malux20 12.12.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 darmowe lodowisko he hepo moich wczorajszych szaleństwach z zyżyciem [coś okolo 26kwh] dziś pompa powoli pracuje powinienem zmieścić się w 8kwh przy temp w domu 21-21,5fakt że jest słonce dziśpewnie tydzień zamknę w 80kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.12.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) ja się powtórzę przy domu 120m2 kupowanie powietrznej za 25 to kabaret u mnie problem jest z głośnościąno ale grzejedaję sobie ten sezon na rozpoznanieale nie zdziwcie się jak wyskoczę z taką akcją jak w wentylacji Edytowane 12 Grudnia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 12.12.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 ja się powtórzę przy domu 120m2 kupowanie powietrznej za 25 to kabaret Skoro tydzień grzejesz za 50 zł to faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.12.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 jeśli tyle wyjdzie grudzień to ok będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unim 12.12.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 ja się powtórzę przy domu 120m2 kupowanie powietrznej za 25 to kabaret u mnie problem jest z głośnością no ale grzeje daję sobie ten sezon na rozpoznanie ale nie zdziwcie się jak wyskoczę z taką akcją jak w wentylacji A można wiedzieć jaka to akcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.12.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 znudziła mi się pierwsza to założyłem drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.12.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Oczywiscie koszt w postaci PLN wg licznika nie jest nicki jak przy podlogowce ale jak wyzej podalem i tak byl nizszy niz koszt ekogoszku 'spalanego' w ubieglym roku. Jestem na TAK. tzn bylem do defrostow Czy możesz podać ile w zeszłym roku spalałeś ekogroszku [i jakiego] oraz jakie teraz masz rachunki za prąd ? Co do "stanów przejściowych" to chyba chodzi o wilgotność a nie o temperaturę powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 12.12.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 1. czy jednostka zewnętrzna odmraża się prawidłowo do końca? (na mojej wizualizacji widać nieregularność odmrażania)2. czy nie widać przypadkiem lodu wewnątrz w okolicach wanny ociekowej?jeżeli tak to trzeba ją pożądnie odmrozić np. wylac parę konewewk wody aż będzie całkiem czysto, oczywiście na wyłączonej lub w trybie defrostaa czy gdzieś w ogóle przechodziła całą zime taka pompa, czy to jest "nowość".ps.oj miki, robisz krecią robotę, a pompy ciepła P-W jak pasują do instalacji, nie zawsze się da wszędzie je zamontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 No to przynajmniej tu mamy jasność, że pc powinna dać radę i chyba rozwiałeś wątpliwości paru osób wypowiadających się wcześniej. no powinna dac i dawala rade do nocy z piatku na sobote. w sobote rano skucha jakas nastala. Piatek bylo calusienki dzien minus 5* w dzien i w domu mialem 23* i CWU 50* w 300l zasobniku - bez zadnych problemow. nocami bylo zimniej. Siedzialem teraz z Miki 'na' sterowaniu dosc dlugo, badajac parametry dosc dlugo. Niby wsio OK. :/ Szukamy rozwiazania i na moje oko ( ale co ja sie znam ) to bedzie cos z softem. Instalacja dzialala mimo ze stara, ze wymiennik, ze grzejniki, ze grzanie 24h CO i CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Czy możesz podać ile w zeszłym roku spalałeś ekogroszku [i jakiego] oraz jakie teraz masz rachunki za prąd ? Co do "stanów przejściowych" to chyba chodzi o wilgotność a nie o temperaturę powietrza ? w takiej temp. jak teraz czyli praktycznie wiekszosc zimy 'spalalem' a raczej wrzucalem w zasobnik 1T eko jak byly te duze mrozy to 1.5T, ceny rok temu w zaleznosci skad groszek ( nie mowie o czeskim czy jakims mieszancu ) to 800-950PLN ( luz badz workowany ). Listopad wg podlicznika zamknalem mniej niz 1T eko przyjmujac cene ubiegloroczna najnizsza mi znana ( placona ). Nie znam sie na stanach przejsciowych, wilgotnosciach i NIE musze sie na tym jako uzytkownik znac, prawda ? Jezdzac samochodem tez nie musze wiedziec jak to dziala, ze jezdzi i robi inne rzeczy. Natomiast nikt nie informowal mnie, tudziez NIGDZIE nie podawal info, ze jak bedzie wilgotnie ( cokolwiek znaczy wigotnie ) moje urzadzenie bedzie sie zachowywac nie tak jak trzeba. Jakbym to wiedzial, byc moze nie zdecydowalbym sie na zakup bo to bardzo szerokie i wygodne pojecie wilgotnie a i nie chce mi sie analizowac kiedy moze byc wilgotnie. Moge sie wspomoc grzalkami ? Jakbym chcial urzadzenie elektryczne kupilbym farelke na allegro za 33.50 badz inne CUS w Praktikerze. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 1. czy jednostka zewnętrzna odmraża się prawidłowo do końca? (na mojej wizualizacji widać nieregularność odmrażania) ... u mnie obecnie ( wczesniej nie sparwdzalem ) w kilka minut jest odszroniona, nie odlodzona bo to nie lod ale raczej szron, sniezek czy jak to zwac cieniutki sie zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 12.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 sprawdź czy od wewnetrznej strony skraplacza nie ma lodu, szron widać na zewnątrz, ale jak woda spływa podczas odmrażania potrafi zamarzać i przy wilekokrotnym odmrażaniu pojawia sie lód wewnątrz, z wody która nie zdąży spłynąć i zamarza między lamelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 sprawdź czy od wewnetrznej strony skraplacza nie ma lodu, szron widać na zewnątrz, ale jak woda spływa podczas odmrażania potrafi zamarzać i przy wilekokrotnym odmrażaniu pojawia sie lód wewnątrz, z wody która nie zdąży spłynąć i zamarza między lamelami a jak bedzie lod to ? jak sie go pozbede to pozbede sie tez mojej 'przypadlosci' ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 12.12.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 jak będzie lód to go usuń, i zobaczysz czy zmieni się działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 na moje oko ( ale co ja sie znam ) to bedzie cos z softem Jaką masz wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Jaką masz wersję? najgorsze, ze nie mam ale widze ze mnie za wariata robi sterownik. skoro mam zadana temp. komfort przykladowo 25* a zredukowana 20* i wg planu godzinowego PCi winna w danej chwili pracowac na temp. zredukowanej to dlaczego pokazuje mi, iz zadano temp. 25* ? czyli komfort ? a dwa, zalaczenie automatyki krzywej grzania, jest ze przyjete ON a mimo to pracuje wg krzywej ustawionej recznie ( sprawdzilem przestawiajac ten parametr 'reczny' na 2 rozniace sie znacznie opcje dajace rozne temp. zadane zasilanai dla PCi i ta reagowala ). Zatem pokazuje, ze dziala w automatyce w jednym i w drugim wypadku a tak naprawde robi co innego. Czyli klamie a skoro klamie w takiej prostej sprawie to moze i klamac z czyms bardziej istotnym. Dodam, iz wczesniej tak nie robila, komfort to komfort, zredukowana to ta nizsza i tak mi wskazywala a i automat krzywej tez badalem kiedys i po wlaczeniu pokazala mi sie krzywa tam w ustawieniach 'recznych' jakas kosmiczna Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 najgorsze, ze nie mam Nie pokazuje wersji softu?? ale widze ze mnie za wariata A może zrób reset? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.12.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nie pokazuje wersji softu?? A może zrób reset? Wczoraj byl Miki i uzupelnial gaz i sprawdzal czy nie ucieka sobie gdzies, wsio OK. Przy okazji pudlo zostalo wylaczone czyli jakby reset .. Czekam na male info od Miska i zaraz po nim uskutecznie jeszcze jedna opcje. Efekt podam jutro po zaobserwowaniu czy to cokolwiek dalo. Promise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.12.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Przy okazji pudlo zostalo wylaczone czyli jakby reset .. Ja bym mu reseta zrobił z menu na wszelki wypadek. A co z tą wersją softu? Chciałem porównać z moja. Ja mam 02.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.12.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 jak będzie lód to go usuń, i zobaczysz czy zmieni się działanie Lodu nie ma więc chyba ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts