Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W Panasonicu nie podoba mi się to, że panel sterujący jest wbudowany w moduł hydrauliczny, trzeba biegać do "kotłowni".

Wcześniej się pomyliłem, sprężarka się wyłącza przy -28, a załącza ponownie przy -25.

No i nie wiem dlaczego Panasonic zaleca dodatkowy zbiornik buforowy.

No tak, ale nie jest to kocioł-śmieciuch, żeby trzeba było odwiedzać go zbyt często :)

Kwestia dobrania odpowiednich ustawień i można zapomnieć o sterowaniu.

A gdzie to zalecenia odn zbiornika buforowego?

No tutaj myślę że nie mogę się zgodzić z Tobą.

Od kilkunastu lat pracuje w branży klimatyzacyjnej i wiem jedno zawalona chłodnica w agregacie zmniejsza żywotność sprężarki.

W inwerterach też?

To jak długo można nie czyścić .?Czy szroniernie też uszkadza sprężarkę?

W on offach z kapilarą i owszem

W inwerterach też?

To jak długo można nie czyścić .?Czy szroniernie też uszkadza sprężarkę?

W on offach z kapilarą i owszem

Każdy serwis powie Tobie to samo że urządzenie musi być czyste a tłumaczenie że widziałeś wymiennik zabity i wszystko chodziło nie jest do końca dobrą informacją dla użytkownika..

Przepływ poprzez urządzenie musi być zapewniony :)

No tak, ale nie jest to kocioł-śmieciuch, żeby trzeba było odwiedzać go zbyt często :)

Kwestia dobrania odpowiednich ustawień i można zapomnieć o sterowaniu.

A gdzie to zalecenia odn zbiornika buforowego?

Szkoda jednak, że sterownika nie można wyciągnąć i powiesić na ścianie. Lepiej chyba wiedzieć co robi pompa, czy nie ma jakiegoś błędu, itd.

Co do zbiornika buforowego (niedużego) to taką informację dostałem od dyrektora handlowego dystrybutora Panasonica. W folderach na www są przykłady instalacji, gdzie właśnie zbiornik występuje.

Szkoda jednak, że sterownika nie można wyciągnąć i powiesić na ścianie. Lepiej chyba wiedzieć co robi pompa, czy nie ma jakiegoś błędu, itd.

Co do zbiornika buforowego (niedużego) to taką informację dostałem od dyrektora handlowego dystrybutora Panasonica. W folderach na www są przykłady instalacji, gdzie właśnie zbiornik występuje.

Ale można podpiąć sterowniki siemensa :)

Każdy serwis powie Tobie to samo że urządzenie musi być czyste a tłumaczenie że widziałeś wymiennik zabity i wszystko chodziło nie jest do końca dobrą informacją dla użytkownika..

Przepływ poprzez urządzenie musi być zapewniony :)

Miki ma absolutnie rację, czystrze urzadzenie dłuższa sprawność! Nie bez kozery większość firm w warunkach gwarancji ma napisane, że seris konserwacyjny powinien być przeprowadzany dwa razy w roku, żeby zachować gwarancję. Wiele razy mieliśmy okazję wymieniać sprężarki w urządzeniach których nikt nie konserwował z różnych względów.

Edytowane przez klimxxed
literówka