Magnolia18 10.12.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Skoro przy wymienniku rurki po stronie pc są dużo cieplejsze niż te po stronie co, to ewidentnie wymiennik psuje całą pracę pc. Stąd masz kiepską jej wydajność, zimne grzejniki i ciągłe odszranianie. Ten instalator to chyba kominki podłączał. Tak jak napisał Pyxis, pc lubi prostą instalację, a takie głupie błędy jak podłączenie wymiennika płytowego się mszczą. nie wiem, nie znam sie, nie orientuje sie ... po stronie CO jest uklad otwarty, stara instalacja jak swiat w duzej czesci, tak mi rzeczono pojawi sie 'instalator kominkow' to pewnie powie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.12.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Czy agregat jest na pewno zaszroniony? Moze wymiennik jest zapchany? Chcialbympompe moglby napisac jak pracuje jego pompa przy takich mrozach. Sądząc po wykresie zużycia prądu odszranianie było 8x w ciągu ostatniej doby. Odszranianie odbywa się przy poborze około 1kWh przez kilka minut. Moja pompa pracuje tak, że w domu jest ciepło czyli spełnia swoja zadanie. Niestety jak patrzę na wykresy pracy to nie padam na kolana nad algorytmami sterowania PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empus 10.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Trochę offtopic tak czytam i czytam Wasze posty i sam nie mogę się doczekać swojej pompy może uda się w tym tygodniu ją odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Sądząc po wykresie zużycia prądu odszranianie było 8x w ciągu ostatniej doby. Odszranianie odbywa się przy poborze około 1kWh przez kilka minut. Moja pompa pracuje tak, że w domu jest ciepło czyli spełnia swoja zadanie. Niestety jak patrzę na wykresy pracy to nie padam na kolana nad algorytmami sterowania PC Ale nie piszesz ile wciaga na dobe Moze opisz o co chodzi z algorytmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.12.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ale nie piszesz ile wciaga na dobe Moze opisz o co chodzi z algorytmami. W tym miesiącu poszło już 370kWh. W algorytmach nie podoba mi się, że pompa chce "za szybko nagrzać" i kończy się to szybkim wejściem na pełną moc (pełen pobór prądu) by po godzinie przekroczyć zaplanowaną temperaturę zasilania i "zrobić sobie przerwę". Przez to zamiast płynnie modulować moc robi się większe lub mniejsze taktowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.12.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 te 370 kwh to na ile metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 nie za dużo ale nie chcę żeby mówić tylko o plusach powietrznejdziś np. jeden z telefonów do mnie dotyczył powietrznejkolega zastanawia się nad gr czy powiet, powiedziałem mu żeby , jeśli mu zależy na poprawnych stosunkach z sąsiadem żeby tego nie zakladał od jego strony [okolo 10 metrów]powiedział o tym że między pow a gruntową ma 10 tyś w ofercie między nimi -rzecz właściwie nawet nie do przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 10.12.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 nie za dużo ale nie chcę żeby mówić tylko o plusach powietrznej dziś np. jeden z telefonów do mnie dotyczył powietrznej kolega zastanawia się nad gr czy powiet, powiedziałem mu żeby , jeśli mu zależy na poprawnych stosunkach z sąsiadem żeby tego nie zakladał od jego strony [okolo 10 metrów] powiedział o tym że między pow a gruntową ma 10 tyś w ofercie między nimi -rzecz właściwie nawet nie do przemyslenia U mnie sąsiedzi też są nie zadowoleni a mam tylko 4 metry do płotu. Przez nią właśnie stosunki się pogorszyły. A działała tylko 6 tygodni i to jak było ciepło. Teraz już 2 miesiące jest wyłączona po awarii to nawet "Dzień dobry i co słychać mówią", ale jak jutro miki przyjedzie zamontować i uruchomić ponownie i czytam jak to często się u was załącza przy obecnych temperaturach to nie chcę myśleć co teraz będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wrzucilibyście filmik z czułym mikrofonem w celach poznawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 U mnie sąsiedzi też są nie zadowoleni a mam tylko 4 metry do płotu. Przez nią właśnie stosunki się pogorszyły. A działała tylko 6 tygodni i to jak było ciepło. Teraz już 2 miesiące jest wyłączona po awarii to nawet "Dzień dobry i co słychać mówią", ale jak jutro miki przyjedzie zamontować i uruchomić ponownie i czytam jak to często się u was załącza przy obecnych temperaturach to nie chcę myśleć co teraz będzie. Miki 2 miesiące jedzie do awarii czy ktoś inny montował? Co padło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wrzucilibyście filmik z czułym mikrofonem w celach poznawczych. Na youtube jest kilka Miki 2 miesiące jedzie do awarii czy ktoś inny montował? Co padło? Z tego co wiem wina inwestora,nie zabezpieczone wiatraki przy ocieplaniu i tynkowaniu i się "lekko" zabrudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 10.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 nie jest to aż tak głośne, moi sąsiedzi tego w ogóle nie słysząjak przejdę tylko za róg domu to już nie słychaćjak odejdę od pompy 4-6 metrów to też prawie wogóle jej nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 10.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wrzucilibyście filmik z czułym mikrofonem w celach poznawczych. Mogę wrzucić ale dopiero za tydzień. A tak na marginesie, to jestem ciekawy czy woda w podłogówce w moim nowym nie zamieszkałym, ocieplonym ale nie ogrzewanym domu nie zmarzła bo na zewnątrz -9 Jutro się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 10.12.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 A co, u Cibie fizyka innymi prawami sie rzadzi? Staram sie prostowac blad we wniskowaniu spowodowany brakami w wiedzy. Jakie braki wiedzy, co prostujesz ... znowu nie nadążam. Oświeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 10.12.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Z tego co wiem wina inwestora,nie zabezpieczone wiatraki przy ocieplaniu i tynkowaniu i się "lekko" zabrudziło Moja wina ale to już było we wcześniejszych postach zerknij na 198 stronę tam jest opisane Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Szymek98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 10.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Moze masz jakas kaluze albo inne jezioro w poblizu? Zlituj się i odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Moja wina ale to już było we wcześniejszych postach Fakt, teraz sobie przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.12.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Trochę offtopic tak czytam i czytam Wasze posty i sam nie mogę się doczekać swojej pompy może uda się w tym tygodniu ją odpalić. Kiedy odpalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.12.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Sądząc po wykresie zużycia prądu odszranianie było 8x w ciągu ostatniej doby. Odszranianie odbywa się przy poborze około 1kWh przez kilka minut. Moja pompa pracuje tak, że w domu jest ciepło czyli spełnia swoja zadanie. Niestety jak patrzę na wykresy pracy to nie padam na kolana nad algorytmami sterowania PC Czym pobrała 1kWh w kilka minut .Sprężarką o mocy 4 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Zlituj się i odpuść. Weź już się nie nakręcaj, bo nie ma sensu. Trzeba namierzyć przyczynę problemów i ją wyeliminować. Wybacz, ale sam uwazam teorię o jeziorze, jako przyczynę nieprawidłowej pracy pompy za naciąganą, odważną, a jednocześnie ryzykowną No chyba, że się zbijałeś... Mam nadzieję, że napiszecie jak to się skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts