były robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 20.11.2012 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 A takie pytanko o wysokość montażu czujnika temperatury??? Czy nie za nisko A co robi ten czujnik w czasie grzania? Chyba mierzy temperaturę powietrza .A w tym miejscu temperatura powietrza jest równa temperaturze powietrza w okolicy.Wysokość niema tu znaczenia. Ewentualny błąd jest nieistotny Miki jak można przegrzać chłodnicę?.A zaszronienie pojawia się natychmiast po rozpoczęciu cyklu .W dni z mgłą trwa to nawet parę godzin. Kiedyś widziąłem w siedzibie atlantica jednostkę pokrytą grubą warstwą nasion ,pajęczyn, kurzu tek ,że nie było widać lameli i działalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.11.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Tym lepiej, bo będąc w 90% zadecydowany na Panasa miałem do dyspozycji tylko firmę z Częstochowy, oraz jedną konurencję z Wrocławia. Przyda sie trzecia opcja W Panasonicu nie podoba mi się to, że panel sterujący jest wbudowany w moduł hydrauliczny, trzeba biegać do "kotłowni". Wcześniej się pomyliłem, sprężarka się wyłącza przy -28, a załącza ponownie przy -25. No i nie wiem dlaczego Panasonic zaleca dodatkowy zbiornik buforowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 A co robi ten czujnik w czasie grzania? Chyba mierzy temperaturę powietrza .A w tym miejscu temperatura powietrza jest równa temperaturze powietrza w okolicy.Wysokość niema tu znaczenia. Ewentualny błąd jest nieistotny Miki jak można przegrzać chłodnicę?.A zaszronienie pojawia się natychmiast po rozpoczęciu cyklu .W dni z mgłą trwa to nawet parę godzin. Kiedyś widziąłem w siedzibie atlantica jednostkę pokrytą grubą warstwą nasion ,pajęczyn, kurzu tek ,że nie było widać lameli i działalo No i oczywiście nie ma to żadnego wpływu na zużycie prądu - w przypadku tej pompy prawie 40% więcej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 miki: A gdzie sie podzial Twoj nowy "lobbysta", ze sam gardlujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts