Kasia Krzysiek 01.12.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ile ci zużywa na cykl grzania CWU kWh??Do użytkowników Atlantica TRI jak często macie teraz rozmrażanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 01.12.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ile ci zużywa na cykl grzania CWU kWh?? Do użytkowników Atlantica TRI jak często macie teraz rozmrażanie. Cykl podgrzania CWU to jakieś 2-2,5kWh. Rozmrażanie chyba tylko 1-2x dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 01.12.2012 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Proces rozmrażania jest uruchamiany w zależności od warunków zewnętrznych .Głównie temperatury.Istotne jest też zaszronienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 01.12.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Proces rozmrażania jest uruchamiany w zależności od warunków zewnętrznych .Głównie temperatury.Istotne jest też zaszronienie. No ale w obecnych warunkach jak często raz dziennie czy co godzinę, jest 0-1 C więc dla zamarzania wody idealna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 01.12.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ile ci zużywa na cykl grzania CWU kWh?? Do użytkowników Atlantica TRI jak często macie teraz rozmrażanie. przy obecnych warunkach (wczoraj) to ze dwa razy na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.12.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 w mrozy będzie rzadziej czy częściej/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 01.12.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 w mrozy będzie rzadziej czy częściej/? to zależy od wilgotności, a wiadomo, że im zimniej tym suszej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 01.12.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Możesz rozwinąć korzystny wpływ ?? Jeżeli woda jest w ruchu, następuje intensywniejsze jej mieszanie się z zasobniku oraz lepiej "omywa" źródło ciepła (np. wężownice). Efekt jest taki że do ogrzania wody do tej samej temp. możemy użyć niższej temp. wychodzącej z PC, czyli mamy również wyższy COP. Dodatkowo po wyłączeniu się PC woda już jest jednorodna temperaturowo i dzięki temu może być mniej cykli włączania grzania CWU. W skrócie mamy efekt analogiczny do studzenia szklanki herbaty w naczyniu z zimną wodą i teraz mieszamy lub nie. Szybciej i równomierniej, lub wolniej i warstwowo. Oczywiście nie można tego też generalizować na wszystkie przypadki. Nawet wężownice porządne firmy projektują żeby uzyskać jak najlepszy efekt w statycznej wodzie, ale tacy to raczej nisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.12.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Wczesniej na cyrkulacji mialem 4,5W pompe obiegoiwa Wilo. Zupelnie nie generowala efektu jakiegokolwiek mieszania wody z zasobniku Teraz mam taka 65W i ona pewnie gdyby miala szanse popracowac przy grzaniu CWU jakos tam by pomogla, tylko mam poki co problem z "wysterowaniem " tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 01.12.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jeżeli woda jest w ruchu, następuje intensywniejsze jej mieszanie się z zasobniku oraz lepiej "omywa" źródło ciepła (np. wężownice). (......)Dodatkowo po wyłączeniu się PC woda już jest jednorodna temperaturowo ... A wiesz może jak jest zbudowany zasobnik? Pytanie retoryczne tutaj widzę pozostanie. Wiesz na jakiej wysokości są wpuszczone króćce cyrkulacji? Jeśli jednak wiesz to o jakim wymieszaniu mówisz? BZDURA. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.12.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wiesz na jakiej wysokości są wpuszczone króćce cyrkulacji? Mieszanie można zrobić montując na wlocie i wylocie zasobnika trójniki, a pomiędzy nimi zawór zwrotny i obiegówkę. Nie trzeba nic podpinać do cyrkulacji, która jest u góry zasobnika. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.12.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Cyrkulacja jest raczej w srodkowej czesci zbiornika. Jej powrot oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 01.12.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 nie wiem o co ci chodzi, ale mi montował pompę (i nie tylko mi) i wszystko przebiegało dobrze. kontakt jest cały czas. i przyjechał z południa polski na mazury. owszem może teminowość jest do poprawienia ale nie ma ragedii, a to świadczy o ilości pracy i klienci też mają różne wymagania i czas może się przedłużać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 01.12.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 dziwne, przed chwilą był tu post oskarżający mikiego121 o nieuczciwość i jeszcze gorsze, ja napisałem komentarz i post znikł!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 01.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 dziwne, przed chwilą był tu post oskarżający mikiego121 o nieuczciwość i jeszcze gorsze, ja napisałem komentarz i post znikł!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posty były ewidentnym oszczerstwem i zostały zgłoszone jako naruszenie dobrego imienia spółki. Być może była to nieuczciwa gra konkurencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.12.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ale Artur co się stresujesz na tym forum jest co najmniej 15 osób co ma Naszą pompę i nikt nie został naciągnięty. Nie można mi się dowalić do strony technicznej to próbuje się innymi sposobami.. Już były dwie kontrole ze skarbówki teraz trochę innych dymów Polski standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No a pomijając wątki kryminalne to odpowiesz mi miki gdzie się wpina pompkę cyrkulacji CWU? Skoro w menu jest opcja zaprogramowania pracy tej pompki to musi być też jakieś wyjście zasilające, którym można sterować z menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No a pomijając wątki kryminalne to odpowiesz mi miki gdzie się wpina pompkę cyrkulacji CWU? Skoro w menu jest opcja zaprogramowania pracy tej pompki to musi być też jakieś wyjście zasilające, którym można sterować z menu? można jest na płycie opisane.. potrzebujesz wtyczkę dokupić przywiozę ją ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.12.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 można jest na płycie opisane.. potrzebujesz wtyczkę dokupić przywiozę ją ze sobą Które to wyjście? Jest oczywiście na to inny - prosty sposób. Można podpiąć obiegówkę pod złącze zaworu trójdrożnego. Ale wtedy nie będzie opcji włączenia cyrkulacji w innych momentach niż podgrzewanie zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No właśnie Jutro prześlę ci na priva schemat z zaznaczoną wtyczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts