jbloch 14.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ja mówiłem ci co innego?? Atlantic produkuje dla Fujitsu Hydroboxy a Fujitsu dla Atlantica agregaty Sterownik i automatyka to wszystko Simens Co prawda w ofercie Polskiej Atlantica jak i Fujitsu są pewne różnice związany z zakresem oferowanych produktów ale już u źródła - Francji jest pełen typoszereg No proszę , jeszcze nie dawno twierdziłeś że ATLANTIC w całości jest produkowany we Francji,teraz okazuje się że coŚ tam produkuje Fujitsu, a największa fabryka Fujitsu jest z tego co mi wiadomo w chinach, do tego te wymienniki z tajlandi , to ile w końcu jest tej francuzkości w tej PC(oprócz europejskiej ceny rzecz jasna)?Bo co do jakości to widzę że przy tych temperaturach , i przy tej wilgotności powietrza to te twoje Atlantici wysiadają przy mojej beee chińskiej PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 14.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Znaleziono przyczynę częstych defrostów Była to usterka techniczna ale na szczegóły trzeba zaczekać [/quote Brawo , po to jest serwis , żeby obsługiwać , to co spieprzył przy montażu ( lub to co spieprzył marketing, nie informując rzetelnie klientów przed montażem PC typu PW na temat jej wad}, ja tam swojego chinola zamontowałem sam , a nie było to trudne , drugi sezon jakoś leci ,i nic serwisować nie trzeba.A le to nie ważne , ważne że mam chińską PC a ona jest beee i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.12.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Jbloch, Ty za wszelką cenę i wszelkimi środkami będziesz bronił tej swojej chińskiej pompki. Duma została urażona? Aż się wierzyć nie chce, że robisz to bezinteresownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 14.12.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Jbloch, Ty za wszelką cenę i wszelkimi środkami będziesz bronił tej swojej chińskiej pompki. Duma została urażona? Aż się wierzyć nie chce, że robisz to bezinteresownie. Nie niczym urażony nie jestem , bronie swojej PC , bo to ja zostałem że tak powiem objechany niczym łysa kobyła za tą swoją PC przez miki 121 , i przez ARTURO , ale oni robią to akurat zawodowo , choć ARTURO udaje zwykłego forumowicza , (a bee). A ja jestem zwykłym zjadaczem chleba, i widzę że póki co ta PC którą mam na razie sprawuje się lepiej od tych które oni sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Nie niczym urażony nie jestem , bronie swojej PC , bo to ja zostałem że tak powiem objechany niczym łysa kobyła za tą swoją PC przez miki 121 , i przez ARTURO , ale oni robią to akurat zawodowo , choć ARTURO udaje zwykłego forumowicza , (a bee). A ja jestem zwykłym zjadaczem chleba, i widzę że póki co ta PC którą mam na razie sprawuje się lepiej od tych które oni sprzedają. O przepraszam,byłem naprawdę nie daleko od montażu gruntowej pompy ciepła chińskiego producenta i to z odwiertami 2x70 bez tykania się chociaży jednym paluszkiem za kwotę 20tys.zł Jakby ktoś chciał to namiary na instalatora podam,zresztą to forumowicz Ale co innego mieć tani "badziew"(oczywiście moim zdaniem) z roczną "gwarancją" i Bóg wie jakim serwisem a co innego mieć 5 lat gwarancji z serwisem w ciągu 48h i właśnie wybrałem tą drugą opcję Oczywiście jako zwykły i normalny inwestor,gdyż taką ofertę miałem lata temu i wtedy nawet wysyłałem zapytania o powietrzną Daikina i Mitsubishi Ogrzewanie domu to nie przelewki chociaż kilka falerek w zupełności mi wystarczy I żeby nie było,że ja dwulicowiec,ogrzewanie bezpośrednio prądem z COP1 jest bardzo fajnym rozwiązaniem Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Magnolia18 Gdy już instalator zawita w Twe progi to poproś go, aby tym razem pomierzył temperatury przed i za wymiennikiem. Proponuję również zakup 4 termometrów, o których już kilkakrotnie wspominał "rwxw". Pomiar temperatur w układach z PC to podstawa. Jedno spojrzenie i już wiadomo czy wszystko gra. Jeśli zechcesz je czasem podać (np. przy różnych temperaturach powietrza), będzie to cenna informacja dla innych, stojących czasem przed wyborem takiego lub innego sposobu na ogrzewanie swojego domu. za prawde sluszny pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 14.12.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Nie niczym urażony nie jestem , bronie swojej PC , bo to ja zostałem że tak powiem objechany niczym łysa kobyła za tą swoją PC przez miki 121 , i przez ARTURO , ale oni robią to akurat zawodowo , choć ARTURO udaje zwykłego forumowicza , (a bee). A ja jestem zwykłym zjadaczem chleba, i widzę że póki co ta PC którą mam na razie sprawuje się lepiej od tych które oni sprzedają. Dobrze zrobiony chińczyk jest dobry. Zamontowałem kilka chinoli i chodzą .Ale za każdym razem na początku był problem. Teraz działają. A miki i ja zamontowaliśmy już trochę więcej niż jedna .Czasem może pojawić się jakiś błąd lub nieporozumienie z klientem FAjnie ,że twoja PC . Opowiadaj o osiągach ,cenie ,serwisie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 dokładnie - ja jestem bardzo zaskoczony, że nawet nie masz żadnego termometra, żeby mierzyć te temperatury. Ja osobiście po montażu, pierwsze co zrobiłem, to kupiłem termometr z sondą, żeby pomierzyć sobie wszystkie temperatury które mnie interesują.... to podstawa, bo tak jak pisze Zigobar i wcześniej rwxw - to podstawa... mam termometr. a nawet kilka za oknem, przed nim, w szafce. Mam nawet termometr w sterowniki i obok niego. A co na 'rurach' ? hmm. wersja 1. nie wiem . nie znam sie . nie orientuje sie, zarobiony jestem 2. jestem wykladowca polonistyki 3. jestem ksiedzem 4. kupilem i mam w .. mowili ze jezdzi ale drozej niz te na gaz ( podlogowka ) olewam, glupim, dyletant czy swiadomy konsument ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 14.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 A jak tam twoje defrosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empus 14.12.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Mam pytanko mam do wyboru dwie pompy Atlantic tri 11 oraz Panasonic TCAP, co polecacie wybrać, większość użytkowników widzę że używa Atlantica (i chyba wydają się być w miarę zadowoleni ) ale może ma ktoś również doświadczenie z Panasoniciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 A jak tam twoje defrosty? sa. byly napewno do 16. pozniej dalem sobie wolne. piwko. mecz. jestem kaloryfery w 1 linii brzegowje gorace, nie cieple a gorace. ale to 1 linia. stac przy sterowniku przy likendzie po tych dniach straconych, chciec mi sie nie chce. sorry pompa btw. obecnie minus 4 za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 sa. byly napewno do 16. pozniej dalem sobie wolne. piwko. mecz. jestem kaloryfery w 1 linii brzegowje gorace, nie cieple a gorace. ale to 1 linia. stac przy sterowniku przy likendzie po tych dniach straconych, chciec mi sie nie chce. sorry pompa No i pozytywne podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Mam pytanko mam do wyboru dwie pompy Atlantic tri 11 oraz Panasonic TCAP, co polecacie wybrać, większość użytkowników widzę że używa Atlantica (i chyba wydają się być w miarę zadowoleni ) ale może ma ktoś również doświadczenie z Panasoniciem. Za kilka chwil paru użytkowników będzie zadowolonych nie tylko z Atlantica ale też i z Panasonica Praktycznie wszystkie pompy powietrze-woda niezależnie od firmy prezentują podobny poziom techniczny. Panasonic ładnie wpiął się w oczekiwania klientów i oferuje trójfazową pompę już od 9kW w ciekawej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No i pozytywne podejście do tematu moze nie pozytywne a ... zlewcze nieco, zeby nie powiedziec, co ja moge ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 14.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Artur a co dają te 3 fazy w PC ? poza tym że jest pewnie inny silniczek w sprężarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Arturo Tak z ciekawości spytam. Piszesz jako użytkownik Arturo72 czy jako marketingowiec ArturWi, który sprzedaje Atlantica? Ja nie krytykuję Atlantica czy jakiegokolwiek innego producenta i nigdy tego nie robiłem. Ale potrafię pokazać rozwiązania, które w oferowanych przeze mnie urządzeniach są lepsze. I co ważniejsze - wiem jak działają. Irytuje mnie natomiast nachalny marketing i bezpodstawna krytyka innych producentów, na zasadzie: nie widać różnicy, to po co przepłacać. I do takowej się odnoszę. I nigdy, nikomu, nic na tym forum nie oferowałem. Co do zasobnika - nie bądź śmieszny. To nie jest kwestia świętości producenta, tylko jasnej i przejrzystej polityki sprzedaży i serwisu. A nie odmówiłem ot, tak, tylko rzeczowo to uzasadniłem. Aby nie było wątpliwości - zamieszczam to uzasadnienie poniżej, dla wszystkich tych, których interesuje obcy zasobnik............... Witam Rozumiem Pana argumentację, ale jako autoryzowany partner Daikin'a nie podejmujemy się wykonania takich składanych kotłowni. Pomijam już fakt, że Daikin (formalnie) nie udziela gwarancji na system *z obcym zasobnikiem. I nie chodzi też o mniejszą marżę na tańszym zasobniku. Jakikolwiek problem czy kod błędu związany z temperaturą, przegrzaniem, pracą innego zaworu trójdrożnego itp, itd, skutkuje tym, że wyjeżdża do Pana nasz serwis i robimy to na nasz koszt, bo producent dostarcza tylko części. Każdy taki wyjazd to kilkaset zł. Z doświadczeń wiemy, że prawdopodobieństwo takiej sytuacji w systemach składanych graniczy z pewnością. To są drobne sprawy, ale każda najdrobniejsza sprawa to wyjazd, najczęściej w najmniej pożądanym momencie. Jako firma wolimy mieć zadowolonego klienta z kompletnej firmowej instalacji, o której możemy zapomnieć, niż klienta z kombinowaną instalacją, do której trzeba jeździć. * W takiej sytuacji proszę wybrać tańszego producenta np. Atlantica. W Warszawie na pewno wskażą Panu lokalnego instalatora z autoryzacją................... W cenie zasobnika jest zawór trójdrożny przełączający z siłownikiem, styczniki grzałek, czujnik przegrzania i czujnik temperatury. Lekko licząc z z tysiąc złotych. Ponadto jest zoptymalizowany (wysokość zamontowania grzałki, wężownicy i punkt pomiaru temperatury) do nastaw histerezy sterownika. Stać mnie na to by zrezygnować z chybionych rozwiązań, byle tylko pompę sprzedać. A jak to jest z tymi zasobnikami CW. Kiedyś były 300-ki dobre do Alfei a teraz jak pojawił się dedykowany to są be? Widzisz i tu Masz rację Dlatego poprosiłem Arturo72 aby rozpoczynając na forum występował jako firma oficjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Artur a co dają te 3 fazy w PC ? poza tym że jest pewnie inny silniczek w sprężarce 1 fazowo to jak klasycznie a 2 i 3 fazowo ... uuu sam pomysl to daje 3 faza a raczej takie masz mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Widzisz i tu Masz rację Dlatego poprosiłem Arturo72 aby rozpoczynając na forum występował jako firma oficjalnie W kwestiach nie dotyczących mojej,prywatnej inwestycji jaką jest tocząca się budowa mojego własnego domu i wszystko co z nim związane występuję jako ten powyżej i rozdzielam te wypowiedzi dlatego osobny nick. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Widzisz i tu Masz rację Dlatego poprosiłem Arturo72 aby rozpoczynając na forum występował jako firma oficjalnie eee powoli. wyrazac sie powinno precyzyjnie, Michas rozpoczynajac co ? ... edit, ok widze wyzej. edit2. uuu sie zacznie. aczkolwiek mimo mojej symaptii do Was ... i juz mnie nie ma Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.12.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Praktycznie wszystkie pompy powietrze-woda niezależnie od firmy prezentują podobny poziom techniczny. Prawda i nieprawda. Prawda, bo prawa pana Carnota nikt nie przeskoczy, a nieprawda, bo urządzenia działające w oparciu o to zjawisko mogą być lepiej, lub gorzej sterowane. Jak na przykład sterowanie defrostami w Atlanticu, czy np Daikinie. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts