malux20 20.11.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 miki jak robot już się zregenerował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 miki jak robot już się zregenerował Tak w zeszłym tygodniu trzy pompy w tym następne trzy idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 20.11.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wszystkie drogi prowadzą do Ostrołęki.Proszę nie zapomnieć o odwiedzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wszystkie drogi prowadzą do Ostrołęki. Proszę nie zapomnieć o odwiedzinach. Oczywiście odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.11.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wszystkie drogi prowadzą do Ostrołęki. A to już blisko do Szczecina ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 W Panasonicu nie podoba mi się to, że panel sterujący jest wbudowany w moduł hydrauliczny, trzeba biegać do "kotłowni". Wcześniej się pomyliłem, sprężarka się wyłącza przy -28, a załącza ponownie przy -25. No i nie wiem dlaczego Panasonic zaleca dodatkowy zbiornik buforowy. No tak, ale nie jest to kocioł-śmieciuch, żeby trzeba było odwiedzać go zbyt często Kwestia dobrania odpowiednich ustawień i można zapomnieć o sterowaniu. A gdzie to zalecenia odn zbiornika buforowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 20.11.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 No i oczywiście nie ma to żadnego wpływu na zużycie prądu - w przypadku tej pompy prawie 40% więcej?? Ale nie niszczy pompy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale nie niszczy pompy:rolleyes: No tutaj myślę że nie mogę się zgodzić z Tobą. Od kilkunastu lat pracuje w branży klimatyzacyjnej i wiem jedno zawalona chłodnica w agregacie zmniejsza żywotność sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpab 20.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Eh miki w okolicach Ostołęki a w okolicach Łodzi miał byc już kilka razy i jakoś nie odwiedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Eh miki w okolicach Ostołęki a w okolicach Łodzi miał byc już kilka razy i jakoś nie odwiedził A właśnie jesteśmy - dokładnie w Jedlinie B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Tak w zeszłym tygodniu trzy pompy w tym następne trzy idą Ja jestem w tych "następne trzy" czyli przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 20.11.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 No tutaj myślę że nie mogę się zgodzić z Tobą. Od kilkunastu lat pracuje w branży klimatyzacyjnej i wiem jedno zawalona chłodnica w agregacie zmniejsza żywotność sprężarki. W inwerterach też? To jak długo można nie czyścić .?Czy szroniernie też uszkadza sprężarkę? W on offach z kapilarą i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 W inwerterach też? To jak długo można nie czyścić .?Czy szroniernie też uszkadza sprężarkę? W on offach z kapilarą i owszem Każdy serwis powie Tobie to samo że urządzenie musi być czyste a tłumaczenie że widziałeś wymiennik zabity i wszystko chodziło nie jest do końca dobrą informacją dla użytkownika.. Przepływ poprzez urządzenie musi być zapewniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 No tak, ale nie jest to kocioł-śmieciuch, żeby trzeba było odwiedzać go zbyt często Kwestia dobrania odpowiednich ustawień i można zapomnieć o sterowaniu. A gdzie to zalecenia odn zbiornika buforowego? Szkoda jednak, że sterownika nie można wyciągnąć i powiesić na ścianie. Lepiej chyba wiedzieć co robi pompa, czy nie ma jakiegoś błędu, itd. Co do zbiornika buforowego (niedużego) to taką informację dostałem od dyrektora handlowego dystrybutora Panasonica. W folderach na www są przykłady instalacji, gdzie właśnie zbiornik występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To nie jest zły pomysł. Szczególnie w instalacjach które mają regulację indywidualną obwodów grzewczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Szkoda jednak, że sterownika nie można wyciągnąć i powiesić na ścianie. Lepiej chyba wiedzieć co robi pompa, czy nie ma jakiegoś błędu, itd. Co do zbiornika buforowego (niedużego) to taką informację dostałem od dyrektora handlowego dystrybutora Panasonica. W folderach na www są przykłady instalacji, gdzie właśnie zbiornik występuje. Ale można podpiąć sterowniki siemensa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale można podpiąć sterowniki siemensa Ale to nie jest substytut fabrycznego sterownika. Co mi po Siemensie, skoro to tylko "Pomieszczeniowy regulator temperatury"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale to nie jest substytut fabrycznego sterownika. Co mi po Siemensie, skoro to tylko "Pomieszczeniowy regulator temperatury"? No i spokojnie wystarczy do normalnego użytkowania. Myślę że czym więcej klient grzebie w pompie tym więcej robi sobie kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimxxed 20.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Każdy serwis powie Tobie to samo że urządzenie musi być czyste a tłumaczenie że widziałeś wymiennik zabity i wszystko chodziło nie jest do końca dobrą informacją dla użytkownika.. Przepływ poprzez urządzenie musi być zapewniony Miki ma absolutnie rację, czystrze urzadzenie dłuższa sprawność! Nie bez kozery większość firm w warunkach gwarancji ma napisane, że seris konserwacyjny powinien być przeprowadzany dwa razy w roku, żeby zachować gwarancję. Wiele razy mieliśmy okazję wymieniać sprężarki w urządzeniach których nikt nie konserwował z różnych względów. Edytowane 21 Listopada 2012 przez klimxxed literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale to nie jest substytut fabrycznego sterownika. Co mi po Siemensie, skoro to tylko "Pomieszczeniowy regulator temperatury"? I dodatkowy wydatek. ja z Atlantic'kiem dostałem radiowy sterownik, ale nie wiem może mi się fuksnęło:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts