malux20 14.12.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 artur mam pytania które może pomogą innym także1/ czy w różnych strefach czasowych - komfortowych da się ustawić różne temp?2/ czy może lepiej żeby uniknąć zużycia podczas odszraniania i ochrony antyzamrożeniowej lepiej żeby pompka pracowała 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) [.pytac smialo, mnie Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) artur mam pytania które może pomogą innym także 1/ czy w różnych strefach czasowych - komfortowych da się ustawić różne temp? 2/ czy może lepiej żeby uniknąć zużycia podczas odszraniania i ochrony antyzamrożeniowej lepiej żeby pompka pracowała 24h Co wiem to powiem 1.Masz trzy fazy dobowe i dla tych faz ustawiasz temperaturę na pompie,chcesz więcej od tego masz sterownik pokojowy,nie koniecznie dedykowany na którym ustawiasz co chcesz i kiedy chcesz. 2.Za technicznie aczkolwiek dzis sie dowiedzialem, zes ... No cóż... być może za niedługo..."bis";) Edytowane 14 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.12.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 odnośnie 1 to się nie da na sterowaniu atlantica?2-warto żeby to ludzie wiedzieli bo to ma wpływ copy scopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 odnośnie 1 to się nie da na sterowaniu atlantica? Ale to Ci nic nie da,masz przykład z bitterem jak działa piec i sama pogodówka.Na pompie ustawiasz max i krzywą grzewczą a od regulacji temperatury masz sterownik pokojowy,którego on nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.12.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 odnośnie 1 to się nie da na sterowaniu atlantica? 2-warto żeby to ludzie wiedzieli bo to ma wpływ copy scopy Możesz podpiąć każdy sterownik Na którym się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.12.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 czyli na atlanticu samym sie nie da chciałbym zmusić pompę do większej pracy w okienku 13-16trochę to da raz że taniejdwa cop lepszy np , z rana przy niższych temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 oo tak mi przyszlofrytkilubicie, nie > czesc tak a inni nie. zycie. Banda nie lubiaca frytek, pitac ogladac Julie czy Innego Mateusza frytkiuhmmmmmmmaja BYC takie jak CHCEMy, LUBIMY, tak? ehe !Zatem nie chce frytek na pol dojrzalych, nie dopieczonych etcTAKI MA BYC MOJ grzejnik. Ja tak chce. Moje zbojnickie prawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 14.12.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) czyli na atlanticu samym sie nie da chciałbym zmusić pompę do większej pracy w okienku 13-16 trochę to da raz że taniej dwa cop lepszy np , z rana przy niższych temp No jak się nie da jak się da: Ustawiasz jakąś fazę od 13 do 16 na max. i tyle a resztę załatwi sterownik pokojowy. To on wg mnie jest głównym dowodzącym w ogrzewaniu pompą a nie pogodówka. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 14.12.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 a wy co na bezsenność cierpicie?? i jeszcze o tej porze frytki zajadać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.12.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No i ? Jak tam frytki ? Niedosmażone ? Za słaba temperatura oleju jestes pewien ze gawiedz winna ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 jestes pewien ze gawiedz winna ... ? Jeśli smażyła na za niskiej temparaturze oleju niż być powinna to ona winna smaku frytek Aczkolwiek nie jestem tak wytrawnym kucharzem,żeby to obceniać W kuchni rządzi żona i nie miałem nigdy nie dosmażonych frytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.12.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Jeśli smażyła na za niskiej temparaturze oleju niż być powinna to ona winna smaku frytek Aczkolwiek nie jestem tak wytrawnym kucharzem,żeby to obceniać W kuchni rządzi żona i nie miałem nigdy nie dosmażonych frytek Jakos srednio mnie to obchodzi. ... zdradzac szczegolow nie bede. nie moge Michas. dostal info. Odrzuci on/oni .[ podamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.12.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Możesz podpiąć każdy sterownik Na którym się da U mnie ci się nie udało... Coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.12.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Mam pytanko mam do wyboru dwie pompy Atlantic tri 11 oraz Panasonic TCAP, co polecacie wybrać, większość użytkowników widzę że używa Atlantica (i chyba wydają się być w miarę zadowoleni ) ale może ma ktoś również doświadczenie z Panasoniciem. Poczytaj wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192315-Panasonic-Aquarea&p=5217805&viewfull=1#post5217805 Mnie osobiście uderza zmiana o 180 stopni podejścia firmy miki&artur do tematu. Wygląda na typowe zachowanie: to co sprzedajemy my jest ok, to co konkurencja do d...y Ale każdy niech oceni to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.12.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Trochę przesadziłeś Nie ma mnie w d...ie.. Mam pełną dokumentacją łącznie z dokumentacją ustawień OEM Fakt że duża ilość dtr-ek jest w języku innym niż ojczysty ale trzeba dać sobie radę Pokaż proszę skan strony na temat odszraniania. Rozwieje to wątpliwości raz na zawsze. A ustawienia OEM masz z opisem czy tylko listę? Bo listę to ja też mam. Chyba w kilku językach. Ale nikt - łącznie ze "słynnym" serwisantem w Atlantic Polska nie wie do czego służą (jaki mają wpływ na parametry pracy) niektóre funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Poczytaj wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192315-Panasonic-Aquarea&p=5217805&viewfull=1#post5217805 Mnie osobiście uderza zmiana o 180 stopni podejścia firmy miki&artur do tematu. Wygląda na typowe zachowanie: to co sprzedajemy my jest ok, to co konkurencja do d...y Ale każdy niech oceni to sam. I oto między innymi mi chodzi,ja np nie twierdze że Atlantic to zła PC , bo tak zapewne nie jest , tylko marketingu nie buduje się na tym że konkurencja jest do doopy, bo to bardzo niepoprawny marketing, a jeśli ktoś tak robi(zawodowo) to trochę się musi dokształcić w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.12.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No twój marketing chińczyków jest w pełnie profesjonalny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts